Chop. Kenapa bubuh '#'? Jawapannya, saja! konon-kononnya nak cakap terpengaruh dengan twitter. Lol.

Okay lah. To cut it short, last month, aku dengan gigihnya membeli tiket konsert Yuna yang akan (dan sedang) diadakan di Istana Budaya ni. Siap sanggup call my sis untuk pinjam kad kredit dia. (Lepas purchase, immediately aku transfer duit kat akaun dia, ya!) - membuktikan yang aku masih ada duit (ketika itu).



So, I purchased 4 tix, 2 for my friends, and the remaining 2 are for me and my buddy. (Iklan: Kami Buddyz, kami takkan terpisah). So, berbekalkan dengan usaha jawa jaya dan semangat waja untuk menyokokng industri muzik tanahair, aku purchase tiket yang sederhana mahal murah. Ala, Grand Circle, seat RM100 je. Kalau campur-campur dengan tax and online commission fee, jadilah RM108.00 per tix. Okay lah buat warga urban miskin macam aku ni.

Nak dijadikan cerita, si Ibu (baca: Bonda) akan mengerjakan ibadah Haji pada tahun ini, menjadi mahram kepada my aunt. Nak dijadikan cerita juga, beliau akan berlepas ke Tanah Suci Mekah tidak lama lagi. Mengenangkan perihal ini, ahli-ahli keluarga sepakat untuk mengadakan majlis doa selamat kecil-kecilan bagi meraikan keberangkatan si Ibu ke Tanah Suci kelak.

Dan ya. Seperti yang korang semua jangka, tarikh penganjuran majlis itu jatuh pada 7 September 2013. Ya! Tarikh yang sama dengan konsert Yunalis Zarai yang aku beli tiket tu. Ya! Ya! Ya! Waaaaa!

So, how?

I can't be like...choosing Yuna over my mom.

Ujarku kepada si rakan-rakan; not to my buddy. A bit frustrated at first, so as my friends and buddy, but at the end of the day, like I said, I can't be like choosing Yuna over my Ibu. And Ibu is flying off to Mekah soon. It's best if we, the family, could spend our times together before being apart for a little while, kan?

So, to Yuna, if you're reading this (I'm not sure you will..), I am sorry that you won't be seeing me tomorrow. But I am looking forward to see you perform live in some other times. So, next time, please have your management to consult with me first prior to choosing dates for your concert(s). hahaha. 

Anyway, my two tickets tu, aku dah jual. Tak yah gatal-gatal nak tanya lagi, okay!?


:)


Terukir di bintang, tak mungkin hilang, cinta (ke)pada Ibu...



NUke

6 Comments:

  1. boyoteen said...
    : ) kita merancang tuhan menetukan... ade hikmah disebaliknya....
    Terukir di bintang said...
    :)
    [r][a][y] eusouff said...
    Konsert tu sgt awesome nuke. I enjoyed it sangat2. Yayyyyyyy!!
    bukankosong said...
    dun wurry

    suma owg akan melakukan tindakan yg sama

    ibu is no.1
    Anonymous said...
    awww...yayaya tu funnaaahhh. hahaha serious kesian and faham ur situation. and fully respect for that decision of urs.. well some wud do vice versa.
    W. Hidney said...
    syurga tak letak bawah tapak kaki yuna. sekian hahaha

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.