Sambungan daripada entry semalam. Disebabkan aku tak berapa rajin nak menaip, maka aku letakkan saja gambar-gambar.








Dalam percutian ke Melaka yang singkat tu, aku berjaya beraktiviti, melawat & menziarah:-

  • Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan
  • Istana Kesultanan Melaka & Taman Larangan
  • Kota A' Famosa
  • Bukit St. Paul
  • Muzium Setem Melaka
  • Stadhuys
  • Perkarangan Christ Church Melaka
  • Replika Windmill
  • Malacca Fort
  • Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka
  • Menara Taming Sari
  • Dataran Pahlawan
  • Mahkota Parade
  • River Cruise, Sungai Melaka
  • Jonker Street
  • Muzium Islam Melaka
  • BECA!!! Naik & Kayuh!!

Oh! Perlu ke aku mention Melaka Sentral dan juga menaiki Town Bus yang begitu nostalgia??

NUke

11 Comments:

  1. iyllienaz said...
    banyak juga tempat ko pergi..berapa hari tu??
    [r][a][y] eusouff said...
    cuti2 mesia
    bertepatan dengan konsep merdeka yg akan disambut Malaysian tak lama lagi


    hehehe
    pasni boleh dapat Datuk for promoting melaka ')
    FaizalSulaiman said...
    ngeng..menara taming sari tak sempat naik la weh.mahal(masa tu thn 2009) skunk ni mcm nak g lagi.JB-Mlaka takdela jauh sgt:)

    nice sharing!
    NUke_Rude said...
    iyllie:
    ala, tu pun x masuk semua muzium yg ade kat melaka tu. hhuhuu. 3 hari 2 mlm je.

    ray:
    aah ek!! sesuai sgt la tu g melaka time dekat2 nk merdeka ni. haha. Datuk?? xmo la. bunyik cam dah tua je. hahaha.

    faizalsulaiman:
    eh! kalo tunjuk IC dpt diskaun dowh! haha.
    Janggel said...
    Boleh dapat Dato' ni sebab mempromosi Malaysia hehehe! Best la bro!.
    FaizalSulaiman said...
    apa??tunjuk ic leh diskaun?

    ruginyaa tak g.hailaa

    ni nak pinjam pintu doremon utk g sana.hahahaha
    tengku_fir21 said...
    macam best tapi bila sampai otak mesti blur berfikir nak mana...
    idazafri kamil said...
    tertinggal satu tempat best.
    BIG APPLE DONUTS & COFFEE kat dataran pahlawan.
    heheheh....
    ada g mkn asam pedas tak?
    tak complete dtg melaka klu tak mkn asam pedas.
    [r][a][y] eusouff said...
    bro...
    ko mmg traveller tegar la bro
    ko list down satu persatu tempat ko pergi...walauweiiiii

    (baru terperasan)
    NUke_Rude said...
    janggel:
    ish! tak perlu kot. kang susah nk ke mana2. byk noo protokolnya.

    faizalsulaiman:
    yup! huhu.

    tengku:
    agak la. masa sampai2 tu pun cam blank jap. x tau nk start dr mana.
    NUke_Rude said...
    idazafri:
    ala. yg tu xpe lagi. tapi agk terkilan la sbb malam2 xde lak org jual cendol! pergi lak time bulan puasa.. telan air liur je la. huhu

    ray:
    aish! dlu panggil aku blogger tegar.. skang ni da dapat title baru lak. haha. haha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.