-- Topik ini membincangkan anggota bawah tubuh seorang lelaki. Sila ke laman lain kalau tak berminat utk membaca! --

Salam.

Actually keadaan macam ni mmg pernah terjadi. Dan aku rasa mana2 lelaki yang tidur dengan jeansnya (tak kira la ape jenama) sure akan merasa tak selesa dan merana. Terutamanya pada keesokkan paginya. Haha. Anyway, kalau kita terpaksa bermalaman dalam kereta atau di rumah kawan; yang sememangnya takde dlm plan, probability utk tidur dgn dress yg sedia ada tu mmg tinggi.

Unless, kalau kau mintak kain pelekat or baju lain kat member2 korang lah.

Paling latest aku tidur dgn jeans ialah waktu aku terpaksa overnite kat rumah Shakhir after karaoke time reunion. Peergh... Seksa sial! Bukan dek layanan family Shakhir yg tak bagus... Mereka mmg baik2 belaka. Yang seksa adalah jiwa batinku.


Bayangkanlah alat sulit yg sepanjang hari ter'simpan' dan ter'parking' kemas dlm jeans... and then sambung ke tidur pulak selama nearly 7 - 8 jam. Can u imagine? For guys, mmg boleh imagine la.. Yang perempuan, tak payah la berimaginasi. Kang aku menjadi pemangkin penambah dosa pulak. Dah Dah.. yang lelaki pun tak yah nak berimaginasi.

That's the truth girls, kalau kauorang tanya kat mana2 laki pasal keselesaan tidur dengan memakai seluar jeans, jawapannya memang "Tidak selesa & MERANA". Unless kalau lelaki tu pandai cover macho, maka dia jawablah "Steady saja!".

Bagi aku, semua lelaki akan merana bila terpaksa tidur dgn memakai jeans. Betul tak guys?

Girls, lpas2 ni kalau ada sedara-mara korang ke dtg tumpang bermalam kat rumah, pandai2 la sediakan kain pelekat utk tetamu2 lelaki kauorang tu ya! Banyak jasanya tuh!


Merana sial!


p/s: Sebagai mana seorang lelaki memerlukan ruang dalam hidupnya, begitu juga dengan alat sulit mereka! Haha. Harap kaum perempuan akan lebih memahami kaum lelaki selepas ini...

credit pic to: Google.com

NUke

28 Comments:

  1. charco said...
    Hehehe..mmg x selesa tido pakai jeans.. Rasa terseksa n lemas je.. Hahaha
    Adam Arjuna said...
    wow... topic santai yg bersahaja tp byk benarnya...

    great..!! satu eksplorasi minda...
    FaizalSulaiman said...
    err..

    betul tu bro.selalunya jadik spt situasi yg ko tuliskan tu.unplanned overnight.

    seksa..seksa
    NUke_Rude said...
    charco:
    yeap! mmg tak slesa n lemas..

    adam:
    hm.. mmg saja nk buat topic ni dlm satu condition yg relax.. so, semua org leh digest easily..

    faizalsulaiman:
    yeeha! unplanned overnite. itulah words yg dr td aku carik. hahaha.
    mR.sYaH said...
    a'ah.. mmg rasa xselesa lgsg.. tidur pun lgsg xlena..
    aZizoL said...
    lepas ni g jenjalan pakei kain pelekat jela amir..haha
    Ashraf Yusof said...
    x bleh belah lah post ni. lawak doe!
    NUke_Rude said...
    sYah:
    yea.. mana2 laki mmg takkan slesa tdo ngan jeans.

    azizol:
    lama x nampak bro, anyway, kalo pakai kain g jln2 kang asyik terselak lak kain tu nti.. huhu

    Ashraf:
    huhu.. ni pun da kira 'formal' la ni bro.. haha.
    ikanbilis said...
    kadang2 terpaksa pakai topman skinny jeans bila crash rumah kawan... so... lagi seksa! wooo....
    GhOsToNe said...
    betoi2!

    sgt seksa!
    tengku_fir21 said...
    hahaha..
    saya ingin cadangkan kita sediakan kain pelikat sendiri dlm beg...
    hahaha
    klu pakai boxer tidur pakai boxer jer..
    blh tk..???
    NUke_Rude said...
    ikanbilis:
    peergh.. lagi seksa tuh.

    ghostone:
    hm..tambah lg sorg yg berstuju! thanks.

    tengku:
    hahaha.. bagus cdgn tu.. tapi kna tanya pendapat yg lain jugak. haha..
    Janggel said...
    panas woooo....
    [r][a][y] eusouff said...
    steady jerr....

