Kenapa aku harus menghormati Felo-Felo yang ada di Kolej Ungku Omar UKM?

Oh.
Sebab mereka ketuk pintu tak bagi salam.
Mereka banyak menyusahkan pelajar.
Tatkala pelajar memerlukan pertolongan mereka sebb kunci hilang, mereka menjawab "Ambil esok pagi saja tak boleh ke?"
Dan kalau kita call diorang; diorang boleh lak cakap "Oh, saya ada di luar ni... sorry la, tak boleh nak tolong"
Kepala hotak dia kan?

Kenapa aku harus menghormati Felo-Felo yang ada di Kolej Ungku Omar UKM?
Mestilah kena hormat...
Sebab merekalah yang memberikan cdgn untuk melimitkan aktiviti pelajar kolej.
Mungkin takut bakat2 baru yang lebih berkualiti dihasilkan...
Ye lah, kalau jadi macam tu... mestilah diorg jadi LOSER!

Kenapa aku harus menghormati Felo-Felo yang ada di Kolej Ungku Omar UKM?
Oh, senang saja...
Mereka la yang membuat rondaan utk 'membanteras' xtvt setinggan pada jam 1.30 pgi.
Boleh pula ucap 'Selamat Malam' lepas dah rampas kad matriks student.
And kena bayar RM70 pulak untuk claim balik kad matrix tu.

Kenapa jadi macam ni ya?
Alah, senang saja...
Mereka pernah menjadi pelajar satu masa dulu...
Tapi tak faham n mendalami kepayahan hidup pelajar.
Pelajar yg setinggan beramai2 dlm 1 bilik tu bukan sebab nk 'menderhaka' pada kolej...
Cuma langkah berjimat; keluarga pun susah.
Tapi, aku rasa, felo2 gampang ni mana pernah fikir pasal hal tu.
MEreka cuma mahu menampakkan yg mereka ni lebih berkuasa saja.

Pergi Mampos lah kau Felo!

Ada la sorang felo ni... dah menghuni kolej begitu lama, lepas tu jadi felo di kolej yang sama pula. Masakan dia tak tahu ramai yg membencinya kan? Sedangkan rakan seperjuangan sendiri dahulu pun memberi tambahan nama 'Anjing' di belakang nama betulnya.

Kesian Felo itu.






p/s: nanti aku sambung Bab 2 lak

Ikhlas daripada Amier Bin Mahmod


NUke

11 Comments:

  1. ~ ♣ NiZaM ♣ ~ said...
    SOKONG
    SEMAKIN RAMAI MEMBENCI FELO SKANG..
    NUke_Rude said...
    yeah. kolo sgt la pemikiran dorg tu! bodo btl!
    cik arie said...
    jgn r.. akk aku pon felo dak u..
    ok jek..siap kasi student lepak2 kat umh felo lgik..uhu

    psl felo.. aku xde pengalamm mse u nih.. sbb aku dok luar..
    hahaha
    [r][a][y] eusouff said...
    the way i look at it...

    rasa simpati
    rasa sedih

    ngn dorang nih
    they are..what they are
    looser
    sampai la biler2

    the good news is
    you are not one of them
    and that's SMART

    chilled bro
    ucapkan saja takziah pd dorang
    NUke_Rude said...
    thx ray,

    really need good words rite now.
    AkuAyie said...
    awesome..
    eventhough its harsh for you,
    but still..
    u got it turned in positive mode..
    keep up the good work!
    smile, laugh like a wacko and
    ignore those suckerz.. =)
    charco said...
    Felo owh Felo..

    camne nk menang hati org kalo buat perangai cmtu..tp takpe..mmg perangai bodek + ampu terkenal di kalangan mereka..

    Just stay cool n sabar coz lpas2 ni da tak jmpe da si FELONJING (felo+anjing) berkenaan kecuali anda akan jmpe anjing2 di tepi jln..(eh..merepek plak..)

    mode: anti-felonjing
    rizz said...
    wahh bgitu marah skli huhu takoot..chill k nuke..mmg fellow gmpang nehh pnh merasaiinya dluww
    geo_life said...
    entahle..aku takde la banyak sangat berurusan dgn insan bergelar felo kat KUO..just hope diorang akn berubah la untuk baiki kesilapan yg telah diutarakan dlm post ni
    Shaima said...
    aku jgn kata felo.satu kolej za'ba aku benci.fikir duet je dowg.cm siot.
    NUke_Rude said...
    tu la. dah naik mnyampah ngan polisi2 yg dorg laungkan ni.


    mnyusah kan student je.. pastu expect student nk hormat dorg.. apehal lak?

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.