Tersebut lah kisaaaaaaahh, seorang jejaka perkasa (perkasa lah sangat!) pulang beraya ke kampung ayahandanya di negeri Perak. Perjalanan dari Kolumpo ke Perak itu mengambil masa kira-kira 2 jam menerusi lebuhraya PLUS. Terik dan kesesakan dilalui dengan tabah oleh si anakanda, semuanya demi mencari erti kenikmatan berhari raya bersama keluarga dan sanak saudara.

Well. To cut it short, lepas dua jam bertarung nyawa dengan panas dan jalan jem, aku sampai kat kampung.





Ibu macam terlebih excited pulak bila nampak kereta aku si anak bujangnya masuk ke perkarangan kampung. Mula-mula nampak beliau di muka pintu rumah. Alih-alih lepas aku matikan enjin kereta, dia dah ada kat sebelah pintu kereta. Magik. Magika!

Tangan dihulur, salam diberi, kemaafan dipohon, kucupan singgah di dahi. Dengan ucapan Salam Aidilfitri.

Lepas aku buat semua benda tu, boleh lak Ibu respon cenggini:

Aik! Seorang je? Ingatkan berdua?! Kot lah nak memperkenalkan ke... apa ke..?

Sambil beliau menjenguk-jenguk di dalam kereta.









Aidilfitri 1434H.

Ibu dah bagi hint untuk mulakan hidup 'berdua' pula lepas ni.


Tolong!!!






NUke

5 Comments:

  1. Faizal Sulaiman said...
    wah!

    taksabar tunggu berdua!
    cipan said...
    sbnanrnya ibu excited nk jmpa bkal menantu..bkn ank dia...sbb tu berdesup ja smpai kt tepi kreta...hehehe
    boyoteen said...
    Hahaha...
    NUke_Rude said...
    faizalsulaiman:
    amboi amboi!! hahaha.

    cipan:
    ye lah. aku pun rasa camtu. dia lebih excited nak menjenguk siapa yg balik beraya dgn aku. :( hahahah

    boyoteen:
    oik! gelak pulak! ahahah
    Razi said...
    Bro..follower blog kau dijemput tak datang kenduri? Hehe

Post a Comment



Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.