Dalam Vlog yang lepas, saya kata akan berkongsikan 5 album kegemaran 'sepanjang-masa' kan? Jadi, inilah 5 album yang saya maksudkan itu...

video



Kalian? Kongsikan bersama di sini.



NUke

3 Comments:

  1. Silbi Abigail said...
    pd tahun 1986, aku diperkenalkan album kumpulan ni oleh senior aku kat hostel.
    http://www.youtube.com/watch?v=_Sb46VD5CmA
    terjebak lah mencari album photostat kat campbell.

    dlm mencari, aku terpikat ngan grup helloween;
    http://www.youtube.com/watch?v=blFB0i3xcxA
    lgu ni yg memikat serta lgu2 yg len dlm album ini.
    terjebak dlm tu, muncullah manowar, slayer, sepultura, kreator dan pelbagai. Pd tahun 1987, hati dan diserahkan pd King Diamond melalui album Fatal Potrait.
    http://www.youtube.com/watch?v=-TSlRm1_m9A
    maka terkumpul koleksi kaset dan cd king diamond dari Fatal Potrait hinggalah Conspiracy. disebabkan kepayahan mencari album mereka di pasaran tempatan dan Eropah melalui teman2 yg berkunjung ke sana. Internet menjadi 'talian hayat'. King Diamond juga bersepupu dengan Mercyful Fate juga terdapat beberapa koleksi CD The Beginning dan yg lain yg sempat berada di pasaran tempatan.
    http://www.covenworldwide.org/
    Ri said...
    personal all time favourites. every song in the album is at least 'likeable' ikut sedap telinga aku lah! :P

    1990- suara rindu (Fran)
    1990- immaculate collection (Madonna)
    1992- gold; greatest hits (ABBA)
    1992- 30110 (Ella)
    1993- music box (Mariah Carey)
    1998- #1s (Mariah Carey)
    1998- best of (Ziana Zain)
    1999- el (Ella)
    2003- terbaik dariku... ajai (mixed)
    2004- greatest hits: my prerogative (Britney Spears)
    2011- sucker punch OST (mixed)
    2012- terukir di bintang (Yuna)
    NUke_Rude said...
    silbi:
    oh! terima kasih kerana sudi berkongsi. lepas ni, boleh la aku cari2 lagu tu kat 4shared! ghahaha.

    Ri:
    waa!banyak betul album yang kamu minat!? Terukir Di Bintang pun masuk senarai ekk??

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.