Benci kan? Bila tengah2 sibuk khusyuk membaca entry / news through blog or online newspaper, tetiba ada iklan pop-up! Macam-macam jenis iklan ada. For example, iklan memuaskan nafsu isteri, iklan membesarkan zakar, iklan arak, dan macam-macam lagi.



Tapi, semua itu sememangnya dijangka kalau kita ketahui laman yang kita surf tu menggunakan khidmat pengiklanan online. But, benda yang paling buat aku tak suka pada segelintir Blogger ni, bila mereka menyalah-gunakan ikon / link 'Read More' pada setiap entry mereka.

Cubaan mereka itu selalunya berjaya membuatkan aku tertipu dan klik pada 'Read More...' dan akhirnya di-directkan kepada iklan2 atau kempen2 iklan yang tak sepatutnya.

Pada aku; bloggers yang buat macam ni telah menipu pembacanya. Semata-mata nak dapatkan $ daripada 'click' yang diterima daripada visitors. Kau yakin ke, dengan penipuan yang kauorang buat tu, rezeki yang kauorang dapat itu di-redhai oleh pembaca? Di-redhai oleh yang esa?

Heh.

True bloggers tidak akan memperjudikan kepercayaan readers; dengan mempertaruhkan penipuan sedemikian rupa.



Lol.


NUke

10 Comments:

  1. Joey said...
    gitulah kan..

    masing2 mau jadi neelofa dan khairul fahmi di dunia blog.

    Eh silap, mebi mau jadi HZ atau HR atau DA.

    p/s Penangan Red Mummy kluar surat khabar muka depan dapat 1 juta ringgit dari blog.Siapa x nak? Cuma ikut nasib kau ajerla...

    Aku rasa aku true bloggers kah? Merapu aja aku rasa. LoL
    najwa aminah abas said...
    setuju 200% same kau. benci tahap boleh unfollow blog yang byk sgt iklan.
    Shiela Latif said...
    menyampah kan?? selalu kena macam tu
    imhNsr said...
    tau taka apa. dah syok baca, read more. grr. nak kene tunggu upload pages tu lagi. gila lama. tup,tup. off je pages tu. langsung tak baca. haha
    FaizalSulaiman said...
    sama ada nak naikkan ratings atau kadar bacaan pembaca.hate those stuff
    [r][a][y] eusouff said...
    carutttt...

    hahaha

    lama x singgah sini

    (kawan2.... kat blog saya klik kalo read more xde kuar iklan ya)

    jangan serik,huhuhu


    abg nuke...i know what u mean..ya dorang bukan blogger sejati mcm kita...lalalala
    NUke_Rude said...
    Joey:
    yeah. haha. penangan berita blogger dpt 1 juta tu mmg mendalam. tapi, beragak2 la kan.

    najwa:
    hahaha. unfollow je. :D

    Sheila:
    yeah! ada geng!
    NUke_Rude said...
    imhnsr:
    hahahah. true!

    faizalsulaiman:
    both. :)

    ray:
    haa.. nasib baik blog kamu x wat mcm tu. kalo x... lagi la kena carutt!
    hahha...
    eqbalzack said...
    abg eq jarang masuk blog2 mcm tu bro..mcm2 ikan nak besarkan itu ini. bersyukurlah dengan apa yg Allah s.w bagi tu...hehe
    NUke_Rude said...
    abg eq:
    hahahah. nice one! :)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.