Okay lah. Actually, dah lama nak post entry pasal Langkawi ni, tapi (kononnya) sibuk memanjang. Panjang ke? Biasa je. Anyway, nak dijadikan cerita, awal Januari 2015 haritu (now dah June, kan?) aku decided to have a short trip to Langkawi, Kedah. Tujuannya hanya untuk bercuti membawa diri memandangkan almost 5 weeks before that aku bekerja non-stop (even during weekends).

So, cut it short; aku called Ri, ajak dia join trip ni sekali. He said OK! Great!

Jadinya, ke Langkawi lee kite.

Pantai Chenang baq hang!

Not that aku tak pernah pergi Langkawi sebelum ni. Kalau ta silap aku, masuk trip kali ni, dah 5 kali aku ke sana. What is good about Langkawi is, you'll always get a chance to do new things there. Contohnya, macam makan ais krim kat puncak gunung, lepas naik cable car; mandi laut di Tanjung Rhu, beli aircraft model A380 MAS; dan pergi Pantai Chenang, tapi tak mandi sebab dah tengahari.


Casa Fina baq hang! Tempat kitorang stay. Cara gak! Kat Pantai Chenang!

Cable Car baq hang! Sejuk baq hang!

Street Arts kat Pantai Chenang baq hang! Kalau nak amik gambaq, kena mai sini before 11am.

Nasi Dagang baq hang! Mai singgah! Sebelum simpang ke Makam Mahsuri! View cantik baq hang!

Tanjung Rhu baq hang! Banyak mat salleh shirtless and berbikini baq hang!


The point here is that sometimes, kita kena sayangi diri sendiri. Don't overwork because you will eventually put yourself in an unhealthy situation; and eventually dies. Hahaha. No, just don't overwork.



NUke

2 Comments:

  1. aefitbentuah said...
    wow...... nice....
    Nov Collins said...
    Alamak, naik cablecar pun cekci. Haha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.