Bila guna word melancap, nanti ada pulak yg rasa offended. So, the best word is self-pleasure. Ada yang kata lelaki dan self-pleasure ni tak boleh nak dipisahkan? Setuju ke? Barangkali ada benarnya. Mengapa dan bagaimana aku tahu? Sebab aku lelaki. Dan entry kali ini adalah pendapat dan pandangan aku sendiri. Jujurnya, kehidupan di asrama byk mngajar aku akan kehidupan seorang lelaki.

Mungkin statement yg menyatakan lelaki dan self-pleasure tak dapat dipisahkan itu betul. Zaman skarang ni, aku rasa budak sekolah rendah dah jauh lagi advance pasal hal2 macam ni; compare dengan zaman2 aku waktu skolah dulu2. Realiti.

Dan selalunya, lelaki skarang ni tak berapa kisah kalau isu2 self-pleasure ini dibincangkan sesama rakan sejenis. In some cases, ade juga perempuan2 yg dah berani membincangkan topik2 ni secara terbuka dengan kawan2 lelaki mereka. Realiti.

Bila isu self-pleasure ni dikaitkan dengan lelaki, maka ramai yang seakan2 faham dan menerima fakta itu dengan hati yang terbuka. Akan tetapi, bila isu self-pleasure dikaitkan dengan kaum Hawa, ramai di antara kita yang masih susah untuk menerima. Sebab apa? itu, aku tak pasti. Barangkali ada yang mahu berkongsi pendapat? pelik bukan? Seolah2 sudah ada satu label yang diletakkan pada kaum lelaki berkenaan isu self-pleasure ni. memang lah, kalau nak diikutkan, kaum2 lelaki je yang akan excited dengan tajuk2 dan isu2 begini. Self-pleasure, sex, and pornography; these 3 items secara automatik akan menarik minat para lelaki untuk mengkaji dan 'mendalami'. Realiti.

Pada aku, semua itu adalah hak individu. Dah nama pun self-pleasure, of course la untuk kepuasan diri sendiri. Bagaimana melakukannya? yang itu, aku serahkan pada pembaca untuk sama2 mencari jawapan. Aku dah ada jawapan sendiri.

Lastly, aku bersetuju dengan statement yg menyatakan "Lelaki dan Self-Pleasure memang tak dapat dipisahkan".

NUke

8 Comments:

  1. Fauzzan Helmy Anuar said...
    Nice entry... Hurm, self pleasure eh... Sopan aje bunyinyekan... =P

    Bagaimana anda melakukan? Tak boleh blah soalan tu... =D
    ismaelzaharee said...
    foa, yep. I agree dgn en.nuke. Agak berani.. Hehehe..
    Btw, depends dgn cara tersendiri bagaimana untuk mencari dan menikmati keseronokan itu. (im not offensive)
    lol
    FaizalSulaiman said...
    ok.terbuka komennya.

    dlam otak lelaki2, just like u and me and others, memang benda tu pun majoriti yang difikirkan dlm kepala otak. bukan la maksudnya gila sex whatsoever, tapi mens are visual. sangat2 visualnya;)

    honestly, sex memang mempunyai kadar percentage yg agak besar dlm minda seorang lelaki, compare to women.
    AkU said...
    aku separa setuju..hahah..

    other words for self-pleasure...

    D.I.Y. SEX...
    Adam Haiqal said...
    nuke,i nak kasi u award ntok blogger.sila singgah page i n grab the award oke
    then jwb soalan2..
    tq
    Abe Annahl said...
    haha mmg statment brani

    plg suke ayat nih:
    "Bagaimana melakukannya? yang itu, aku serahkan pada pembaca untuk sama2 mencari jawapan..."

    haha xleh blah
    NUke_Rude said...
    fauzzan:
    hm, yup. kna gna appropriate word. nway, i hv my own answer. you?

    ismael:
    thx. it depends on each individual.

    faizalsulaiman:
    adakah itu bermakna pemikiran kaum lelaki sememangnya tercemar? hahaha.
    NUke_Rude said...
    aku:
    lg separa mana hilangnya? hm, aku prefer gna self-pleasure.

    adam haiqal:
    owh! terima kasih. kelak, saya akan ambil dari sana.

    abe:
    thx bro. haha. saya dah ada jawapan sy sendri. anda bagaimana? haha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.