KTM Komuter ini diibaratkan duri dalam daging. Saban tahun, ada saja entry buruk pasal KTM Komuter yang aku terpaksa buat menerusi blog ni. Perjalanan dari KTM Batu Caves ke KTM Bangi mengambil masa kira-kira 2 jam 15 minit.

2 jam 15 minit tu termasuk perjalanan di dalam tren, dan juga tempoh masa menunggu tren pertukaran di stesen KTM Putra.

Bukan nak cakap apa lah, tapi boleh tahu kekerapan tren yang tiba untuk aliran Tg. Malim - Seremban ni memang agak perlahan, dan tren pun kurang. So, kalau dah tahu dalam aliran tu banyak stesen, dan ramai orang akan guna... pandai-pandailah tambah bilangan tren dan kekerapan tren untuk tiba di stesen.

KTM? Ke arah Transformasi Malaysia??

Macam lahanat saja.



NUke

12 Comments:

  1. ikan said...
    btoi, kengkadang rasa mcm naek tin sardin, dengan foreigner ramai tak igt tue. aishh
    FaizalSulaiman said...
    ok part lahanat itu aku sangatlah tergelak guling2. servis kena mantap sebab dah 2012, we should noted that
    najwa aminah abas said...
    kat melaka takde ktm. aku tak faham ape yang kau cakap.

    lahanat? arr, betull arr tu...

    -.-''
    [r][a][y] eusouff said...
    2 hrs plus? makkk aiii
    sempat curl rambut ngn kaler tuhh
    hahahaha

    mcm tahi
    NUke_Rude said...
    ikan:
    hahah. foreigner ya. bangla, nepal, indonesian.. macam2 lagi. haih. dah bau bawang dah ni.

    faizalsulaiman:
    tahun je 2012. pmikiran dorng ni agaknya masih di tahun 1812. haha.

    najwa:
    elok la kat melaka tu xde ktm komuter. mnyusahkan saja. haha.

    ray:
    hahah! aik! macam pernah buat saja? lol. haha.
    bukankosong said...
    setakat nih klau sebut KTM, xde agi komen positif

    tak tau rr diaowg, duk dlm tu mcm sardin je

    nyampahhh
    [r][a][y] eusouff said...
    nuke...
    my saloon days are over la bro..
    now i pakai panthene...gunakan jari je

    lagpun kerinting is so 80's lol
    NUke_Rude said...
    bukankosong:
    haha. tu la pasal. :D

    ray:
    yeah. so 80's kan? lol. hahaha.
    zixol said...
    negara kita ni lebih suka buat jalan,bina highway sana, buat highway sini,korek lobang sana, buat terowong sini, flyover bersimpang siullll..untuk jangka panjang sume tu sangat tak prektikal,sebab akhirnya suatu ari nanti masalah kesesakan jalan mesti jadi..

    patutnye dorang perbaiki sistem pengangkutan awam, tambah kekerapan, bina kepercayaan pengguna, lebih efisien..pelbagaikan laluan.,kepantasan, kecekapan pengendalian..barulah orang percaye nak naik bas,tren..

    ramai org naik pengankutan awam,xdela jalan sesak...

    ini tidok,buat higway sane sini kutip tol.~~~
    Joey said...
    aku tak suka naik pengangkutan awam. aku lebih rela ada kereta walau tersangkut di jam, at least selesa. Pengangkutan awam sini bolehla. Since I masih xde kereta, I "terpaksa" naik pengangkutan awam. Penatlah menunggu
    aindbest said...
    pengangkutan awam?eemmm..mayb jike da TAKDE PILIHAN lain..zaman study dulu da rase seksa nye ngn KTM..UKM to key el central sngt laa jauh dan lame..boleh pergi korea gamak nye..
    NUke_Rude said...
    zixol:
    i actually agreed. and like your comments. make sense. :)

    Joey:
    thot, ko dah beli kereta proton saga?
    :o

    ain:
    ye lah ain. nak menunggu tren tu punyalah seksa. huhuhu.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.