salam.

lately, aku dihujani ngan beberapa soalan yang merimaskan. Dan aku menjadi tempat luahan perasaan yang bercampur baur yakni gembira, kecewa, dan keliru. Namun, aku hanyalah manusia biasa yang biasa (apa kah?)

Jadi, entry ni aku wat dengan tidak memikirkan siapa2, dan tidak ada kena mengena dengan siapa2 pun. hanya aku. So, kau tanya kat aku.. dan ini jawapan drpd aku.

Q1 : Kau single lagi?
A1 : Aku macam nak percaya yang aku single. But reality nya, tak.

Q2 : Kau kurus. Kenapa?
A2 : Yup, aku kurus. dan berat aku tak pernah cecah 60 kilo.. (so what?), and aku kurus maybe sebab ikut gen ayah aku kot. Ayah aku kurus jer.

Q3 : Kau amik sains nuklear. nanti kau kerja apa eyh?
A3 : Yer, aku amik sains Nuklear. macam2 kerja. tapi, aku nak kerja ngan transportation industry. Ko tau mana2 ada keja kosong?

Q4 : Sapa nama kekasih kau aa?
A4 : Sorry, aku tak bagitau sapa2 pun psl kekasih aku. Cukuplah kau tau aku dah berpunya.

Q5 : Kau suka ke org negeri X ?
A5 : aku kawan je ngan semua org, tapi kalau dia buat taik ngan aku, aku bengang. Aku ni xde la diskriminasi negeri sangat...

Q6 : Kau suka aku x?
A6 : Aku tak suka kau tanya soalan tu.

Q7 : Aku salu nampak kau.. Aku tengok kau macam lagak org kaya je.. Kau kaya kan?
A7 : Soalan ni paling aku tak suka. dan jangan sekali2 kau tanya lagi. Aku tak kaya. just nice. Kalau aku banyak duit sekalipun, tu duit mak ayah aku.. bukan duit aku.

Q8 : Kau cepat melenting kan?
A8 : Dulu ya... sekarang pun ya. Aku tak suka orang yang keep begging for something.

Q9 : Kau ni sombong kan? Jumpa aku pun tak tegur...
A9 : Ya... kadang2 tu bersebab. Sebabnya, kadang2 tu aku tak suka tengok kau... tapi, most of the time... aku tak perasan or maybe muka kau dah makin cantik...

Q10 : Kau basuh berak guna tgn ape ea?
A10 : Guna tangan kau la!



# Q - question, A - answer




NUke

5 Comments:

  1. charco said...
    the last Q is like.."duh!!"
    Afir said...
    huh.. sape yg tanyer sume ni???

    (duh!! another Q)
    alhaqimi said...
    wah..emosi nampak...

    hmm... keje la ngan misc~ transport sane sini!
    ~ NiZaM ~ said...
    Q: epong, agak2 amier guna tgn sapa ek?
    A: Hopefully bukan tgn aku..

    hahaha
    NUke_Rude said...
    oi epong.. aku guna tgn ko la.. hahaa

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.