Kata orang; tak semuanya akan terus bernasib baik. Lahir-lahir saja, terus berada dlm keluarga yg sempurna dari segi akhlak, kebajikan, dan kewangan. Ada yang tidak. Sama juga dengan berblogging; ada yang 1st time buat blog, terus meletup dan melonjak ke langit. Ada yang tidak.



Begitu juga dengan aliran kerjaya. Ada orang dapat their dream job dgn sekali cuba. Ada yang tidak.

Sama macam aku. Cabaran itu perlu ada rasanya untuk berjaya. Dan jugak kepuasan diri sendiri. Kalo ikutkan, jalan kerjaya aku ni takdelah menarik mana; aku bermula dari bawah. Pelahan-pelahan lah kayuh, bro.

Tapi, kalau pun korang diuji pada tahap mana sekalipun dalam kisah kerjaya korang, ibu aku pesan:

"Sentiasa bersyukur!"

Sebab setiap dugaan tu memberikan kau cabaran. So, at least kalo akan datang korang menghadapi masalah yang sama, korang dah ada experience... kan?

Fresh graduates kat luar sana, jangan lah mudah sangat give-up bila korang mengharungi kerjaya pertama korang tu! Enjoy saja, okay?


Alhamdulillah, pengorbanan aku ambil cuti untuk ke Peperiksaan, Assessment dan temu duga haritu sudah terbayar dan berbaloi. Terima kasih kepada semua yang mendoakan.

:)


NUke

9 Comments:

  1. Anonymous said...
    tahniah mier.dipermudahkan segala urusan! -MuAdz-
    Janggel said...
    TAHNIAH Bro!
    Semoga sentiasa dilimpahkan rezeki oleh-NYA
    W. Hidney said...
    bersyukur la follower Nuke Rude lagi banyak dari AKUBUKANSUPERMAN
    razy san™® said...
    ada sesetengah org tak perlu bersusah pyh utk kesenangan kerana ia dah tersedia,

    ada sesetengah org terpaksa mula kan dengan kosong utk kesenangan, kerana ia harus dicari

    alhamdulillah, semoga berjaya dlm apa jua perkara yg dilakukan...
    Joey said...
    i wish that when i was born, i already have gold spoon in my hand.

    because, when everything lengkap, all you need is explore everything that you nak explore. without limitation.
    sYukCurz said...
    Usaha tangga kejayaan. tahniah.
    FaizalSulaiman said...
    alhamdulilah! Tahniah Nuke!!
    NUke_Rude said...
    muadz:
    terima kasih bro!

    janggel:
    terima kasih byk2 tuan! :)

    hidney:
    i maybe byk followers, tapi peminat u lagi ramai kot! :D
    NUke_Rude said...
    razy:
    betul apa yg ko ckp tu :) terima kasih

    joey:
    apparently, not everyone is that lucky enough, kan? so, kenalah berusaha. :) thanks.

    syuk:
    terima kasih.

    faizalsulaiman:
    terima kasih!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.