Biasa lah. Kadang2 tengah2 kita rancak berborak or membuat sesuatu, maka ada ketikanya benda yang tak sepatutnya berlaku scara tak sengaja dilakukan. Pendek kata 'ter-'. Sama juga dalam perbualan dan relationship. Kadang2 kita tak sedar yang kita dah terbagitahu perkara2 yang tak sepatutnya diberitahu.

Oops! terjatuh pulak Frozz atas memo pad ni!

Atau pun terbuat sesuatu yang tak sepatutnya dilakukan. Contoh yang paling latest ialah waktu aku ter-typo time antar email kat manager. Maklumlah, dah rancak sangat mengarang ayat. Berbunga2 bagai. Alih2 bila dah send, baru lah tersedar yang ade typo.

So, macam mana nak kawal diri daripada ter-ter semua ni?

Pada aku senang saja, kalau dalam penulisan ke, lepas je draft something tu, double check la semua spelling. Kalau nak berkata something tu pulak, kna la pikir2 and sentiasa dalam keadaan sedar. Tapi kalau dalam relationship tu, aku tak pasti lah pulak.


NUke

6 Comments:

  1. charco said...
    hehehe..comel nye gmba tu.. :D

    aah! bahaya jgak kalo "ter" bnde2 yg tak spatutnye..


    tp takpe..kalo dah "ter"lepas ckp or ape2 "ter" yg laen, kita minta maaf la :D

    mode: sakit perut..huhuhu :(
    Lizquek said...
    eleh... TERjatuh ya?

    yala tu....
    FaizalSulaiman said...
    amende tu bro?memo pad? comelnya..

    heh, betul la. tp "ter" selalu dikaitkan dengan perbiatan tak sengaja.lol
    ismael zaharee said...
    kalau Tersuka, Terminat, tu macam mane pulak?
    NUke_Rude said...
    liz:
    ala.. hahaha..

    charco:
    yeap. comel kan? mcm aku.. hahaha.

    faizalsulaiman:
    stuju bro. :)

    ismael:
    yang tu.. tiada komen. :D
    AkU said...
    eyh..asal Frozz tu jatuh ats port BAEKKNYEEE..??

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.