Definisi gembira sekarang ni dah jadi banyak dan bermacam-macam. Hidup dalam negara yang 'membangun' memang memeningkan dan merunsingkan kepala. Ibarat aur dengan tebing dan juga lari dengan kasut tempurung.

Okay, tiada kaitan di situ. Nokhtah.

Bila kita gembira, semua benda seems to be easy dan segala masalah dan halangan yang datang boleh diambil 'mudah' untuk diselesaikan atau diabaikan. Jadi, apakah perkara yang boleh menggembirakan kita?


#8: Mendapat tahu bahawa masih ada duit di dalam akaun bank / dompet.

#7: Kekasih hati tidak merajuk jika kita terlambat menjawab panggilannya / membalas SMS.

#6: Gembira bila perut juga gembira; yakni kenyang dan cukup makan, serta tidak membuat perangai.

#5: Masih mempunyai keluarga, teman dan kenalan yang boleh bergantung harap jika sesuatu yang buruk berlaku.

#4: Mempunyai perlindungan insurans, serta kad perubatan.

#3: Ibu masih menunjukkan kasih sayangnya dengan membancuhkan air Nescafe untuk anda.

#2: Masih mempunyai pembaca blog.

#1: Ada internet yang laju.



Tu sebahagian daripada senarai saja.

Okay. apa pula yang boleh membuatkan korang gembira?

NUke

8 Comments:

  1. taring merah said...
    internet laju tu mmg super true!
    Juno said...
    gembira bila ada dia.

    hmm romantiknya aku.
    Janggel said...
    Ye betol tu, terutama part ada duit dalam akaun tu ehehhee
    Hans said...
    hahaha
    macam sama je definisi gembira kita
    hehehehe


    P/S : Nak Minta tolong kamu sekejap. Segala kerjasama kamu sangat saya hargai :-)

    1) Klik FB Like dekat entry nih.

    2) Tolong comment lebih 7 perkataan dekat entri nih.

    3) Kalau ada twitter tolong click button retweet.

    http://denaihati.com/ipad-2-gadget-impian-hans
    Adam Haiqal said...
    what makes me happy??

    the most!
    1. Duit dalam account bank sentiasa ada dan tak luak supaya dpt shopping bila saat2 genting..*padehal..tgh bulan dah kering! - REALITI*

    2. Internet unifi kat rumah ni memang super-laju. Rasa macam tak sabar sampai rasa nak terkencing-kencing!

    3. *HIGHLIGHT TEBAL SKET*
    When someone that we like/love selalu ber-BBM,msg kita tanpa jemu walaupun msg i tu kadang2 annoying macam, "watper mer?" "dah makan?"
    *opss ter-mention nama pulak amer!;P nasib baik u bukan amer..u NUke kan?? en enn??:) *
    Joey said...
    saya gembira kalau ada banyak duit.

    sebab, semua masalah saya selesai kalau ada baaaanyak duit.

    sekian. terima kasih.
    NUke_Rude said...
    taring merah:
    yeahhhh!!! sep! sep!

    Juno:
    hish! geli lak aku tgk ko romantik2 kat blog aku ni. lol. hahahaha.

    Janggel:
    yeap bro.. walaupun duit xleh beli kebahagiaan, tap dengan duit, kita leh bayar bil broadband so kita boleh terus on9. hahaha
    NUke_Rude said...
    Hans:
    hahaha bagus bro!

    adam haiqal:
    yeeap!! true! ;)

    Joey:
    ;)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.