Alhamdulillah, satu lagi event dah selesai. Kali ni agak mencabar sebab event tu 4 hari, and start hari Isnin lak. Kalo event tu start hari Isnin, maknanya itu memerlukan satu pengorbanan. Knapa? Sebab hari Ahad sebelum tu pun terpaksa lah juga bekerja. Haih! Hari ni menandakan diriku sudah bekerja selama 12 hari berturut-turut!!

Hm, usually lepas habis event, aku suka lepak kejap dkat shopping centre berdekatan. Takdelah lepak lama2, cuma skadar satu round saja. Ended up, terbeli lah satu benda untuk diri sendri. Tak kisah lah apape. Baju, CD or just a dozen of doughnut. Maybe nak treat diri sendri kot. Ye ah, since few months back struggling dgn preparation and paper works. Tu belum cita pasal kerenah delegates during on-site. Macam2 hal la. Tak jumpa hall A, lepas tu comment pasal food yang tak mnepati citarasa la. Macam2 ar.

Trained by experiences, aku pun terpaksalah mendengar je apape yg diorg menceceh. Sambil2, kna cepat berfikir utk carik solution yang tepat. Sebab bila customer bertanya, diorang takkan mahu dengar jawapan "Err... I Don't Know lah... Sorry!".

Pikir. Digest segala macam pro and cons. Explain dan cari penyelesaian utk sgala pmasalahan tu.

Dan oh!! Kena senyum!

Ada sorang customer sembang2 ngan aku haritu. "Nak involve and kerja dalam service line ni nak kena pikir habis2an. Bukannye mcam dalam drama kat TV, nampak glamour saja...". Betul!

Anyway, surprisingly lepas habis event semalam, aku lepak mkn mlm ngan bos dan sorg lagi colleague, before we all finally went home. Takde pulak aku nak beli apape. Mungkin tak sabar tunggu 31 Julai kot. Sebab apa??







NUke

2 Comments:

  1. FaizalSulaiman said...
    wah!

    release juga ko ek:)

    MTV world satage tu cm syokkk sehhh
    tengku_fir21 said...
    amacam best tak...

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.