Salam.

Actually, ter-come cross ngan topik ni gara2 perbualan aku dengan my colleague tengah hari tadi. Kitorang berbincang pasal peranan lelaki utk approach perempuan, to make her as his girlfriend la. But then, aku cakap ngan dia, kenapa perempuan yang tak nak approach lelaki yang dia suka tu. Dia kata takkan la perempuan yang nk approach lelaki.

Imagine seorang gadis cina yang tinggi sedaya upaya menyebut ayat ini:-

"Takkan perigi nak carik timba...?"

Comel kan? haha.

Aku reply: "Why not? For me, I find it HOT~"

Kejadahnya kan? But for me, zaman skang ni dah tak perlu kisah sangat sapa approach sapa. Kalau suka, katakan suka. Nanti bestfren korang yang sebat dlu. ye ke? But, of course la it will be nicer & sweet kalau lelaki yg approach perempuan dlu kan?




NUke

9 Comments:

  1. charco said...
    hahaha..nice topic..betul gak tu..kalo da suka, baek ngaku je..kalo tak nnt melepas kt org laen..skg ni bkn pompuan je yg pemalu, laki pon ada gak yg pemalu... so,tak kesah la sape approach sape, yg penting, suka sama suka :D

    mode:penat + menikmati musim bunga yg panas
    farhana said...
    nanti kalo rejected, malu wehhhh T_T
    iyllienaz said...
    haha..aku xpenah confident nk approach lelaki yang aku suka..last2 tinggal camtu je la..sendiri makan hati..
    ayie said...
    haha..adoi. gambar ngn dialog xleh blah. :))

    hm.. bg aku perempuan approach lelaki, sama je risiko ngan lelaki approach perempuan. Mungkin sebelah pihak akan menerima, mungkin tidak.

    tapi perempuan ni lain dowh. kalau direjek, mungkin dia akan jadi malu giler nk berdepan ngn lelaki tu dah. Tapi ada gk perempuan yg jenis x malu. hahaha..tui gk ek?

    papepun...siapa2 yg stat dulu x kisah. Kalau dah jumpa ngan yg suka sama suka tu beruntung la. betul kata ko. take the risk, kang best friend plak yg sebat, baru nk telan air liur basi. kan?
    ejan said...
    kalo laki approach laki.. cmane lak?? haha
    FaizalSulaiman said...
    haha.heh betul.

    i also find it hott,hohohoho
    AkU said...
    Perigi Cari TImba..bidalan lama yang aku ghase tak brape nak applicable sgt kot nowadays..
    NUke_Rude said...
    charco:
    yeap!! stuju bro!

    farhana:
    haha. yg penting dah cuba. :)

    iyllie:
    ha.. yang tu, tanggung sndri la kan? :D
    NUke_Rude said...
    ayie:
    yeah. gambar memainkan pranan penting. anyway, yeah stuju ngan kamu. :)

    ejan:
    yang itu... hm..

    faizalsulaiman:
    hot ke masalahnye? haha. :D

    aku:
    yeap. skang ni mcm da x ksah sgt. lambat approach, kempunan la.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.