Salam.

11 Julai tepoh hari, berlangsungnya 1 majlis pengiktirafan kepada blogger; dianjurkan oleh Yoyooh.com, satu laman komuniti yang mengumpulkan ramai blogger terkenal (dan tak berapa terkenal mcm aku ni).

Majlis tu disebut 'Yoyooh.com Bloggers Got Talent & Award Show'.

Oh ya, since 11 Julai tu jga nenek ku dimasukkan ke Hospital selayang, aku nearly mengambil keputusan untuk tidak datang ke event tu; but eventually, aku gagahkan juga diri menghadiri majlis tu.


Kenapa aku pergi majlis tu? Sebab aku ni antara org yg dah tak sabar nk tahu keputusan cabaran The Blog Squad yang Yoyooh! anjurkan lbh kurang 2 bulan lalu. Cabaran yang mengambil masa 8 minggu tu amat mencabar hati dan minda okay! ye la, sapa je yang leh tahan kena komen ngan kritik kan? Tambah2 pulak kritik tang writings kita dalam blog. Huhuhu..

Malam event tu, aku duduk kat meja BG3, sekali dengan Alif, Silbi, Zaakeyah & partnernya, Nuar! Tak lupa juga Afiq yang turut mendapat beberapa pencalonan pada mlm tu. Hm, malas pulak nak crita pasal event mlm tu sebab most of my blogger friends dah story panjang lebar pasal event nih, so aku rasa enough la kalau aku summarize beberapa points je kot. Cewah!

Makanan malam tu mmg sedap! Persembahan Reez dan Diddy boleh la dikategorikan mantap! Puisi seluar dalam persembahan Pyan pun sangatlah menghiburkan! Overall semuanya okay! Cuma some minor things need to be improved pada masa yg akan dtg (tu pun kalau ada lagi blogger awards ni la.. huhu)

Selama ni aku cuma baca dan follow beberapa blog. Dan alhamdulilah, malam event tu, aku dapat la jumpa beberapa penulisnya. Tapi, honestly, aku rasa segan jugak la dgn kebanyakan diorg ni! Ye lah, siapa je la aku ni kalo nak compare dengan diorg ni. Huhuhu. Tambah2 lak, ni 1st time aku join event yg melibatkan BLOGGERS tanah air. Huhuhu.

Kat sini aku enclosed beberapa gambar yang ada pada mlm event tu.


With Alif yang damn friendly!

MommyLina (pemenang cabaran BlogSquad), encik Aku, dan Silbi

Dengan Amy, yang suka senyum!

Aku rasa semua org kenal ngan [r][a][y] nih...


With encik Adamarjuna yang tinggi!

Dan yang paling best, Blog aku ni diiktiraf sebagai Penulisan Paling Kreatif sepanjang cabaran The Blog Squad 2009 berlangsung!!! Terima kasih kepada juri-juri sebab mengiktiraf nukilan aku, dan yang penting, dgn pengiktirafan ni akan membuatkan aku lebih berusaha untuk menulis dan terus menulis...


Kat sini, aku nak ucapkan TAHNIAH kepada semua pemenang dan yang tercalon! Moga-moga tahun depan kita2 pulak yang akan menang lagi dan lagi!



Senarai penuh pemenang pada mlm itu boleh lah dilihat di sini. Kalau ada yang tak puas hati, contact dia ni!



p/s: Siapa2 yang nak gambar dr kamera aku time event mlm tu, sila drop kan email address anda ya!

NUke

27 Comments:

  1. ♥Syamelia♥ said...
    hi nuke...

    pleasure meeting u mlm 2...

    great review!!!
    tahniah coz yr blog diiktiraf sebagai Penulisan Paling Kreatif...
    cayalah... ***clap2***

    ps : adakah diriku ini suka senyum?? hehehhe
    NUke_Rude said...
    hi!!!

    thank you2..
    yeap, nice to meet u too!

    haha, yes! anda sgt suka senyum~ dan ketahuilah bhw ia merupakan satu pujian ya!

