The fact that aku ke seberang tambak sebenarnya adalah untuk menjadi pengapit kepada Pingu. Seperti dalam entry sebelum ni; lepas dah puas berjimba-jimba kat town Singapore; maka tibalah harinya di mana Pingu kelihatan tak senang duduk, tetiba hilang selera makan, kuat berpeluh dan gemuruh. Ha! tau pun cuak nak kahwin! hue hue hue.

2 days earlier (as I mentioned in the previous entry), Pingu did the fitting. Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar. Pingu berjaya memaintainkan bentuk badannya yang padu itu (khususnya his babelbat) untuk berjaya muat dalam persalinan2nya itu. hue hue hue.

"Aku lapar lah!" - Pingu

Cut short, at 8.30 am on Saturday; we checked out from the Raintr33 Hotel and went to Paksu's house, another relative of Nirosette (bakal wife). Dipelawa untuk menjamu selera, aku dan Ren on je. Pingu je yang tetiba hilang selera. hahaha. Gementor yobb! At around 10, we got ourselves ready in the designated clothes (Baju Melayu for both me and Ren) and Pingu in his 'pure' white baju Melayu untuk akad nikah. Kononnya putih tu melambangkan kesucian lah? Puiii... hahahaha,

 

At 1130 hrs, dengan sekali lafaz, Pingu pun bergelarlah sang suami. 


And at around 1.30 noon, tukar persalinan untuk bersanding pulak.



Korang tak tau betapa gighnya REN dan aku menjadi 'pak andam' (minus the solek) mengadjust sang pengantin ni punya sampin dan rerantai. But, kudos to REN yang banyak do the hard works seperti mengepinkan bekung, sampin dan membuat bunga pada sampin. Aku? Aku mostly tolong pakaikan rantai dan lap2 peluh je.

Dan oh, pegang payung!


They had 3 persalinan on that day. The last one was meant for cake-cutting ceremony. Awwww!


Majlis resepsi tamat lebih kurang jam 6.00 pm. Immediately after that, Aku dan Ren terus bergerak ke ICQ Woodlands. At first, ingat nak lepak JB malam tu, tapi bila pikir2 balik dan setelah berbincang dengan Ren, kitorng decided utk terus balik ke Putrajaya malam tu juga. Letih tu memanglah letih; but the journey and memories gained were priceless.

So, Pingu; this is for you:-

Walaupun kita takdelah kenal satu sama lain secara detail, tapi aku tetap mendoakan yang terbaik untuk ko. Semoga rumahtangga yang terbina ini berkekalan sehingga ke syurga, hendaknya. Terima kasih juga sebab ajak aku jadi pengapit on your big day.



Tambahan:
Tahu tak, on the way balik Putrajaya tu, radio kereta aku lak buat hal??? Tak percaya, tanya Ren. Kitorang layan YouTube je sepanjang perjalanan tu.


p/s. All pics credited to REN; except the first one, from Nirosette's friend that I don't even know who. :)

NUke

2 Comments:

  1. Umar Kadir said...
    Uuuuuuu taniah pingu
    aefitbentuah said...
    tahniah...!!!

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.