2008 dah nak habis (ye ke?). Begitu juga dengan tahun 1429 H. maka, akan bermula lah tahun yang baru both dalam Hijrah dan juga Masihi. Jadi, entry kali ni nak menyingkapkan perkara2 yang major pernah aku terlibat sama or yg ade kena mngena ngan aku. maka, bermulalah penyingkapan peristiwa ini:-


JANUARI

Tahun 2008 bermula dgn menjadi pelajar tahun 2 dalam semester ke 2 spjg pengajian aku di UKM. Jadi, byk aktiviti yg aku join ngan coursemates aku. Januari agak busy dengan bertanya2 result exam semester lalu, gugur/tambah kursus, serta mencari alas an untuk datang lambat ke UKM (alasan: lecturer mesti tak masuk awal2 sem ni).

Student thn 2 Sains Nuklear ad perancangan nak wat seminar ttg kerjaya n keselamatan nuklear kpd budak2 skolah. maybe ni 1st event yang kitorg handle n melibtkan pihak luar jugak.

Tengok convention DCHL yang ade Siti Nurhaliza.

Aku tak pasti sama ada bulan 1 ni kitorg ade gi makan2 Mi Kari kat rumah Izza..


---

FEBRUARI

Awal2 Februari berlalu dengan biasa. Seminar Nuklear berlangsung pada 23 Februari 2008.

nukegroup dibentuk.

Seterusnya kat kolej, BKRS wat celebration birthday ahli2 kelab yang lahir bulan 1, 2, dan 3. Teringat lagi Kak Shidah marah2 diorg, bajet cam saspen aar, mmg best sbb ade main2 game lagi.

Family aku ade sikit goyang aarr.

---

MAC

Pilihan raya Umum 12. walopun aku xleh mengundi lagi, tapi aku ttp bergiat aktif dalam memberikan komen dan pandangan after pilihanraya tu. Hakhak. Then, ade perang besar antara aku ngan abang aku. Huhu… Bulan MAC banyak menyaksikan aku kluar lepak2 dengan kawan2, and duk dalam bilik dgr2 lagu je.

Mesyuarat2 kelab pun banyak gak bulan ni.

Then, pergi ke convention SYN kat Putrajaya.

---

APRIL

Bulan ni byk perkara jadi. Antaranya, bulan2 terakhir aku pgg jawatan Pengarah Eksekutif BKRS, dan bulan2 struggle untuk final exam. Oh ye, 6 April ade Family Day BKRS dan Dinner yang menyaksikan jawatan Peng Eks berpindah kpd Syafiq (tahniah bro!).

then, KVC (family day kolej) yang mana kelab aku kena handle PROKAD (Program Rakan Akademik) yg mn psertanya dtg dr student Form 6 SMK Seri Perpatih, N9. Diorg datang sini and ad xtvt ktorg sediakan. Time tu aku jadi ketua Fasilitator. then, at 1 time, ad probs skit, and tba2 muka si “Majlis2 Tertinggi” yang sblum ni xpernah2 nak amik tau psl PROKAD tu, muncul. Punya la belagak si dia tu, sampai time Dinner Kolej pun dia tak mention nama kelab aku, and said that PROKAD tu mmg diorg nye 100% lah.

Study week. dan menyaksikan Aku, Nora dan Nahar lepak2 kat KLCC, makan donut la.. and stay sana sampai malam just nk release tnsion. Study week aku dihabiskan masanya di Zaba, dan kedai2 makan.


---

MEI

Dinner Kolej.

Dinner Sains Nuklear. KOnsep Merah + Hitam. tapi sayang, ramai kosmet aku tak dpt dtg, aku rasa time tu dah habis exam kot. So, byk yg trus balik rumah. meriah gak la dinner tu, walopun cam simple2 je.

Bermulalah Latihan Industri pada 12 Mei 2008. Aku dpt tempat di Agensi Nuklear Malaysia, bwh seliaan Pn Rusnah Mustaffa. LI ni tamat bulan 7. So, dlm tempoh tu, aku duk rumah sewa Nahar. thanks gak ark at dia. Byk tempat lepak2, order2 nasik kat restoran Pak Ngah.

Aku start blogging via blogspot.

LI aku agak happy2, dengan ramai makhluk dalam lab tu, aku takkan lupa la Kak Ima, the lab assist., and Kamal, Yati, Zimah, Zura… tak lupa gak member2 UKM yg satu tmpat LI ngan aku (Nora, Fared, Saiful). Oh ye, nak ke ANM tu, aku drive kete Nora, dgn kpcayaan bapak dia. Huhu thanks Nora.

25 Mei – ade cam pameran usahawan kat PWTC, supervisor aku suh aku n Yati jaga time hr Sabtu. so, jagalah kitorg, after habis keje, g singgah Mid Valley jap. shopping kasut, few things, dan tak lupa Butch ngan Charco.

Hari2 swaktu praktikal berlalu dgn biasa.

---

JUN

bulan ni mmg aku duk dlm lab, kuar lab, gi mkn McD, dan join SMIDEC. Yang paling best, kitorg celebrate birthday Kak Ima (2 Jun) dlam lab.. haha, pastu ak dgr cta kena marah ngan En. Azran. (huuhu). Dengan insiden Nahar dan Paei dtg melawat kitorg, and makan dalam lab jugak.. aku tatau la camne en Azran nye feeling time tu. Haha (sorry En. Azran). Time ni jugak byk aku gi UPM, untuk analysis sampel Yati, langsung ke Alamanda n tgk movie.

