Nowadays, dah macam-macam perkara berlaku. Suatu benda yang mungkin tak pernah terfikir pada masa dulu, dah pun terjadi zaman sekarang ni. That's why sometimes kita boleh dengar orang muda-muda (macam aku) berkata like this:-

'Sometimes I hate technologies'.

Cewah. Teknologi tu bagus. Kalau tak bagus, masakan sekarang ni aku boleh berblogging menggunakan komputer & internet. But the not-so-good about it is...the internet and what so ever la. Internet pada pandangan aku adalah satu bentuk baru pembunuhan diri dan akidah.

Ok ok. Mungkin agak agresif. But, harap korang leh faham maksud aku la. Through internet and the konektiviti  yang kita peroleh, macam2 bentuk rupa benda kita leh tengok. Be it a good thing, or bad. For educational purposes or just pleasure. In short, it also leads most of us to PORN.

Lelaki dengan Porn tu memang dah sebati. Betulkah? Benarkah?

Pendapat aku: Tak juga.

Those who were raised up in a very good manner / ways selalunya takkan ada sebab untuk dipengaruhi dengan benda-benda lagha ni. Cuma sebagai pesanan, janganlah memulakan atau ada perasaan ingin tahu itu. Sebabnya, bila sekali dah ter'tengok', maka akan ada keinginan untuk tengok  dan tengok lagi. Maklumlah, 'nikmat dunia' la katakan.

Mungkin juga lelaki selalu dikaitkan dengan filem lucah sebab jumlah nafsunya yang fokus. Dan satu. Jadi, bila perasaan itu diaktifkan, maka ia akan mula membuak-buak. Penyelesaiannya adalah dengan mencari koleksi-koleksi tak berfaedah ini untuk kepuasan diri. Lepas-lepas tu, tak ada apa sangat pun.

Bukan menidakkan, jauh sekali membenarkan.

Tapi, aku personally rasa yang lelaki tu memang suka akan Porn.
Tak pasti pulak dengan kaum wanita.

Huhu.


NUke

10 Comments:

  1. Faridzuan said...
    Ha'ahh, bila sebut sahaja fasal porn, mesti lelaki yang kena. Tulah internet contohnya facebook, mesti ada video yang terpost di wall dengan video porn, sampai menyakitkan mata terpandang, silap-silap boleh nanah mata jadinya. Agaknya mereka terlampau terdedah dengan dunia porn tanpa sebarang kawalan.
    Ri said...
    technology, like most 'good things', is a two edged sword..
    pilihan tengok porn tu atas diri kita sendiri.
    just because it's there doesn't mean you have to watch it.
    anyway, tak yah godek jauh2- dah cukup banyak porn halal kat free TV :P
    FaizalSulaiman said...
    porn dan lelaki.mcm kembar,

    elakkan.teknologi sekarang yang mudah diperolehi lebih2 dengan internet yg unlimited. menakutkan
    zixol said...
    student aku pon ade yg kantoi dah simpan bnde tu dlm netbook 1malaysia..
    Lizquek said...
    girls aint so much into porn.. :)
    Anonymous said...
    Tengok positive sidenya plak: ia memberi kita panduan sekaligus mengajar kita banyak skill dan kemahiran yang kita tak akan dapat kat mana-mana institusi melainkan kita 'praktik'kan selalu.



    Wei, aku puasa ar
    Joey said...
    i watch porn. well, i'm not gonna pretend i'm so budak baik tak watch porn. I pun malas nak bagi advice, like kena fikir ker apa. I thought it was fun.LoL.
    But it feels awkward watching it with anyone else, like friends. It kinda cantas the 'high' mood. For me.

    P/S Eh, why komen2 atas kecuali yang last tu semua lindungan kaabah punya komen? Larikkkkkk.. :P
    NUke_Rude said...
    Faridzuan:
    yeah. true. sebab tu kdang2 kita kena ada perasaan 'sometimes i hate technologies'. haha.

    Ri:
    absolutely agree with u on the part yang porn halal tu. especially citer omputih. Tapi skang ni pun, citer tempatan pun dah byk absorb unsur2 porn halal ni.

    faizalsulaiman:
    lol @ kembar! kembar ko je kot bro! hahahahah. yeah.
    NUke_Rude said...
    zixol:
    cool! satu lagi point mengukuhkan hujah aku. cewah!

    lizquek:
    ya lah tu. ahhaha.

    Ano:
    hahaha. i dun really have much comment on that. and btw, aku pun puasa juga :)
    NUke_Rude said...
    joey:
    hahahhaha. i dont really have much comment on your thoughts.

    hahaha.

    lindungan kaabah!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.