Obses.

Ada orang sangat obses dengan orang lain, for example, pelakon, for example, Aaron Aziz, for example, Aaron Aziz pakai baju Reject Shop, for example, warna biru.

Obsesi: Baharudin (watak fiksyen) bergegas ke kedai Reject Shop untuk membeli baju warna biru yang dipakai oleh pelakon kegemarannya, Aaron Aziz.




Obsesi boleh mendatangkan kebaikan kepada sesetengah pihak. Dalam kes ini, pihak yang paling untung adalah Reject Shop; sebab penjualan baju biru meningkat (mungkin melebihi 300%) berbanding kebiasaannya.

Obsesi juga boleh mendatangkan kerugian kepada sesetengah pihak. Dalam kes ini, pihak yang rugi adalah Baharudin tu tadi; sebab baju biru tu barangkali bukan satu keperluan pun untuk dia. Ended up, dia mungkin hanya pakai sekali je.



Setiap orang ada obsesinya tersendiri. Aku sebenarnya dah lupa aku obses dengan apa. Rasanya, sebelum ni, aku obses dengan blogging. Tapi lately macam dah slow sikit.



Ada orang obses dengan penyangkut baju. Kalau nampak je, mula la tangan tu gatal2 nak amik, lepas tu pukul-pukul orang!


Oh.
Obses tak sama dengan Obesiti.


p/s: Oh, btw, J kirim salam.

NUke

12 Comments:

  1. bukankosong said...
    aku obses dgn buss

    buss kucing & hamster
    rojakrojak said...
    Obsessed with proving myself right. And obsessed with benedict cumberbatch
    rojakrojak said...
    This comment has been removed by the author.
    Ri said...
    okay... at a loss for words reading about the clothes hanger obsession
    skunksenn zone said...
    aku baru jumpa manusia spesies obses ngan penyangkut baju warna putih...giler shopping barang cari hanger warna putih ja...warna lain xmau..dia egat dia buka butik baju dkt umah kot hukhuk
    Faizal Sulaiman said...
    obses cerita beyonce ngan ali larter tu. hahaha
    W. Hidney said...
    obses dengan bowtie

    sekian terima kasih
    NUke_Rude said...
    bukankosong:
    okay lah tu. ada jugak obsesnya.. :D

    rojakrojak:
    wow! obses dengan 'proving you're right'! bahaya ni.. haha

    rojakrojak:
    wow! obses dengan 'proving you're right'!bahaya ni.. haha

    Ri:
    lost words? go find! haha
    NUke_Rude said...
    skunksenn:
    erk! seriusly? just hanger warna putih je yg dia nak?? gila ah!

    faizalsulaiman:
    obses dengan cerita kac aku tak? hahahaa

    Hidney:
    yeah.. looks good on you. ;) takpe. takpe.
    Anonymous said...
    hahaha abang ipar saya pun obses.. obses dgn awal. awal pakai kasut energy die pun nak pakai energy. sometimes that can be cute other times it annoys it depends how we look at the situation... abang ipar sya.die cute.
    Joey said...
    saya obses untuk menjadi cantik. sekian terima kasih.









    lol.
    NUke_Rude said...
    ano:
    obses dgn Awal? wooooaaawww. awk 0bses dgn abg ipar x? haha

    joey:
    again! joey memberikan komennya yang lain daripada yang lain. hahaha

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.