Salam.


Alhamdulillah, satu hari lagi berlalu sudah. Menjadikan aku semakin tua. Menjadikan kita semakin dewasa. Dan mendekatkan kita dgn ajal yg ditentukan-Nya. Cewah, saja je intro lelebih. Bajet la konon2nya tu. Apape pun, selamat sejahtera kepada para pembaca yg sudi membaca blog aku ni. Tanpa korg yg bersemangat waja membaca setiap repekan aku ni.. aku rasa siapa je la aku skang ni.

Rupa paras kita ni memang satu anugerah drpd Tuhan. Admit it! But semakin cantik rupa kita, atau semakin hensem... sure makin banyak je yg kita tak puas hati. Sebab muka da cantik/hensem, jerawat kecik muncul kat pipi pun takmo kuar dr bilik. Haha, but for some people yg masih x mnsyukuri nikmat kecantikan kurnian-Nya, masih ada saja yg perlu di alter kan.


Aku? Tipu ah kalo aku kata sikit pun aku tak pnah takde rasa tak puas hati ngan muka.. Hahaharam!! ye ah, aku siap leh tahu lagi rotation lokasi kat mana jerawat akan kuar. Waktu aku skolah dlu lagi teruk muka aku kuar jrawat kot. (Skang pun kuar lagi la jerawat) Tu lah J, kan abg dah ckp, jgn rindu byk sgt... banyak dah jerawat ni.

Kening aku tajam, yang menjadi bualan kawan2 ofis aku. Aku juga bersyukur kepada-Nya walaupun janggutku tidak tumbuh di bhgn tengah dagu. Terbelah barangkali. Memiliki mata yg besar dan bulat yg mana memperjelaskan penglihatanku pd waktu malam. Dan juga kumis nipis yg kdg2 membuatkan aku kelihatan dewasa... Kadang2 nampak mcm budak sekolah menengah, walaupun realitinya aku dah tua. :|

So guys & girls, tadah tangan ramai2, berdoa kpd tuhan agar kita dikurniakan kesihatan dan sejukkanlah hati2 mereka yang melihat wajah kita. InsyaAllah...

NUke

6 Comments:

  1. iyllienaz said...
    Amin..bersyukur ngan apa yg ada..klo terlebih cantik atau hensem, nant kita alpa n bongkak pulak..
    Hans said...
    tp kng ko mmg unik n cantek .. hehe ..
    charco said...
    hahaha... hurmm.. mu-ka?

    people always thought dat im from phillipines, spain, south american..
    (bored!!)

    like wat u said, syukur ngn apa yg ada walopun muka kita unik! :D

    mode:lapar + haus + keje bertimbun2.. huhu
    a.t.O.k.c.o.0.L said...
    Haha
    kalau bukan kite yg nak bersyukur ngn muke kite sndri, sape lagi.
    So, pape pon tgk cermin, senyum dan katakan dengan bangge :
    '' aku hensem!''
    FaizalSulaiman said...
    hehehe..kena bersyukur apa yg ada. cuba bayangkan Tuhan tu cipta manusia hensem dan cantik je. bosan kan?hehehe:-)
    NUke_Rude said...
    all:
    syukur pada Allah ya! :)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.