Salam.

Since ada 1jam 15 minit lg sebelum kul 1, maka, aku merajinkan diri untuk mengupdate blog. Oh ya, sebentar tadi aku menonton series Kyle XY season 2. Saja suka2 nak tgk2 balik. So, apa aku nak bincangkan hari ini? Haha, based on topic, aku rasa korang semua dah tahu kot. Takpe2, teruskan membaca.

Warna PINK a.k.a merah jambu sering dikaitkan dengan girls n sifat2 kejambuan. So, apa masalah aku dengan kaler pink? Sebenarnya aku takde masalah pun. Cuma aku nak nyatakan kat sini yang aku ni takde la ghairah sangat dengan kaler2 pink nih. Honestly, aku pernah sound member perempuan time skolah dulu sebab dia pakai baju kaler pink. Dulu, aku sangat tak suke kaler pink, tak kesahlah yang pakai kaler tu lelaki or perempuan.

Aku ni takdela mengamalkan colorism (alternative word for racism). Haha! Cuma, aku sedar time dah dewasa ni kita tak boleh nak terlalu judge people. Right now, i have some friends (guys) yg suke pakai kaler pink. And of course, they look smart; bila kaler tu match dengan apparels yg lain. Aku tak kutuk lelaki yg pakai pink kalau kena pada gayanya, and sometimes aku rasa kagum lak sebab diorg berani pakai pink. Honestly, aku takde satu pun pakaian yg kaler pink. Spender? Oh no!

For some guys, pink is gorgeous. But for me, pink is a color. Haha. memang la kan? Bg some guys, pink kadang kala lebih menampakkan kemaskulinan. But for me, Pink is still a color. For some guys, wearing pink is adorable and akan menarik lebih perhatian samaada dr golongan muda dan tua, girls n guys sendiri. But for me, Pink is still a color. Hm, aku rasa aku still leh terima kaler pink yg tak berapa nk heavy kot, tapi like i said, kna la match; sama ada ngan apparels yg lain or warna kulit. No offense please.

Aku ade gak nampak some people wear pink dan penampilannya teramatlah buruk. And some people look good in pink. Terserahlah kepada penilaian mata masing2 kan?

Kadang2 aku tengok lelaki pakai pink ni terlebih Jambu lak.




NUke

20 Comments:

  1. Shaima said...
    This comment has been removed by the author.
    LimeLoLLipop said...
    JAMBU?? not for my BF...
    hehehe...
    kalo ko tgk kat blog aku gmbr kat tepi tu BF aku pakai pink la..
    n aku suke sgt die pakai pink tu..
    tp tu pink yg kinda garang sket la color die...
    amin h said...
    hahahaha

    xkesha lah kaler pink ke ape..kalo kene ngn sorg2 tuh..ok je..nice je...kalo kaler bukan pink pon,kalo dah x kene ngn sorg2 tuh..burok jugokkkk!

    hahahahahaha!
    [r][a][y] eusouff said...
    define apa itu jambu...LOL

    me...nothing against pink
    but dark skin like me tak sesuaiii pkai pink n because xjambu ...LOL
    charco said...
    pink?? hahahaha...i dun hav any stuff wif dat colour.. perhaps its a guys nature..

    tp kalo nk pakai,sesuai colour pink yg gelap sket..kalo laki pakai pink cair,takut2 org tgk bkn jd cair,tp jd beku terus..hehe..just kidding..

    nway,terpulang nk pakai colour ape2 pon,yg penting looks cool n smart..

    mode:pening kepala
    cik arie said...
    pink is color of my fav drink..
    hehe
    AkuAyie said...
    Kesimpulannya.. Pink is a colour.
    Betui x cekgu?? haha..

    sama la ngan aku. Dulu pun aku anti pink. Tapi skrg aku boleh trima hakikat, yg pink is just a colour (lol).

    Ada gk baju pink skrg, kalau x, dulu baju aku warna hitaaaaammm je memanjang.. ahackz..
    Adam Arjuna said...
    aku pernah buat posting nih!

    http://adamarjuna.blogspot.com/2008/01/lelaki-vs-pink.html

    tenkiu.
    rizz said...
    hahaha i love pink!! biarlah pe org nk kate wakak
    Indera said...
    eloo bro.nice topic!.bg aku la, cam ko ckp, pink is just a color. bg aku, guys yg adakala pakai pink ni x lebeh nak xplore sedikit ciri2 femenism dlm diri diorg a.k.a ciri2 kelembutan. not lembut in a typical sotong, but the other acceptable way.cam color unggu yg dikaitkan ngan gay?. x tao laa betol or just hearsay!

    p/s--)just givin my pov
    NUke_Rude said...
    Shaima:
    mmg tricky!

    Mira:
    BF ko tu mmg gagah perkasa.. hahaha, takleh nk define 'jambu' kalo ckp pasal BF ko tu. hahaha..

    amin:
    hah. betul2. aku stuju tu.

    ray:
    jambu itu sejenis buah. hm, ray, tak nak test ke pakai pink? mana tau saham naik pasni.. huhaha

    charco:
    agreed. yg pnting kna pandai mix n match. kalo kna pd tmpatnya, mmg nmpak smart.

    cik arie:
    air bandung kah?

    akuayie:
    pandai pun anak mured nih. Hm Hm..

    Adam Arjuna:
    Oh, bagus2. nampaknya isu ni kiranya hot gak la ye?

    rizz:
    aku tak kata apape...

    Indera:
    Yup2.. hm, bole diterima gak pndapat bro tu. nway, thank u for that pov. :)
    [®uff℮M0™] said...
    yayaya....
    pink itu hanya warna...
    hehehe...
    oyen said...
    er,ye kot. Pink salu dikaitkan ngan ke'cumil'an atau ke'jambu'an...

    but then, rasenye kena tgk shade pink tu kot.Pengaruh jgk.

    Ade pink yang keperempuanan sangat kalau laki pakai cam pondan gamaknya.

    kalaw yg mmg pondan tu..hm..

    tu je.
    cheers!
    XD
    Beta@Zerkind said...
    warna adalah simbolik.
    warna akan bg kesan kt personaliti + integriti.
    that's why Nabi Muhammad suka warna hijau + suka pakaian warna hijau yang melambangkan dia seorang yang bercita-cita tinggi, tenang dan bersifat al-amin.
    -
    'jambu' adl satu kelebihan. coz ia adl satu tarikan. = )
    ejan said...
    aku pn trign nk pkai pink.. tp korg x support aku.. ahakz
    ~ ♣ NiZaM ♣ ~ said...
    aku ader rumate..
    rumate aku pakai warna pink..
    me|l aziz said...
    x leh pkai pinx..~ bapak aku marah..~ wuwuwuuu..~
    NUke_Rude said...
    ruff:
    yea. pink is just a color.

    oyen:
    ko jambu tak oyen?

    beta:
    yer. stuju dgn pndapat itu. jambu adlh satu tarikan? huh.

    ejan:
    xpe, lpas ni aku sapot.

    nizam:
    erk. ye ke? sapa2?

    me|l aziz:
    oh. ye ke. agaknya bapak aku mrh ke tak eh kalo aku pakai pink? oh..hohoho
    Nedy Nadia said...
    hai..
    nice blog..
    suke pndpt awk psl pink nie..heheh
    NUke_Rude said...
    tengkiu nedy. :D

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.