    :D
    Adam Arjuna said...
    wah.. pantasnya puan syamelia ni drop komen.. tergugat plak kedudukan aku as 1st commenter..

    wakakak...

    beberapa komen utk ko :-

    1)"satu laman komuniti yang mengumpulkan ramai blogger terkenal (dan tak berapa terkenal mcm aku ni)". --> macam aku jugerrr

    2)"but eventually, aku gagahkan juga diri menghadiri majlis tu."
    --> atleast dpt kenal ko!

    3)"aku rasa segan jugak la dgn kebanyakan diorg ni! Ye lah, siapa je la aku ni kalo nak compare dengan diorg ni." --> dan² ko ajer setetment menyayat hati sgt...

    4) paling bangga bila gambar aku pon terselit kat situ... hehe.. bangga siot gambar masuk blog org menang award..


    p/s: nice meeting u nuke the rider.. walopon agak secretive haha..

    nak gak gambo.. [adam.arjuna@yahoo.com]
    Indera said...
    congrats nuke for ur winning!

    keep up the good work!
    NUke_Rude said...
    encik adam:

    tengkiu2.
    ye ah! aku nengok ramai gila yg femes. Tba2 rasa cam aku ni seperti lumut di tepi parit je. huhuhu.

    takde maknanya nk berbangga2 tgk gamba masuk blog ni. Sama je, kat blog kamu pun ade gak gamba aku teselit! cis! haha.

    nice meeting u jgak! of course la aku secretive skit, kalo tak, dah takde la idea nk mnulis kat blog ni nti.

    insyaallah, later aku emailkan pixs.
    NUke_Rude said...
    indera:

    thank you bro.. kalau takde korang yang membacanya, aku rasa blog ni sure dah masuk dustbin.

    thx again.
    violet said...
    tahniah!!!! =)
    LimeLoLLipop said...
    uits..congrates...
    tp nape aku tgk dlm redmummy xde pon name blog ko kat entry die?
    k.A said...
    tahniah
    idazafri kamil said...
    tak sangka plak ada award ntuk blogger.
    TAHNIAH untuk nuke...
    memang kreatif pun.
    tak boring baca blog ni.
    silbi abigail said...
    NAK pic yg dgn awk dan mommylina,
    silbiabigail@yahoo.com
    Mr K said...
    Kecil je majlis dia yea. Ni dia jemput atau mcm mana?
    NUke_Rude said...
    violet:
    thank you!

    limelollipop:
    haha. aku ni mng untuk cabaran blogsquad je mira ooii.. bukannye main awards.. huhuhu

    kA:
    thanks
    NUke_Rude said...
    ida:
    thank you! itu lah, mmg ada award utk blogger.. 1st time lak tu..
    insyaallah, dgn award ni, i'll improve my writings..

    silbi:
    ok bro, will email to you later..

    Mr K:
    yeap, takde la besar2an.. biasa2 saja. since i was a participant dlm satu pertandingan yang organizer buat, so, automatically i was invited. more details on yoyooh.com
    LimeLoLLipop said...
    owh..ye ke.. oooooo
    rizz said...
    wahh tahniah nuke mng hehehee
    NUke_Rude said...
    rizz:
    thank you! :D
    HanaKimi said...
    Tahniah bro(^^)
    NUke_Rude said...
    thank you hanaKimi!!!

    :P
    [r][a][y] eusouff said...
    Tahniah ya!

    TahNIAH

    TAHniah
    flip said...
    congrats to u
    I am Karl said...
    congrats bro

    my 1st time ere..

    keep on blogging!
    NUke_Rude said...
    thank you ray, flip and karL.

    =P
    ejan said...
    tahniah.. seteng2 hadiah.. haha
    NUke_Rude said...
    thanks!

    kejadahnye nak steng2.. dapat trofi, takkan nak potong sparuh?! haha
    charco said...
    Sorry lmbt wish.

    Tahniah !!

    mode: erm...ntah!!
    NUke_Rude said...
    Thanks charco!

    ;P

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.