Salam.

Beberapa hari lepas, my brother in law terlibat dengan satu kemalangan. Malang yang tak berbau itu secara tiba2 memunculkan dirinya dan berjaya memalangkan my brother in law & my sis. Anyway, syukur Alhamdulillah, dia tak apape sebab kemalangan tu pun xde la serius sangat. Dan pada masa yg sama, mereka sedar dan kemalangan itu memang tak boleh dielakkan. Oh! diorang tak mengalami apape kecederaan.

Langgar divider n pokok.

Rosak sikit saja, tapi melayanglah jugak duit kan?

--

Anyway, petang tadi tamatlah sudah internship student2 yg ada kat company tu. Sedih tu xde lah sangat, cuma lepas ni dah takde sapa yang kitorg nak buli. Suruh buat filing ke, insertion surat2 ke, and buat follow up calls dengan kementerian.

Hm, back to normal again. But then, one of my colleague said that there will be another batch of student yg akan buat internship dalam masa 2 mgu lagi! Yeah!

Time sembang2 dengan student2 intern tu, ade la jugak yang bertanyakan pasal usia sebenar aku. Then, aku suruh diorang teka (lagi). Ada yang jawab dgn tepat - 22. Ade yg cakap 23 la, 21 la.. around that age, but then someone boleh pulak teka umur aku 30!!

Huu.....


p/s: Tiba2 rasa nak tengok World Cup kat South Africa. Klik sini.

NUke

7 Comments:

  1. charco said...
    OoOo..da pandai buli org ye skg :D
    hehehe...

    syukur la accident tu tak teruk sgt, asalkn tuan punya badan selamat, alhamdulillah...

    mode:mual2 + sakit perut + pening kepala...
    iyllienaz said...
    haha..30??muke ko nmpak tua la tu..
    alhaqimi said...
    nak teka gak...urmmm...26 ley? hehe
    NUke_Rude said...
    charco:
    yeah.. huhu. sib baik dorg x pape.

    iyllie:
    kadang2 aku rasa aku nampak muda. kadg2 mcm org tua. hahah.

    alhaqimi:
    teka lagi.. haha.
    AkU said...
    30..ok la tuh..legal dah..aku ingat an ko ni 14 thn..minor tuh..hahaha..
    FaizalSulaiman said...
    "berjaya memunculkan dirinya dan memalangkan"

    gila tinggi imaginasi.hahahaha

    hahaha 30!tua nya
    tengku_fir21 said...
    ouwwhh bebudak intern...amat gemarkan nyer..selain dapat belajar teori diaorg..

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.