A friend of mine, this afternoon gave a comment about a restaurant.

An Indonesian-food restaurant by the name of Sari Ratu Authentic Nasi Padang.
Something like that.

She said, "...padahal makanan pun lebih kurang makanan biasa saja...".
She took a breath and continued, "... tapi harganya, mahal gila!"

I added to her statement. It sounds something like this:
"Sebab ada word Authentic tu lah yang jadi mahal..."

She complimented my statement by adding:
"Ye la! Additional RM10..."

And we laughed.



Morale:
Kadang-kadang, rasa masakan kedai yang mahal dan gerai-gerai tepi jalan tu lebih kurang sama saja. Tapi disebabkan oleh pengaruh tempat, jenama, dan menu yang sedikit diolah... menjadikannya MAHAL. Senang saja kan orang sekarang ni nak buat duit....


NUke

1 Comment:

  1. Joet said...
    Betul2 .. tapi aku lg hairan.. makan kat fast food cerewet bukan main permintaannya, tapi sampai kat restoran cam ni..gossip2 sendiri ajerla yek. Langsung terus hilang cerewetnya...hahaha

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.