Ada ketika, kita kena refleksi semula tentang diri kita sendiri. Apakah ertinya bagi kita untuk berada di sesuatu tempat pada masa yang tertentu. Macam aku sekarang ni. Berada di tempat asing bersama-sama dengan circle of people yang asing. Well, takde lah asing sangat, tapi usually aku takdelah kerap melepak dengan these circle of friends macam time kursus ni.

Anyhow... recently, few things happened that affect my feelings, emotions and financial. Couple of good things happened, together with some not-so-happy things; it's a Life Package, kan!? Tak aci lah kalau semua benda dalam hidup ni semuanya happy2 je. Kena ada sedih2 juga.


Chapter 1 : Ayah

Ayah dimasukkan ke Hospital semula, disebabkan kanser dia kembali menyerang! Hiyaargh! Macamtu lah gamaknya jeritan sel-sel kanser dalam badan beliau. Dan keberadaan aku jauh di perantauan ini sikit sebanyak affect my emotions, sebab this time, I know I can't take him for granted. Sekerap mana aku cuba meyakinkan diri untuk tidak menjadi a 'family man' type, semakin dekat aku menghampiri dan menjadi seperti itu. 

Chapter 2 : Cinta

Aku bersyukur sebab dalam banyak-banyak orang, dia pilih aku. Dan aku menerima dia. But sometimes, satu perjalanan tu takkan selalunya gembira dan bahagia. Banyak gelora semasa proses rundingan damai, sebelum keputusan secara pemahaman sendiri diambil. I am glad that we are still friends, good in saying hello and goodbye; and I am blessed to have a chance to experience part of my life together with you. I appreciate all your love, time and supports given towards me and my family, my career and my life; and I am looking forward to be part of your life again, as your truly best friend. It is best for now, for both of us, to live and enjoy our lives in our own ways and directions. Sorry and Thank you.

Chapter 3 : Tanggungjawab

How should I start this? Great things come with great responsibilities. Eh?! I don't know whether I am ready to face uncertainties in life. Though, I am grateful to Allah, for all the things that He gave me, previously, now and in the future.



Lastly, I love you all. Chewah.


NUke

4 Comments:

  1. Anonymous said...
    Aaaaamier. Lama gilos xupdate.bahaha. 2lah amier. Bler keje ini, responsibilities mkin besar.... mulalah igt zmn bljr ken? Wlupun xdpt kmbli ke zmn 2...atleast, ada memories gmbra-tenang2 aja dizmn itu.hehe.

    Btw, take care g kursus ptd 2.bahaha.lama gilos nko kat dlm...bahaha


    Thennnana
    Faizal Sulaiman said...
    Happiness not always comes to the end of live. It rarely comes. Hard to find. But worth to treasure.

    As long as we are happy on what we did, for me its more than okay

    Be strong my friend. Ce'st la vie :D
    Umar Kadir said...
    :)
    walker said...
    Tak tahu tingkat bahagia ada kat mana.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.