Drinking a cup of coffee the night before a long journey is not really a good idea. You will ended up, staring at the computer at 2 o'clock in the morning as you can't sleep. To make it worst; you know that you'll be driving some 300 km, heading south.

Yes. That's happened to me last week. Ada kenduri kahwin saudara. So, I decided to let my Angah to drive first. KL to Melaka. To be exact, from house, to R&R Ayer Keroh, Melaka. Then, I took over her seat; heading for Kulaijaya; our destination. We did stop at R&R Machap, Johor to have our pre-prepared lunch. Thanks to Puan Ibu, we had a very delicious nasi putih & rendang ayam. Sedap!

The traffic was not that bad, with the fact that the school holiday pun dah start seminggu lebih, so, no massive jam at Seremban. The journey took less than 5 hours, including the stops, and sesi mengisi minyak. So, it's okay lah kan?

Johor. Last week was my 2nd time pergi Johor. Kali ni, pergi dengan family members, duduk kat hotel bajet, pergi sana-sini. Tapi tak masuk JB pun sebab jalan sangat jam! So, lepak-lepak kejap kat Danga Bay yang dah tak ada apape tu, ambil2 gambar and then, pergi TJ Mart. Tak lupa juga melalui Warung Kopi Pak Mat.

Paling best, pergi beli KFC malam tu dengan Angah. Drive thru. Beli family feast, dapat beg troli percuma.

On the way balik, I let Angah drive first, up until Aye Keroh befor I'm taking over. Only to realize that it was a bad perancangan! That I have to drive a kereta manual menempuhi Seremban yang AMATLAH SESAK!!!!

Dan the next day, aku kerja.




NUke

4 Comments:

  1. Ri said...
    masih menunggu boss jemput. ada last minute engagement kat shah alam lak dia... adeh!

    sounds like a fun trip. glad you all had fun- at least up until the part where you had to drive home through seremban! haha! :P
    FaizalSulaiman said...
    ok danga bay mang takde pape waktu siang.malamnya meriah! nest time ko datang malam, kita lepak kat senibong makan seafood:)hehehe

    ok aku pernah rasa macam ni.travel ke jitra dan esoknye kena kerja.ya robbi...mcm nak pengsan rasanya..
    Joey said...
    ok. You memang hensem. Kinda imam muda.


    wakakaka.

    p/s matila x membaca entri :P
    NUke_Rude said...
    Ri:
    yes, overall it was a fun trip, except the driving at seremban part. haha

    faizalsulaiman:
    hm, i heard that danga bay tu mmg nk 'direnovate'kan smula? is it?

    joey:
    ok. dont know why u're telling me that, but i think i shud (at least) say thank you! hahahahaha!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.