Ayah as pekerja Telekom dulu2.

Selaras dengan perkembangan masa dan zaman, maka pemikiran manusia pun pasti akan berubah jugak la. So as fesyen dan jugak cara penampilan diri. Dulu2, aku suka tanya ibu aku, apa yg buat dia fall in love ngan ayah. And aku jugak tau yang ayah aku dlu2 tackle ibu through telefon.

Mentang2 lah dia keja Telekom dulu2, nak salah guna kuasa pulak!!

Apape pun, aku tetap salute pada ayah! Sebab dia barangkali tak menggunakan "ayat2 manis" utk takel ibu, tapi dengan sifat 'caring' dia. Bak kata ibu aku lah. Normallah kalau anak2 nk tau kisah cinta parents kan? korang pernah tanya kisah cinta mak ayah korang tak? Kalau2 dorg crita pun, kita sure nak gelak. Memang macam dalam crita lama2 kat TV! Pergi dating naik bas or basikal. lepak2 taman bunga...

Or, lepak2 kat depan Globe Silk Store kat Jalan Tunku Abdul Rahman, KL.

Bila dengar balik crita2 ibu and ayah yang dah makin tua ni, aku rasa syok and salute kat dorang. Sebab apa? Sebab zaman percintaan dorg dlu lagi lah susah; in term of communications. Pakai surat tu! Manade YM, MSN, FB ape jadahnye ni...

NUke

6 Comments:

  1. iyllienaz said...
    haha..betul2..dulu mak aku nak g dating, confirmkan dengan surat je..
    FaizalSulaiman said...
    tu kot kurang sikit masalah sosial berbanding skunk.kan?skunk ni...mengerikan owh..
    aZizoL said...
    mak aku nk g dating kene bawak macik aku skali..
    NUke_Rude said...
    iyllie:
    sama la.. ayah aku siap kirim gambar lagi, suruh ibu aku bwk waktu 1st time nk jumpa..

    faizalsulaiman:
    barangkali ada benarnya...

    azizol:
    aku plak pnah ikut makcik aku g dating dlu2..
    charco said...
    hehe..seronok bile dgr cmne org zaman dulu2 bercinta :D
    Shari said...
    dlu pakai surat je.:)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.