Amaran : Entry ini maybe offensive kepada segelintir pihak. Baca atas risiko sendiri.


Ada risiko bila seorang lelaki itu tertidur untuk tempoh masa yang agak lama ketika menaiki tren / LRT waktu pagi. Tambah2 pula, jam masih lagi menunjukkan waktu 6.45 pagi, ketika dia mula-mula menaiki tren. Ngantuk. Perjalanan ke tempat kerja memerlukan dia untuk menaiki tren di Stesen pertama. Tempat kerja pula sangat hampir dengan Stesen ke 24; yakni stesen terakhir.

Mula tertidur di Stesen ke 4. Dan tersedar dari tidur bila saja sampai di Stesen ke 23. Mata digosok2 perlahan. Begitu juga dengan muka. Badan ditegakkan sedikit dan dijauhkan dari sandar bangku. Mengeliat sedikit. Menegangkan otot-otot yang sasa. Ya. Otot-otot yang sasa; juga terdapat di dalam seluar. Berlaku ereksi di situ.


Gambar sumber Google ini dipilih; sebab tidak terlalu lucah dan masih dapat menyampaikan mesej dengan berkesan.

Namun, disebabkan keadaan yang sedikit sejuk dan masih lagi pagi. Ereksi itu sedikit tidak terkawal. Sama situasinya apabila baru saja bangun dari tidur. Bagaimana mahu cover bila berhadapan dengan situasi sebegini?

  1. Ambil beg sandang / beg galas, letakkan di bahagian hadapan; dan berjalan seperti biasa.
  2. Bagi yang memakai seluar yang agak longgar, masukkan kedua-dua tangan ke dalam poket; dan tarikkan sedikit ke bahagian depan, supaya tidak begitu kelihatan ada berlakunya ereksi.
  3. Duduk seketika dan ambil masa untuk otot-otot mengendur. Jalan seperti biasa.
  4. Stay je dalam tren tu... and penyudahnya, terlepas bas, and lambat masuk ofis.
  5. Ketuk lutut? Berkesan ke?


Kedengaran agak keji bukan? tetapi itu adalah normal bagi kaum lelaki.

Chill.

NUke

18 Comments:

  1. FaizalSulaiman said...
    jalan slow-slow.hahaha..kalau sejuk memang la weh..terbangun plak.LOOOL


    nice topics and giving u credits coz have a gut write bout this=)
    Joey said...
    and why bermimpi 'indah' di pagi dlm tren?

    p/s tempat awam jarang. private place kadang-kadang. opss
    zixol said...
    normal la tu bagi lelaki...

    bile adik bgn n salah parking...


    bak kate org srwk..

    "parking ikut suke je"
    ayie said...
    wahhhhh...suka banner ko! dh lama x masuk blog ni. Hahaha...~
    Badboy91 said...
    agree wif faizal..
    nice topic, credit to you..
    yeah, perkara biasa bg lelaki and when its happen,we know how to deal wif it..
    Kesian pada watak yg kene pi keje awal..
    Afir said...
    ketuk lutut tu ade yg berkesan
    Sky0ne said...
    tahniah...itu bermakna 'si dia' masih sihat dan berfungsi...kehkehkeh
    Arie Anuar said...
    kalau ketuk lutut nampak obvious sangat kot.. bagi la time dia tido balik.. :P
    Lizquek said...
    this entry is seriously hilarious....

    can i post-tag you? :D
    tengku_fir21 said...
    aha..
    blh cuba taktik 'kena sawan babi' sudah tentu akan diusung kelur dari train
    tk pun bt aksi histeria mesti org tk nampak punya klu eraksi
    :)
    NUke_Rude said...
    faizalsulaiman:
    thx bro. after all, dah ada warning kat bhgn atas. baca atas risiko sendiri :)

    joey:
    haha. have u ever xperience dat? i mean, mimpi indah dlm tren? really...?

    zixol:
    well.. things happen; rite?
    NUke_Rude said...
    ayie:
    yeah! aku pun lama x nampak ko. igt kan dah hilang! nway, thx ya. :)

    badboy:
    hahaha. kesian kan dia?

    afir:
    oh! ya ka? aku tak pernah cuba. jadi, tidak tahu.
    NUke_Rude said...
    skyone:
    bagus pandangan kamu. lain daripda yg lain. hahaha!

    arie anuar:
    haha. yeap. maybe. tapi, itu semua bgantung pada individu, saya rasa.

    liz:
    hahahaa.... no prob. go on. :P

    tengku:
    menarik gak cadangan tu! lepas tu, sure takde org akan brani dkat, kan?
    NadiRah said...
    erk..anggap aku tak baca..
    tapi 'ter'baca tau..hahahha!!!!
    Muhamad Zaki Zafir said...
    standard waktu2 genting mcm ni la antenna nk naik..haha..plg baik,jgn lynkn sgt..tau2 sluar dh flat..
    NUke_Rude said...
    nadirah:
    ya. ok.

    zaki:
    hhaha. antena.. takleh blah. nway, btul gak apa yg ko kata tu.
    Anonymous said...
    ermmm, keadaan yg xnak dihadapi oleh semua lelaki, sbb bila nk jadi,xleh kontrol dah, xkira la pakai suar slack ke, jean ke, tracksuit ke, pastinya bila naik mesti memalukan woo. Biasanya aku xkisah sgt kalo pakai suar slack jadi camni,sbb leh kontrol lagi,tp kalo pakai jean,senak wo,gerenti berbekas,malu siot! kalo time sukan pakai tracksuit,malu gak sbb lagi jelas nmpk benda tu menegak..pe2hal, dah lumrah laki camtu,sbb tu kalo dah terjadi,xleh wat pe..biarkan jelah dia bebas heheh, nanti turun aaaa..member tegur pun wat derk je aa
    NUke_Rude said...
    ANO:
    hahaha. pakai tracksuit...lagi obvious bro....

    hahahaha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.