Waktu Tingkatan 2, dalam kelas Matematik, Cikgu Norliah telah mengajar kami akan satu perkara yang ketika itu dirasakan sangat logik. Apakah ia? Teori Kentut. Despite of her kegarangan di dalam kelas, Cikgu Norliah ini juga terkenal dengan sikap suka memberi kerja rumah dengan banyak. Dari situ, aku telah berjaya dalam subjek Matematik ketika di Menengah Rendah.

Jadi, back to the theory, semuanya bermula bila one of the classmate bertanya kenapa bila kentut kuat, tiada bau. Tapi bila kentut tu perlahan.. bau busuk dia memang macam durjana?

Cikgu Norliah explains... (kalau tak jelas, klik untuk besarkan eh!)







Sampai sekarang aku ikut teori ni. Dan selalu aku ceritakan kepada kawan-kawan. Sebab ianya kelihatan logik. Haha!


NUke

3 Comments:

  1. Ri said...
    hmm.. memang logik la. menarik gak idea ;)
    lagipun kurang ilmu bab ni, kalau nak reject kena research dulu, hehe..

    lukisan tu nuke wat sendiri ke? comel ya-amat!
    FaizalSulaiman said...
    bro!! lawa gila ko lukis neh:)

    logically explain:)
    NUke_Rude said...
    Ri:
    yeap. apa kata ko wat rsearch dlu? pastu nti ko explain. haha.

    faizalsulaiman:
    thank you. hahaha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.