Recently aku ada jumpa seorang kenalan dari alam maya, dan surprisingly, we had a fruitful discussion about almost everything. Okay, exaggerate. Almost anything that crossed our minds lah. Kalau cakap everything tu macam over sangat pula kan? Anyway, among the topic we've discussed ialah perihal KETINGGIAN.

Ask yourself, What is your definition of ideal height? For a man, and woman? Berapa ketinggian korang semua?

Aku? Around 165 - 168 cm. Depending on klinik / hospital mana aku gi buat medical check-up. Kekadang tu nurses and doctors siap ukur ketinggian rambut aku sekali. Yang mana aku yakin, telah menyumbang kepada 3cm ketinggian keseluruhan aku. Makanya, aku mengambil keputusan untuk 'mempercayai' bahawa ketinggian aku hanyalah 165cm




Tinggi kah itu?

For me, 165cm tu... just nice lah for ordinary Asian man macam aku ni. Tak lah terlalu pendek, tak lah terlalu galah. My definition of galah is 180cm and above; while katik is somewhere around 130cm below. Kot. I don't know, either.

But the main issue here is; does height matters?

Some people may get offended bila orang lain kata dia pendek... katik, yada yada... and vice versa. So, let's just be honest here, korang semua akan rasa offended ke bila seseorang bagi komen2 yang menyentuh perihal ketinggian korang? Adakah anda rasa terancam dengan komen2 sedemikian rupa; or you guys are just like... "I don't give a damn"...

Sebab aku tahu, for some people, mereka amat menitikberatkan hal2 ketinggian ini, especially melibatkan lelaki. Sebabnya, semakin tinggi lelaki itu, semakin kelihatan maskulin. (Katanya!)


(Perempuan takpe kalau renek. Senang nak dakap.) - katanya!



NUke

3 Comments:

  1. Umar Kadir said...
    Sensitip!!!
    Tengku Fir said...
    siapakah kawan itu? jeng jeng
    aefitbentuah said...
    nice...

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.