Sedang2 aku membaca 'Cursing Malay' (yang mana akan aku bloglistkan sekejap lagi) sambil mendengar 1,180 random song dlm pc aku ni, maka tiba2 terplay pulak lagu Evanescence - Bring Me To Life. Terus aku teringat zaman2 tingkatan 4.

Yakni tahun 2003.

Waktu tu citer daredevil baru kuar. And aku ingat lagi kawan aku yg pertam2nya bertanya pada aku pasal lagu Evanescene tu. Time tu aku baru nk keluar dari bilik, menghala ke toilet.

"Eh! Kau tau tak lagu citer Daredevil tu? Yang skarang asyik ada kat radio tu...?"

Aku tak tau. Haha, sampai la aku pinjam walkman sape ntah and terdengar lagu tu kat radio. Time tu kalau nak dengar2 lagu hits English terbaru, kena la dengar Hitz.fm. Nyatanya, lagu Bring Me To Life tu betul2 mengimbau kembali kenangan aku masa zaman tingkatan 4.

Kegilaan kitorang terhadap majalah Gempak dan Utopia. Dulu2, aku tak rajin beli Gempak. Selalu aku pinjam junior punya je, ended up member2 aku yg lain masuk bilik n bawak Gempak tu kat blik dorang. From then, dah takleh nak trace dah. Hahaha. Sampai la terkeluarnya majalah Utopia. Percaya tak, aku ada beli majalah Utopia tu dari bil #1 sampai la yang latest waktu tahun 2006 (rasanya). But then, ada jugak yg dah hilang sebab misplace waktu zmn skolah, matrikulasi dan universiti.

Only after aku masuk 2nd year kat Universiti je aku dah tak beli Utopia. Sebab takde duit nk beli bnda2 alah tu. Lagi pun dah ade internet. Tgk je la porn ke.. baca wikipedia ke.. kat tenet.

The Fishes by Ben

Back to zaman skolah, kegilaan terhadap Utopia menjadi2 bila kartunis Ben menghasilkan karya 'The Fishes'. Aku rasa sapa yang ikut series komik ni tau la kot. Aku suka gila Ben punya katun. Sebab tu aku tak miss beli Utopia. Kalaulah Ben baca blog ni, aku igt nk suruh dia lukis karikatur aku la.. Haha.. (macam la dia baca).

Minat aku kat muzik develop waktu aku form 4. Daripada 1 je koleksi kaset yang aku ada; Avril Lavigne - Let Go; aku scara slow2 mnambahkan koleksi album. From Avril, aku layan Linkin Park - Meteora. Time tu kan dorg baru release album... maka tergla2 lah jugak aku kat Linkin Park. Siap ade skali tu aku spend hr Sabtu aku smata2 nk lukis artwork askar yg macam serangga tu.

Ha.. itu lah dia. Daripada Evanescene, masuk plak citer komik Gempak n Utopia dan macam2.

Best tul zaman sekolah.

NUke

5 Comments:

  1. FaizalSulaiman said...
    HAHAHA

    gempak utopia mang best beb! aku kumpul gak dulu sabil tahan sakit perut dengan lawak kampus. sampai skunk dok beli koleksi lawak kampus tu.hahahaha

    aku suka baca hype!. tapi majalah tu da takde ke ek skunk?huhu
    ayie said...
    haha sama ar.
    zmn skula aku dulu pasal komik n linkin park. meteora paling best. tp makin lama, lagu LP makin kurang yg best. Huhu...
    charco said...
    Betul..dulu rajin pinjam majalah org je.. Tp pstu aku pulangkn la blk.. Btw lagu tu ok tp maybe aku kurang gemar dgr lagu sbb kt zaman skola xmampu nk ada radio or walkman.. Hahaha
    AkU said...
    pok cik..hahah..kita satu kapal..aku paling suke kumpul utopia ngan gempak..xpernah miss (time skola la dlu)..pikir2 blk skarang..aduyai..membazir je..
    NUke_Rude said...
    faizalsulaiman:
    aku ska gak hype, tapi ade jugak aku missed beli sbb dlm tu x byk komik. huhu.

    ayie:
    tu la pasal. zaman skool dlu, gila kat LP kot.. haha

    charco:
    haha.. kalo aku pnya magazine, aku akan pastikan member2 aku tak bawak kuar dr blik.. tapi dsebabkan yg hilang tu mjlh junior.. abaikan saja.

    aku:
    aku naik feri lah.. manade membazir, akan dtg (yakni 60 thn lg) ia akan mnjadi antik!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.