I dedicated this writings to the peminat fesyen.

Recently, in newspaper, I do came crossed with an article or news saying that 'No need to worry for the climate changes', something like that lah. For the public, like me... how come we aren't allowed to worry? These days, rasa panasnya sangat lain macam! Is this what do they call Global Warming? How does it relates to us? And how does it relates to the Earth Hour?

Mungkinkah Earth Hour yang menjadi punca kehangatan semua ini? Atau kesan pergerakan Bumi akibat earthquake and tsunami in Japan? Only Allah knows. To cut it short, lately sangat panas. That's all.

I got the time to go out and went to some places. Just hang out with my friend, watching people in few different places. With lots of ragam! We can say that Malaysia is a tropical-climate country. Hujan and panas saja all the year. Itu saja musim yang kita ada; with exception of musim Durian, Rambutan, and other musim buah. But the rest... tiada. No No. No musim winter di Malaysia. At least, not yet.

So, no need lah you people nak berpakai jaket-jaket tebal dan jaket-jaket berbulu while you're crossing on the road; in front of other motorists. Kau tak rasa panas ke weh? Seriously...?

That's why kadang-kadang aku tak faham dengan budak-budak baru nak up ni. Even though you people minat sangat pada fesyen-fesyen Barat ni semua... but sometimes, just be realistic ya. This is Malaysia. Thot that orang-orang macam ni ada zaman aku sekolah menengah dulu je...


NUke

4 Comments:

  1. zixol said...
    salam, btoi tu..sume btoi..xde yg xbtoi melainkan yg btoi..

    pagi sampai ke ptg panas gila..thot nk jalan2 nek moto..then tetibe bleh ujan dgn lebat..maan dtg pun xtau..


    mode:heran
    FaizalSulaiman said...
    setuju.

    panas sekarang lain macam. bahang dia ya robbi..

    hujan plak selebat lebatnya.dah tak ikot time mcm dulu2 dah.
    Joey said...
    well, its japanese thingy, lebih kurang jer. Dorang lagila, the weather is freezing, they still wear skirt pendek ok.


    p/s let them be. they have the confidence. After all, fashion is the look of confidence. :)

    p/p/s jarang berfesyen.
    NUke_Rude said...
    zixol:
    hahaha. sangat panas.

    faizalsulaiman:
    da nak akhir zaman ni.

    joey:
    diorg leh pakai skirt pendek time winter sbb dorg da minum beer. so, dah panas dalam badan. huhuhu

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.