Dipendekkan cerita, cuti Hari Merdeka (31 Ogos) haritu, aku ke Pulau Pangkor, Perak untuk menghadiri sesi percutian ringkas bersama-sama ahli keluarga. Haha, agak kelam kabut jugak lah since aku kena attend Sambutan Hari Kemerdekaan kat Dataran Merdeka sebelah pagi tu.

Roughly about after 12 noon, my siblings and I then shoot off to Kampung first, to pick up mom + dad, before putting our asses on the cars in the nearly 2-hour journey to Lumut. From there, we naik ferry to Pulau Pangkor. By the time we reached our hotel, it's about Maghrib time.

Nothing much on the first noght in Pangkor. We had fishes for dinner. Then, walked through the night market near the hotel and bought some stuffs, mostly T-shirts lah, as we planned to wear them on the last day in Pangkor.

2nd day, we had ourself in a big boat, wandering around the bays around the island. We did stop at one beach (can't remember the name) and snorkel. There, we met a couple from Holland who were on a week-holiday, Tom & Natasha. They said they'll be visiting KL, Penang, and maybe Singapore afterwards. That Pangkor is actually their first stop. Abang aku, siap promote suruh diorang pergi Langkawi. Bagus jugak idea dia tu sebenarnya, since Langkawi byk pantai yg cantik2.

[ Pic Removed ]

Then, main 'Banana Boat', itu ini... makan, lepak2 dalam bilik. Petang tu pulak, sewa van teksi kaler pink, untuk pusing2 atas darat pulak. Antara tempat yang kitaorang singgah (yang aku ingat la), kilang proses ikan bilis, ada satu 'mini China', pekan Pangkor, dan Kota Belanda. :)

Malam pulak, mandi swimming pool - eventhough siang tadi dah mandi laut.. tetap nak mandi kat swimming pool.

Hari ketiga macam tak ada apa sangat, since it is just a short holiday, and esoknya kena kerja. So, kitorang rushed back to Jetty, headed back to mainland.



After all, it's a wonderful experience(s) lah untuk diri aku ni. Kat Pulau Pangkor haritu, aku telah berjaya memecahkan rekod peribadi. Antaranya:-

  • 1st time snorkeling. Haha.
  • 1st time naik Banana Boat. Huhu.
  • 1st time pergi Pangkor. Haahaha.
Pencapaian yang sangat dibanggakan! Eh! Haha.

p/s: Terima kasih kpd Kak Ogy yg turut menyertai dan menaja sedikit sebanyak percutian kitaorang kali ni.

NUke


8 Comments:

  1. Shamsul Amri said...
    Bestnyer dapat bercuti bersama family....
    bukankosong said...
    sewonok

    lama aku tak pergi pangkor

    tgkla nnti kalau ada masa, rancang percutiannn
    enchikseseorang said...
    Masih VAN PINK?
    hehehe...
    singgah LUmut tak beli ole ole seafood kat situ.. ahh kat situ ada macam kafe, MEE BANDUNG DIA SEDAPPP giler

    btw, nice shirt!
    NUke_Rude said...
    shamsul Amri:
    yeah. setelah lama x bercuti bersama2, mmg rasa seronok.

    bukankosong:
    huhu, bagi aku yg pertama kali pergi.. mmg seronok. but itu pun x habis explore semua pantai kat pangkor. maybe akan pergi lagi pada masa2 mendtg! :)

    enchikseseorang:
    ya! MASIH. mungkin warna rasmi agaknya. hahaha. oh, x try pulak mee bandung nya. btw, thanks ya!
    aindbest said...
    pulau pangkor mmg best..last g time sblm kawin..mgkn akn g lg nnt..besame hubby n baby.. =)
    Janggel / Rain said...
    Really firstime snorkling? ok aku kagum. :)
    farhana said...
    Kali pertama n terakhir (buat masa ni) pergi Pangkor, masa umur 13 tahun! hehehe
    Yes....!!! Langkawi super duper best! =)
    NUke_Rude said...
    aindbest:
    hahahaa.. dah ada baby ke? :0

    janggel:
    ya bro! tapi kawasan berbatu, luka2 kaki n badan :(

    farhana:
    lama tuh! kena prgi skali lagi la.. hahaha.

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.