Here we are (again)! At this date, and hour, I am proudly here presenting you my 100 most-played songs of 2016! Just FYI, this is going to be the 11th edition; since I started this "routine" back in 2006. And of course, the list is totally personal and only represents my own play list.

Ready for the countdown? Let's begin.



Ranking Title Artist
100 Sahabat Dalam Tubuh (S.D.T) Mawi ft. Filsuf
099 Arena Cahaya Zee Avi
098 Pop Style Drake
097 NO Meghan Trainor
096 Terlalu Rindu Eleena Harris
095 Evo SonaOne ft. Joe Flizzow
094 Kamu Yang Kutunggu Rossa ft. Afgan
093 Hingga Ke Jannah KRU
092 i hate u, i love u Gnash ft. Olivia O'Brien
091 Kau Bagai Udara Bahrain Rahman
090 Dekat Tapi Jauh Forteen
089 Hey! Kau Sandra
088 Anugerah Terindah Black
087 Pulang Yuna ft. SonaOne
086 Cakerawala Eyza Bahra
085 Out of the Woods Taylor Swift
084 Locked Away R. City ft. Adam Levine
083 Feelings Maroon5
082 Takdir Cinta Fauziah Latiff
081 Knock Me Out Afgan
080 Hanya Padamu Akim & The Majistret
079 Ratusan Purnama Melly Goeslow & Marthino Lio
078 #SUPERGIRLS De Fam
077 Can't Stop the Feeling! Justin Timberlake
076 Love Yourself Justin Bieber
075 Kalah Dalam Menang Mawi ft. Syamsul Yusof
074 Alive Sia
073 Takkan Pergi Hyper Act
072 Jangan Jangan Wani Kayrie
071 Dirgahayu Faizal Tahir & Siti Nurhaliza
070 Sayang Faizal Tahir
069 Selamanya Cinta Alif Satar ft. Shila Amzah
068 Into You Ariana Grande
067 Work From Home Fifth Harmony ft. Ty Dolla $ign
066 Kisah Dua Muka Sufi
065 Oh No Tasha Manshahar ft.Viral
064 Pencuri Hati Ayda Jebat
063 Pemicu Gila Hujan
062 Stone Cold Demi Lovato
061 Ingga Amir Jahari
060 Demi Cinta Ezad Lazim
059 Katakan Harris Baba
058 Jatuh Faizul Sany
057 Bagai Hidup Semula Aizat
056 Engkau Milikku Alyah
055 Negaraku Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Faizal Tahir
054 Places to Go Yuna
053 Kelabu MOJO
052 Kekal Bahagia Ippo Hafiz
051 Ku Rela Dibenci Aiman Tino
050 Tetap Dalam Jiwa Isyana Sarasvati
049 We Don't Talk Anymore Charlie Puth ft. Selena Gomez
048 Writing's On the Wall Sam Smith
047 Dangerous Woman Ariana Grande
046 Kill Em with Kindness Selena Gomez
045 Up&Up Coldplay
044 Hancur Aku Estranged ft. Fazura
043 Manusia Sempurna Awi Rafael ft. Ayai
042 Langit Cinta Dayang Nurfaizah
041 Cinta Sukar Ditafsirkan Mal Imran
040 Closer The Chainsmokers ft. Halsey
039 Di Amaran Mama Hazama
038 Kiss It Better Rihanna
037 Polaroid Sakura Band
036 Andai Kaer Azami
035 Needed Me Rihanna
034 Hidup Dalam Mati Syamel
033 Mungkin Saja Janna Nick
032 Terima Kasih Kaka Azraff
031 7 Years Lukas Graham
030 Adventure of a Lifetime Coldplay
029 This Is What You Came For Calvin Harris ft. Rihanna
028 Satu Najwa Latif
027 Tabah Elizabeth Tan
026 Sorry Justin Bieber
025 Peace Be Upon You Maher Zain
024 One Dance Drake ft. Wizkid & Kyla
023 Romeo Stacy
022 Setia Elizabeth Tan ft. Faizal Tahir
021 Mencinta Azhael
020 Menatap Dalam Mimpi Siti Nurhaliza
019 Cheap Thrills Sia
018 Send My Love (To Your New Lover) Adele
017 Lanes Yuna
016 Sudah Ku Tahu Projector Band
015 PILLOWTALK Zayn Malik
014 Terimaku Seadanya Misha Omar ft. Hafiz
013 Hymn For the Weekend Coldplay
012 New Romantics Taylor Swift
011 Ragu-Ragu Syed Shamim & Tasha Manshahar
010 Levitasi Fynn Jamal ft. Zizi Kirana & Kaka Azraff
009 Sejati Faizal Tahir
008 Work Rihanna ft. Drake
007 Terakhir Sufian Suhaimi
006 Lelaki Teragung Dayang Nurfaizah
005 When We Were Young Adele
004 Obses Akim & The Majistret
003 Crush Yuna ft. Usher
002 Hati-Hati Amira Othman

001 Hello Adele

Lagu 'Hello' telah dimainkan sebanyak 146 (2.39%) kali sepanjang tahun ini.

Additional Facts
Jumlah koleksi lagu (2015): 2,575
Jumlah koleksi lagu (2016): 2,763
Total playcounts (2016): 285 songs been played for 6,104 times 

Judging from my own list, aku rasa tahun ni punya senarai lagu macam bercampur-aduk sedikit. I don't have much themes dan besar kemungkinan, tahun ni aku lebih cenderung mendengar lagu ballad, berbanding genre lain. Mungkin juga dipengaruhi oleh faktor usia yang semakin meningkat. Sebab tu laa asyik layan lagu2 slow je. Haha.

Apa-apa pun, aku ucapkan Selamat Maju Jaya dan

Selamat Tahun Baru 2017!


