Salam, good-day every1.

FYI, post ni aku re-post dr blog lama aku di Friendster, since aku dah terminate friendster aku tu, so, aku kna recover mana2 posts yg aku hargai kot. huhu.

--------------------------------------------------


hm, mula2 aku menganggap ia nya satu gurauan yg dlemparkan oleh rakan2.. tapi, lama2 ia menjadi persoalan & aku pun jadi confused ngan statement tu.. "oh, i thot u’re a chinese""takpe lah.. kita sama2 cina.. kena tolong maa" dan "eh! u ni ade mix chinese ke?"

Huhuhu.. sukar utk aku menerangkan perkara yang sebetulnya.. sbb aku pun tak tau sgt hujung pangkal salasilah kuarga aku ni.. yg aku tau.. kalo mix chinese tu maybe takde lah kot! tak tau laa plak.. kot2 dlu2 zaman pmerintahan mlake dlu kot2 moyang atuk aku ni pnah kawen ngan org cina.. huahuahua..

for those friends yg menyaksikan sendiri beberapa insiden berkaitan aku dan chinese.. mesti korg nak tergelak kan..? Btul punyer lah. aku tgk kat cermin.. tang mana yg chinese pun aku tak tau.

namun, aku mengagumi ciptaan Allah yang maha esa… sebb semua benda yang ada kat dalam dunia ni adalah ciptaan-Nya.

Oh yer.. cakap pasal Chinese ni.. sbnrnye.. aku pun suka gak mengobserved masyarakat cina ni. ntah! maybe aku minat kot! HoHoHoip.. Ops! terlepas la plak! Jujur aku mengakui yg aku ska org yg chinese-look ni.. kalo ade mix chinese lagi best!

Til NEXT time


korg rasa ade muka cina ke aku ni?


NUke

"Am I A Chinese?"

2 Comments:

  1. mie said...
    bAbY_LeEcH said...
    salam...
    hurm...xde rupe cine pown...haha~
    (sowiey...mencelah.ngeeee~)

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.