no good mood.

aku dah sminggu buat LI, and aku enjoy semua tu except the 1st day aku kat sana.. sesungguhnya pentadbiran tempat LI aku tu mmg kelam-kabut. department ntah ke mana2. Pening.

7 Mac haritu aku gado besa ngan abg aku.. so, what? suka hati aku la kan.. tu abg aku... bukan abg korg pun? juz think bout urself la. bukan aku tak appreciate ape yg korg advised kat aku.. cuma.. biar je la. takj payah la nak jadi bzbody sangat.

17 Mei - buat prtama kalinye sejak aku gado tu, aku menjejakkan kaki ke rumah. aku tak suka dgn moment tu. aku rasa menyampah nak tgk muka dia, walopun kadang2 aku rasa macam nak mlupekan je ape yg dah jadi... tapi, aku tak boleh.. knape? sebab aku sendri dah meletakkan satu dinding pnghalang utk memaafkan abg aku. pagi tadi (17 Mei), ibu aku call, dia minta tlg carikan 1 laptop untuk dia. aku pgi, ditemankan dgn sorg kawan - Nahar. Thx buddy sbb sdi tmankan aku n drive ke rmh aku ptg td.

aku tau, ibu rindukan aku sbnrnyer, sblum aku start masuk rmah sewa untuk LI, ibu dtg, hantarkan tilam lipat yg dia baru jer beli n dia beli tu khas utk aku... aku sayang ibu. aku btul2 sayang ibu. then, tak lama lpas tu ibu call... dia kata semua org kat rumah rindu aku... ye ke? aku macam khuatir je. aku tau, maybe tak semua la (sbb aku tak rasa camtu) cuma ibu jer yg nak sgt aku balik rumah tu n berbaik2 dgn abg aku tu. aku tak nak. and aku pnah kluarkan statement yg aku menyesal tolong dia. n aku tak pnah menyesal bila aku kluarkan statement tu. yer, aku ego...bongkak, tak mengenang budi n whatever jer.

tadi, member aku call.. b4 aku n Nahar balik ke rmh sewa kami, member aku call n pesan sruh jalan elok2, dia runsing. aku bukan tak hargai kerunsingan dia tu, cuma.. bila dia asyik nak call (mngalahkan mak aku), ia mnjadikan aku runsing dan bengang. aku tak suka tu. td, tak pasal2 mood aku nk g makan trus hancur. aku benci. oh yer, kawan aku tu dah takde mak, so aku sound dia.. "dah hilang sorg tu, jgn lah nak hilang sorg lagi" dan aku btul2 memaksudkannya. aku tak mintak dibri prhatian or watever la... aku just nak korg sumer tahu yg apape yg aku buat pun, aku ttp boleh bfikir. come on la...

just now aku singgah kat 7E tak jauh dr rumah sewa. aku dah nak bli dunhill-14 n 1 lighter.. nak smoke n mmbunuh diri scara plahan2. haha. nasib baik tak jadi. knape? sebab aku sayang kat ibu. ye, sbb aku memang sayang kat ibu.

Maafkan saya ibu.


tears;
NUke

3 Comments:

  1. Muthaqqaf Azhari said...
    salam adik...

    nice posting...

    lebih kpd luahan perasaan sepanjang kehidupan adik...

    anyway hrp adik mampu atur hidup adik dgn sebaik2nya k...

    lg 1 xisap rokok dh tau mmbunuh diri perlahan2...

    nti abg bli hadiah xsempat nk bg adik... hik3...

    sayangi ibu adik... doakan abg di sini k....

    taking gud care...

    keep in touch with ALLAH & ISLAM truth way of life...

    ingt pesan abg tu k...

    wassalam... :D
    Anonymous said...
    minta maaf utk segalanya...

    n's j
    zerkind said...
    Pengatur segala takdir adalah Allah.
    Di Lauh Mahfuz (kitab induk) terletaknya segala ketentuanNya.
    Setiap sesuatu tu ade hikmah.
    Barangkali, sesuatu yang buruk pada pandangan kita adalah baik di sisi Allah.
    Allah jualah penolong terbaik dan KepadaNya kita akn kembali .

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.