Apai balik. time ni kot ktorg gi jln2 ke Melaka satu family.

Busy dengan analisis projek praktikal, and report writing.

---

JULAI

1st week tu bz ngan report writing, registration semester baru, dan submit report. Maka, aku dah jadi student Tahun 3. Then, presentation praktikal serta bz dgn gugur tambah kursus.

Minggu2 aku byk aku spend masa kat rumah bapak angkat aku kat Bandar Tasik Kesuma. lepak2 sambil folo dorg g bli ikan keli sampai la ke mana2 ntah. haha.

Carik2 supervisor untuk final year project.


---

OGOS

paling notable moment – present proposal. then, trus g makan kat McD. tension nyer pasal.

Then, on 16 Ogos – Aku, Apai, Nora, Najiha gi kenduri kawen abg Iqa kat Pedas, N9. the same day aku dpt tau aku menang tiket konsert Avril.

Pergi MAHA 2008 kat Serdang.

Lepak2 dgn Apai.

celebrate birthday Faeezah ngan Syakeera.

pergi Konsert Avril Lavigne kat Stadium Merdeka. Aku menang 2 tiket, at 1st plan nak gi ngan Nahar, pastu Izzah lak cam nak pegi.. then, cancel. Aku ajak Izham – member kamcing zaman2 skolah dlu… di on je, walopn tghri tu dia ade klas ke exam ntah.. Enjoy gak la konsert free…

Aku balik rumah setelah 5 bulan gaduh besar ngan abg aku. hak hak hak…


---

SEPTEMBER

Bulan puasa pun bermula. So, byk plan bukak puasa ngan kosmet2, ngan member2 kolej as well as my roommate. Bukak puasa kat rumai Apai pun ade gak.

Dapat anak buah baru! Lelaki, namanya Muhammad Akif.

Birthday aku yang ke 20. hoho, cecah 20 gak aku ni. kalo ikut bulan Islam, mmg da lama da 20 ni. huhu. Cuma yang best birthday kali ni, aku dapat 2 itik, 1 penyu… dan 1 blinky.

hantar apai kat airport ngan bapak. Dia nak terbang smula.. huhu

Buka puasa kat rumah Firdauz!!! haha, kagum gak la, pastu gi rumah Anonymous. (best aa air TEH mak ko buat Anonymous!)

Penghujung september bnyk dihabiskan di kolej, lepak2 dgn Topek. ni sbb kes malas nk balik cuti raya awal2. aku balik raya pun 2 hari b4 je. Then, tolong akak aku masak rendang, kua kacang, n nasik impit. Akak aku yg sorg lagi lak kmas2 rumah n etc.


---

OKTOBER

Hari Raya Aidilfitri. Raya kali ni, sederhana je, tak balik kampong pon, raya KL je. Bosan. Antara raya paling bosan pnah aku rasa. Sbb aku btul2 rasa nak balik UKM cpat. Raya ke 3 aku ngan adik aku tman akak aku g Muadzam, ade knduri kawen n beraya skali la, satu pjalanan yang jauh. Balik dr Muadzam aku drive, and trus singgah Genting Highlands, berbekalkan burger yg kitorg beli kat McD bawah tu. Otw turun GH, tyar kete cam hangit skit…, akak aku suh aku bwk je, xper ah, confident je.. sampai gak kat rumah.

hari raya Pertama 1429 H

Open house rumah aku.


ANSN – Asian Nuclear Safety Network


Celebrate birthday Firdauz.

pnghujung Oktober : bermulalah satu sketsa khidupan.

---

NOVEMBER

banyak sangat benda2 jadi yang mngakibatkan aku rapat ngan Nora, Faeezah, dan Firdauz.

Then, ade presentation Sjarah Falsafah Sains, dan juga study week.

Byk masa dihabiskan utk study kat Putrajaya, as well as bilik tutor, dan juga Zaba.

Salah faham antara aku ngan Anonymous pun settle.

Aku ade pre-HPT. (huhuhu)

Exam week, aku byk study past years, and notes yg Firdauz ngan Nora bagi. Kitorg sama2 bincang jwpn and notes. aku rasakan yg study dgn cara ni lbh berkesan utk aku (kot).

Start exam and Alhamdulillah, aku ade skit kyakinan ngan exam kali ni.

Start cuti semester and aku stay kolej.

---

DISEMBER

Cuti2 tak berguna pun bagi aku. Banyak menghabiskan duit je rasanya. Then, result exam kluar and aku bersyukur sgt2 kpd Allah.

Benda yg aku salu buat time bulan 12 ni ialah download lagu, makan2, beli 2 3 brg skit, and masuk chatroom. ahahaha.

26 Dis – aku da register smula bilik asal aku, and kmas2 barang.

Sekarang ni , aku tgh mnunggu abg aku dtg, hantar printer.huhu.

---

OVERALL

aku leh katakana yang tahun 2008 ni bukan la tahun yg biasa bagi aku sebab aku dah 20thn, and byk pristiwa gaduh. Berat bdn maximum aku thn ni just 55kg je, and tak mncapai target hahahaah.

2008 too much to take



NUke

0 Comments:

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.