Salam.

Kehilangan aku beberapa hari lalu adalah disengajakan. Jadi, itu yang tak update blog tu. Nanti bila2 masa aku cerita pasal trip aku ke Seri Iskandar 2 hari lepas.


Seperti biasa. hari2 aku berlalu sepi dan kadang kala penuh dengan emosi. Maklumlah... aku hanya seorang lelaki yang sedang mengenali dunia dan cuba memahami dunia daripada perspektif aku sendiri. Kadang kala kita buat silap... kadang kala kebenaran dari pihak kita dinafikan.

Susah kalau semua orang asyik nak jadi 'No.1'. Semuanya dia betul, semuanya perlu mengikut kata dan perancangan nya.

Sikap macam ni ada masanya memang perlu ditonjolkan, tapi selalunya orang tak suka dengan sikap camni. So, langkah yang terbaik untuk mengawal emosi marah, hanyalah dengan BERDIAM DIRI.







Susah kalau semua nak jadi Mr./Ms. Perfectionist!




NUke

11 Comments:

  1. Lionel Messi said...
    Gooooooooooooooood
    Thank you
    The subject of more than wonderful
    k.A said...
    yeap
    selalunya diam itu lebih baik
    :)
    Indera said...
    diam2 ubi berisi..

    diam2 nuke?..sapa yg tahu..
    HanaKimi said...
    (@@)
    [r][a][y] eusouff said...
    diam2 jangan sampai meletup
    udah ler ya

    yup setuju
    ada masanya kita kena diam
    n just dengar
    AkuAyie said...
    betui..
    not everyone is prefect.
    So just be yourself, and ignore what other people have to blabber about you.

    Go Nuke Go!! =)

    tp kekadang kne lepaskan gk yg terbuku dlm hati..
    jgn biarkn ia bersarang banyak, lama... nanti jadi barah..
    try r luah kt sapa2...
    Adam Arjuna said...
    wah!!
    hebat lah ayat² ko nih..
    rizz said...
    yeahh bdiam diri tu lbh baik kan.waa cntek lak gmbo ni.hehee
    skunksenn zone said...
    betoi2 diam mmg cara utk mgelakkan keadaan jd makin parah..TETAPi smpai bile boleh berdiam tue tak pasti la...n kdng2 klw kita berdiam org tue makin naik tocang...
    NUke_Rude said...
    thank you semua,

    yeap, kdg2 tu better kita diam je, otherwise hal itu akan jadi lagi teruk.

    diam2 Nuke, tuhan je yang tahu.. huhu
    Ajami Hashim said...
    nice entri ;-)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.