    (pandai cover macho)


    lol
    NUke_Rude said...
    janggel:
    mmg panas bro.. terseksa..

    ray:
    ha.. ko mmg pandai cover macho bro! haha
    AkU said...
    naseb baik aku jenis yg pakai boxer aja..hahaha..
    si kurus said...
    hoho pompuan pon sbnrnye slalu rs xselesa sbb kn bhgn zip tuh slalu keras so kdg2 leh wat kitaorg senak jugak haha so aku rs pki jeans nk tdo mmg xselesa. haha baik laki o pompuan

    p/s: ko nape xpnjm je suar kt shakir.cis
    NUke_Rude said...
    aku:
    aku pakai gak boxer bro. haha

    skin:
    segan la aku nk pinjam suar org. lagipun shakir tu kan tinggi.. cam xde kna mngena je..
    si kurus said...
    haha aku rs ketinggian xde kaitan ngn size suar. kain pelekat la mntk haha free size!

    mebe kalo de kain pelekat yg leh lipat kecik2 or seluar yg leh lipat kecik2 simpan dlm poket.leh gne time emergency
    AkU said...
    ape lagi..tanggal..hehhe..
    NUke_Rude said...
    si kurus:
    bole plak kain plekat lipat kecik2... tak ke kembong kalo ltak dlm poket? hahahaha..

    aku:
    kalo tanggal.. telanjang la nti..
    AkU said...
    dah paki boxer..mendenye nak bogel2..hahha..
    NUke_Rude said...
    oh. hehe..
    Dzulkifley Mohd. Said said...
    Tak dinafikan tidur pakai jeans memang tak brp selesa, esp utk "mahkota lelaki" kita ni. Tapi in some places benda ni kita terpaksa buat. Cth bila naik pesawat. Sy dah bnyk kali naik overnight flt ke London, Frankfurt, Middle-East & rest of Europe, lama2 dah lali. Takkan nak tukar pakai kain plk dlm tu, hilang akal ke? Tak pasal2 stewardess gelak sampai pecah perut. Even kat rmh pun sy kengkadang tidur jgk dgn jeans Levis nie, tapi atas konfem topless (memang tak suka tidur berbaju).. Tapi obviously memang much better pakai seluar longgar cket / kain pelikat aje for the nite sleep.
    NUke_Rude said...
    Dzul:
    oh. betul tu. bila keadaan memaksa, ada kalanya kita perlu pasarah, dan lama kelamaan, akan menjadi biasa.

    :)
    Anonymous said...
    Bro, aq slalu tido tiap malam pakai jeans . Skinny lagi tp aq relax je bro. Dlm almari full seluar jeans shj x dak kain pelekat. Bro, nk tido pun x pe pkai jeans. Style bro. Kdg time tido dgn gf, gf pun pkai jeans dgn bra sja. Haha! Kdg2 tu nafsu jgk, kdg t'lanjur. Have fun la!

    Tp serius, pakai jeans waktu tido bru trendy. Memang best! X t'seksa pun malah org kata cool je. Sbb aq menang biasa pakai jeans msa tido sjak sk rendah lg. Aq x kan pkai seluar lain melainkan aeans. Memang awesome lah bro. Bru nampak b'tamadun sket. Nak tido pun jaga penampilan bro.
    Anonymous said...
    Aku pun tido tiap malam pakai jeans. Standard lah bro. Baru nampak moden skit. Jarang tido pakai kain , selesa lg pkai jeans lpas blek pegi mana2 tido tros. Nevermind, selesa letak tepi, yg penting fesyen!
    Anonymous said...
    Style bro. Aq relax je tido pke jeans. Skinny lg.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.