NUke




Hola, Amigo!

It's really hard to admit that; with the kecanggihan technology, sometimes it brings more negativity rather than something positive. For instance, I am no longer have more time sitting in front of my desktop and writing blogs. Instead, I (still) get too attached with smart phone(s) and do stuffs.

*tiup habuk kat blog*

Anyway, how's life?

I know some of you still checkin' out this page, craving for more things or maybe just browsing my archive and read those "Pantang Larang" section. lol. I promise, I will update the pantang larang soon. I have some good stuffs.

2016. Have been slightly amazing to me. I had (and still experiencing) the ups and downs of what we call - life. But most important is that I've got the chance to travel to some part of the world. Which is amazing. Kadang-kadang kan, bila dah semakin berusia, kita akan lebih menghargai apa yang ada di sekeliling kita, contohnya parents. Sebab tu dalam tahun ni, aku nasihat kepada diri sendiri untuk kerap balik rumah untuk jenguk keluarga. But the definition of keluarga ni berbeza, especially in the work life. Sebab hanya orang yang dah berkahwin je ada keluarga. Orang bujang macamana? Takde. Yes. Orang bujang takde parents, sibling and relatives to spend our time with. Isn't it?

2016. I try to appreciate myself more. After all, what's the point of spending so much money, time and attention to other people/thing? At the end of the day, will they appreciate you? I have learnt at least a lesson in 2016. Work still continues tomorrow though you die today. Never that I thought that I will have to pack my colleague's workstation at this age. You went too soon, my friend. Al-Fatihah.

2016. Sometimes, you just had to say "No" to certain things. Saying "Yes" all the times will eventually backfired you. 


Yeap, we still have few days remaining to travel 2016. And I hope I will, eventually progress; and be ready to travel 2017.


NUke

Happy Birthday!


NUke



Bismillahirrahmanirrahim.

Setelah sekian lama, cewah, saya akan cuba mengaktifkan diri semula dalam bidang penulisan. Sebenarnya banyak saja benda yang nak dikongsikan, cumanya kebelakangan ni masa-masa senggang lebih terisi dengan aktiviti riadah seperti swimming, membongkang, makan dan aktiviti yang tak bermanfaat. Huhuhu.

Sejak awal tahun haritu, aku banyak je pergi aktiviti-aktiviti setempat dan luar tempat yg berdekatan. Antaranya Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya 2016.

Sama macam tahun-tahun lepas, penganjuran pesta ni selalunya pada bulan Mac. Cumanya tahun ni, macam tak berapa meriah sangat kot. Aku rasa la. Official merchandise event ni pun macam suam-suam kuku je. Tak macam last year.




  Aku sebenarnya takde lah beria sangat nak naik belon tu pun; more to pergi tengok booth2 jualan yang menawarkan pelbagai makanan dan minuman tatkala perut lapar di pagi hari. So, aku ajak Maman, a friend of mine who lives nearby; untuk jenguk2 kat tapak pesta tu.



Adalah macam2 benda yang dijualnya; mostly makanan and adalah barang mainan bebudak dan juga pakaian. Ada gak la yang jual barang deko2 rumah (like, apa kaitan semua ini dengan hot air balloon, kan?) tapi, itulah. Layan jugak lah!

Yang paling menangkap perhatian aku adalah booth 'Wonderful Indonesia' yang terletak ditengah2 tapak pesta. Memang tahun ni macam ada plan nak gi travel Indonesia, sebenarnya, so layan jugak lah.



Paling best, aku dan Maman saja je join pertandingan susun surat kat booth Pos Malaysia. Kiranya, kena susun 27 surat mengikut nama jalan, poskod, bangunan etc pada rak yang disediakan lah! Ok apa, sesekali merasa jadi posman. Too bad untuk Maman sebab tak dapat beat record peserta sebelumnya.



But, Alhamdulillah; bila tiba turn aku, aku dapat bested the record; 1'35". Ok lah kan. Dapat lah hadiah 'sampul surat hari pertama' daripada penganjur!



Dan bila nak balik tu, kitorang tertangkap satu figura yang sedap mata memandang; rupa2nya figura itu boleh didapati di sebuah booth jualan! Makanya, dengan tidak berfikir panjang, kitorang pun singgah dan membeli belah di situ. Sedap baq hang! Popcorn dan air minuman yang dijual kat situ!



Agak2 dah panas terik tengahari tu, kami pun balik! Tu je.



NUke

I know you have been checking on my blog frequently. So this entry is for you.

Dear,

Things happened for reasons. And sadly, things were (and are) not working quite well with us. We once were buddies, we shared most of our times together - doing things, travels, the sleepovers, etc. But, things changed. I am no longer a friend once you knew very well. And you are no longer a friend whose emotions I can easily predict. Not anymore.

We have got too close that it seems very hard for us (especially you) to put everything we once share at the back of your head; back of your life; back to the place called 'memory' or 'lesson learnt'.

We are adults. No longer teenagers, growing up and still figuring our lives. You have created your own life path as I have started to embark my adventurous journey. We are good with it. Supposedly, nothing to be worried because that's how things work. The life.

So, let bygones be bygones; by moving on to the next chapter(s) of your own life; as I do on mine. Do not ask forgiveness from me but yourself. Do not continuously blame yourself for what you have lost.

We may no longer be friends now, and let the time flies. Who knows what will happened in the future -  whether in this remaining life on dunya or the hereafter.

I have always proud of you; your achievements. But never proud of you torturing your soul over what happened.

So, unless you can prove to me that you can continue to be a great person (includes no longer stalking my blog), after reading this; you can fuck off and do not ever think to (even) dream about me again.

Sorry, not sorry, pal.




NUke

Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.