Circa 2007, Ayajartup is like a very new place for me. Waktu tu, aku dah masuk tahun ke-2 di UKM. Tak pernah terfikir yang aku dan kawan-kawan nak berjalan-jalan di Ayajartup, sementelah masing-masing tak berapa familiar dengan kawasan yang dirasakan 'baru' itu. Sungguhpun sebelum ni kitorang selalu dengar cakap2 oleh sesenior yang jarak antara universiti dengan Ayajartup tu takdelah jauh sangat.

On time, we all decided to just redah je ke Ayajartup berpandukan signboards dan directions yang ada di jalan raya & lebuhraya tu.

Kagum weh, bila masuk satu bandar baru bernama Ayajartup tu. Bangunan semuanya tersusun. Bangunan2 kat situ semua lawa dan cantik cantik belaka. Jalan pun lurus sahaja. Semua tu bertambah dan lebih indah bila dilimpahi lampu-lampu pelbagai warna time malam-malam.

Ayajartup ni pun banyak jambatan-jambatan dan port-port tepi tasik yang best.

Bermula 2008, aku dan beberapa kawan sekuliah banyak menghabiskan masa study week kami dengan menalaah dan membuat 'past year questions' kat gazebo2 tepi tasik di Ayajartup! This situation lasted until final semester di UKM dulu.

After that, life aku banyak dihabiskan di sekitar Dataran Sunway, Kota Damansara, Changkat Chulan, Kelana Jaya, dan Manjalara...

...sebelum aku kembali ke Ayajartup. Dan aku tak pasti sampai bila aku akan berkhidmat di dalam bandar Ayajartup ni. 



Jadi, apakah Ayajartup itu?


klu (saja kecikkan gambar ni) :






Sila eja dari belakang. :)
Siapa jawab dengan beltul, dan paling pantas, bakal menerima hadiah berupa seukir senyuman.




NUke

9 Comments:

  1. FaizalSulaiman said...
    hahaha

    masa tgk tajuk entry dah gambar, aku dah tau dah.haha

    well, congrats again bebeh, u deserve it!

    keje elok2 leh beli myvi kaler oren kegemaran.
    Janggel / Rain said...
    Hahahah ingatkan kat manalah AJAYARTUP tu... rupanya.... hahahha

    #tanak jawaap*
    W. Hidney said...
    lor ingatkan kat german or south afrika. rupanya putrajaya hehehe
    NUke_Rude said...
    Faizalsulaiman:
    Thanks! Haha, rasnya myvi oren dah xde lagi laa... kena carik warna lain pulak laa!

    Janggel:
    Hahaha! Tetap xnak jawab kan??? Hahaha

    Hidney:
    South africa katanya... tapi, memandangkan kamu org pertama yang menjawab dengan betul, maka terimalah hadiah drpd saya iaitu 'seukir senyuman'
    :)

    Haha!
    farhana said...
    LOL!!!!!
    Mula2 baca, terfikir gak kat mana la tempat ni, sebab sepanjang 4 tahun kat UKM, xpernah sorang pun sebut nama tempat seperti dalam entry =P
    Ejaan dari belakang, rupa2nya =)
    Ri said...
    janggel dr putrajaya ke jepun
    nuke dr 'brunei' ke putrajaya n_n

    putrajaya dan kelana jaya sgt jauh...
    Izov said...
    ooo dah masuk gomen ekk..
    W. Hidney said...
    hantar senyuman tu dalam kotak dan hantar ke office i k. tengs
    NUke_Rude said...
    farhana:
    haha! surprise...?? kan! ;)

    Ri:
    takde lah jauh sangat.. tak perlu naik flight. hahaha.

    Izov:
    hey! Ya!

    Hidney:
    i nak hantar.. tapi, tak muat kotak sebab senyuman itu sangat besar.. u boleh datang pick up sendiri tak? haha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.