Salam & Salam sejahtera semua.

Untuk 2 hari lepas, aku dah wrapkan segala perkara yg berlaku pada aku tahun ni. Tu pun sikit je kot rasanya. Anyway, aku rasa aku dah parah kot. Aku gila muzik. Actually dari dulu lagi aku dah gila muzik, cuma kebelakangan ni aku rasa aku lagi gila pada muzik.

Untuk rekod saja, tahun ni aku dah menambah 489 lagi lagu dalam simpanan peribadi. Huhuhu, ni termasuk lagu2 yg didonload secara illegal, rip dr pirated CD, rip dr original CD, dan copy dr member2. Tapi himpunan lagu2 aku tu takdelah byk mcm kwn2 aku yg lain. Cuma ada 1130 lagu saja. Lagu Inggeris, France, Russia, lagu Melayu dan juga lagu Indonesia.

Tahun 2006, aku pertama kalinya membuka pintu hati utk memiliki 1 lagu Indonesia. Dan lagu bertuah itu adalah 'Kenangan Terindah - Samsons'. Ya! kedengaran stupid kan? Tapi sebelum thn 2006, aku (hampir) tak pernah suka lagu2 Indonesia.. Kalau suka pun lagu2 drpd Melly saja. hahaha.

Aku leh rasakan yg duit aku banyak habis utk beli CD/Album lagu. Tahun ni je, konfirm cecah RM100 rasanya...!? Hmm, aku kena tgk balik ni koleksi CD2 lagu.. Dan aku rasa Album2 ni la salah satu punca rak buku aku makin semak...

  1. Avril Lavigne - Let Go
  2. Linkin Park - Hybrid Theory
  3. Linkin Park- Meteora
  4. Avril Lavigne - Under My Skin
  5. Hoobastank - Hoobastank
  6. Yellowcard - Ocean Avenue
  7. Simple Plan - Still Not Getting Any...
  8. Kelly Clarkson - Breakaway
  9. Lindsay Lohan - Speak
  10. Maroon5 - Songs About Jane
  11. Greenday - American Idiot
  12. Eminem - Encore
  13. Hoobastank - The Reason
  14. Various Artist - Superfresh
  15. Simple Plan - MTV Hard Rock Live
  16. Sum41 - Chuck
  17. Linkin Park - Live In Texas
  18. Fort Minor - The Rising Tied
  19. Hoobastank - Every Man For Himself
  20. System of a Down - Steal This Album
  21. Linkin Park - Collision Course
  22. Avril Lavigne - B-Sides
  23. Lindsay Lohan - A Little More Personal
  24. Daughtry - Daughtry
  25. Linkin Park - Reanimation
  26. Various Artist - Bigger
  27. InTeam - Tiada Lagi Kasih
  28. Siti Nurhaliza - Transkripsi
  29. Hazami - Nyata (Menang Cakera Mingguan ERA)
  30. Avril Lavigne - The Best Damn Thing
  31. Linkin Park - Minutes To Midnight
  32. Siti Nurhaliza - Hadiah Daripada Hati
  33. Simple Plan - Simple Plan
  34. Hujan - 1,2,3 Go!
  35. Hujan - Check Check Rock Rock
  36. Hujan - Hujan
  37. Bunkface - Lesson of the Season (EP)
  38. Hujan - Mencari Konklusi
  39. Siti Nurhaliza - Tahajjud Cinta
  40. Dead By Sunrise - Out of Ashes
  41. Taylor Swift - Fearless
  42. Owl City - Ocean Eyes

Haha.. 42 album! nasib baik!!! Tak kritikal lagi rasanya kot. Rasa mcm nk jual balik je.. Sapa nak?? Half price!!

NUke

11 Comments:

  1. AkU said...
    JUAL~~
    erk..ko g bukak kedai bundle..bundle cd..
    ngee~~
    FaizalSulaiman said...
    warghh banyak gila ni nuke!. aku cume de koleksi nickleback, david cook, david archuleta, jason mraz, zeeavi ngn muse.hahaha. album siti ada semua, tp semua2 tu aku copy member melainkan lantera timur ngn tahajjud cinta yg dowload dr intenet.

    p/s--)aku banyak koleksi album soundtrack ;p
    emma songall said...
    Owl City. i like!
    NUke_Rude said...
    aku:
    boleh ke br0? hahaha..

    faizalsulaiman:
    hahaha.. ko pun sama gak banyaknye br0.. geng geng!!

    emma:
    yah.. br beli album Owl City tu semalam. layan gak lagu2 dia.. :)
    a.t.O.k.c.o.0.L said...
    erk.
    watpe jual?
    simpan dowh.syg ouh da beli bnyk2, pastunk jual.
    koleksi tuh.
    NUke_Rude said...
    atok:
    hahaha. tau pun.. nk mencarik CD2 tu bukan main susah lagi.. mmg nk simpan pun, boleh tunjuk kat anak2 cucu nti..
    I am Karl said...
    album of the year :

    FEARLESS - TAYLOR SWIFT

    setuju? gagaga
    AkU said...
    bole kot..dah nme nye 2nd cd..aaa..bole2..
    anN said...
    hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!
    faiq said...
    oh..ko mmg gile music
    NUke_Rude said...
    Karl:
    yeah. agree with u bro. mmg album of the year! wajib ada!

    aku:
    hahaha.. nti akan ku usahakan.. :)

    ann:
    :) insyaallah.

    faiq:
    time kasih.. :)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.