Dah lama sebenarnya nak reviu album or lagu dalam blog ni, cuma tak berapa yakin dan mungkin tak cukup masa nak blog about that. Ye lah, some more internet punya connection pun on and off saja. Anyway, aku mulakan sesi review music dengan album 'Out of Ashes' by Dead By Sunrise.

Band ni (bolelah) dikatakan another side project utk Linkin Park; dianggotai oleh Chester Bennington, Amir Derakh, Ryan Shuck, Anthony 'Fu' Valcic, Brandon Belsky & Elias Andra.

Berkonsepkan 'pure rock', aku rasa album ni tak terlalu berat dan memeningkan kepala. Cuma biasa lah, kalau dah ada Chester Bennington, we all can expect few screaming parts in some song. But, overall, ia satu permulaan yg bagus utk Dead by Sunrise. Nak kata muzik nya dipengaruhi Linkin Park... rasanya jauh sekali, sebab band ni ada 'style' muzik yg unik. Kalau ko minat ngan LP, obviously ko leh tau beza muzik mereka ngan Dead by Sunrise.

First single, Crawl Back In mmg dah lama available and on-play. TAPI aku tak pasti yg lagu ni dah receive airplay kat Malaysia, maklumla, lagu2 mat saleh ni, Malaysia mmg lambat play! Betulkan?

Crawl Back In pada aku hanya moderate. But ada 2 3 lagu lain dalam album ni memang sedap! Antaranya 'Let Down', 'Walking In Circles' & 'Too Late'. 3 lagu ni.. kalau ko layan muziknya and lyrics, mmg masyuk... serius.

Damn! aku skang ni mmg dah jatuh cinta dgn album ni. Tiap2 malam dengar...

MyRating: 3.0/5.0
FaveSong: Let Down

NUke

1 Comment:

  1. Hans said...
    aritu xnk lak pasang .. ish2 ..

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.