video



Well, lambakan lagu-lagu pop rock sekarang ni menyebabkan produk Nasyid tempatan kini semakin susah mendapat tempat di arus perdana. So, aku dedikasikan vlog kali ini kepada semua pejuang industri muzik kerohanian dan Islamiah di Malaysia. Dan serata dunia.

Sukar untuk percaya kan? Tahun pertama aku buat senarai 100 lagu tu, lagu nasyid yang menduduki tempat #1. Tapi, itu semua dulu... pada tahun 2006.


NUke

7 Comments:

  1. Joey said...
    OMG!

    That is totally yours?


    p/s sekali lagi ke'baru'an...
    Anonymous said...
    itu dia...solo nuklear...

    ---nnnana---
    Ri said...
    that's beautiful :)
    a.t.O.k. said...
    part tarik tuh yg x tahan tuh. hahaha. dan2 kaver ckp x igt. haha! selamba masuk akademi nasyid. ade bran?? :P
    FaizalSulaiman said...
    aku suka lagu neh!

    nasyid masa aku diploma dlu!hehe
    NUke_Rude said...
    joey:
    yes. it's me. i still dun hv the idea what is ur ke'baru'an means.

    nana:
    hahaha. mcm x biasa je dgr aku nyanyi kat dlm lecture hall! hahha

    ri:
    thx! :)
    NUke_Rude said...
    atok:
    hahahahha. sib baik starting tu aku nyanyi key rendah. ahahha. eh, tapi betul la, aku lupa part yg lpas tu.

    faizalsulaiman:
    haha. tu la. lagu nasyid kita ni bukannya x best, cuma x diketengahkan sgt je.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.