Teruk dowh. Aku rasa aku dah addict dgn game kat facebook. Hadeii. Camne ni? Camne ni?? Btul kata member aku, kalau dah start main, mesti nak main lagi and lagi... Hm, camne ni? Aku rasa mcm nk isytihar perang je ngan facebook. Okay lah, bukan dengan facebook la, cuma dgn segala macam game yang ada dlm facebook tu.

Woohoo! Disebabkan itulah, aku rasa usage internet aku smakin hari smakin tinggi. Dan sampai je minggu last stiap bulan, data limit pun dah cecah. Ni dah boleh dianggap satu pembaziran. Hanya kerna game, aku hilang penggunaan internet untuk download lagu dan video blue. Ceh!

Download lagu tu ya! Download blue tu, tidak (kot).

Korang rasa kan, apa cara bagi aku untuk memulakan perang dengan game2 dalam facebook tu? Adakah aku patut mengikat tangan di kerusi, bagi mengelakkan untuk terjebak dan menekan butang game itu?

Atau barangkali aku patut mendeletekan account facebook aku, lantas tiada ruang utk aku bermain game?

Atau juga aku tidak harus mencucukkan broadband aku pada pc, so aku tak dapat online, lalu tidak me-login facebook dan bermain game?

Atau tidak perlu bagi aku untuk membuka pc sama sekali, lalu aku akan mati kebosanan di dalam bilik?



Damn! Aku lupa lak yang "Aku takde facebook!".

NUke

12 Comments:

  1. charco said...
    haha..deactivate je fb tu :P
    iyllienaz said...
    haha..aku sokong yg last tu..mati kebosanan kat bilik...
    Janggel said...
    Hahahaha bro, sejak bile plak ko ada fb nih??
    FaizalSulaiman said...
    hahaha..lawak la ko neh
    AkuAyie said...
    la...xde facebook plak? mimpi pelik lagi ke bro? :P

    aku dulu addicted gile game kt FB. pastu aku pi remove semua application game daripada FB...skrg dah x main dah. bosan kot. tp x deactivate pun. sebab senang bile nk contact membe2 lama nnti. 500+ membe dr sekolah rendah, sek menengah 3 buah, kolej, famili...huhu...
    [r][a][y] eusouff said...
    may is suggest something...

    letak game kat blog...hahahaha
    aZizoL said...
    xde facebook?????
    is it like..xde fb for reallll???

    (buat muke pelik sambil korenk idong)..
    tengku_fir21 said...
    betul!
    saya pernah alaminyer hingga memaksa diri tutup fb utk 1 jangka masa

    betul ker ko tk der fb..
    sungguh curiga
    hahaha
    Fauzzan Helmy Anuar said...
    Mie dulu addict jugak lagi2 main fambil tu ha. Sanggup ni gegas2 balik dari kelas nak tengok pokok dah berbuah ke belum. Hahahahaha. Dapat duit juta-juta tapi kayanya tak jugak. Dah addict nak berenti susah, tapi kena kawal diri sedirilah.

    =P

    Thanks sebab lawat blog Mie
    NUke_Rude said...
    charco:
    haha. tu la.. tgh berkira2.

    iyllie:
    haha.. ko memang suka la kan, bila aku mati kebosanan?? huhu...

    janggel:
    theheheh.. aku xde fb dowh!. :D
    NUke_Rude said...
    faizalsulaiman:
    hahha.. ko pun!

    ayie:
    o0.. bole la share tips camne tak nak bg dri sndri addict ngan game kat fb. :)

    ray:
    nk ltak gak.. tapi xde game yg sesuai taraf2 restoren city.. hahahaha..
    NUke_Rude said...
    azizol:
    for real zizol!! i dun hv fb!

    tengku:
    huhu. kenapakah komen anda kali ini sangat sempurna bahasanya? adakah anda ingin membuktikan bahawa penulisan saya kali ini sangat teruk? huhu. anyway, bak kata org, dlu2 xnak main, skang ni kan da jakun!

    helmy:
    yeah. i need to control and behave myself! demit!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.