Raya dah dekat.
Cuti dah apply.
Dah approved dah pun.

Oh ya, aku dah kerja, so takkan dapat lagi duit raya,
Sekarang ni giliran untuk memberi.

Berapakah nilai wang ringgit yg patut aku masukkan dalam setiap sampul duit raya berwarna hijau itu?

a. RM 1
b. RM 2
c. RM 5
d. RM 10
e. Lain2 : ____

aku igt nak bagi budak2 tu 50 sen je. Amacam?

p/s: Nak duit raya? Sila angkat tangan dengan penuh keyakinan.

NUke

10 Comments:

  1. [r][a][y] eusouff said...
    bagi sehengget utk kanak2 biasa

    5 hengget utk budak2 -saudara mara

    10 hengget utk anak buah

    atau

    xpyah bagi
    hidangkan air ribena aje sudeyhhh
    AkuAyie said...
    salu dak2 kecik ni mak aku bg RM1...
    mcm besar skit dia bg RM5... ahackz..

    yg penting, kite ikhlas nk memberi..
    kan kan kan? :P
    Indera said...
    heheh..setuju bagi 50sen sorg.kdg2 depa ni dtg bukan nak raya, nak duit je.hehe..nak wat camne,dah jadi cam culture je.takpe bro, yg penting niat kena ikhlas okay!
    n_nana said...
    amier.aku punya jangan lupa.merangkap hadiah besday sekali.
    LuVidA^^ said...
    budak2 yg dtg beraye = rm 2

    sepupu kecik + sekolah = rm 5

    sepupu besar + budak U = rm 10

    adik kandung = > rm 10

    ehheheeekkk....
    kwn2 blogger?
    =P
    farish sinclair said...
    2hengget sudeh ahhaha
    renjizakura said...
    saya nak duit raye
    sebab still belajar lagi
    walaupon dh tua
    NUke_Rude said...
    hm. maybe aku bagi singgit je kot kat budak2 yg aku tak knal.

    kwn2 blogger? Hm. RM brape ye?

    Singgit jugak kot.
    adelin_uk said...
    amier, 50 pls..
    eehe :p
    selamat arie rayer..(*-^)
    NUke_Rude said...
    50 sen ke? boleh...

    selamat hr raya juga

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.