Tak mengapa. Esok hari minggu, bisik hati nurani meracuni minda pemikiran, sebelum mata akhirnya tewas melawan kantuk yang teramat sangat. Ditambah pula dengan kelesuan otot-otot badan yang sedari tadi bekerja keras, bergerak ke sana sini sepanjang hari.

Lena.Lama lenanya.Sungguh lama.


Sehinggalah kedengaran alarm yang seawalnya di-set-kan pada Blackberry-nya itu. Alarm kedua menerusi telefon bimbit Sony Ericsson-nya juga menuruti.

"Apahal pulak aku set jam awal gila time hujung-hujung minggu ni...?" Soal minda, meracuni mata untuk ters lelap. Meracuni tangan untuk mengabaikan bingit di awal pagi itu.

Sebelum tersentak dan tersedar dik jeritan nurani dan hati yang dahagakan iman..."SAHUR!!!!!"

Tak sempat minda nak suntik racun baru... mata terus terjaga!!

Alhamdulillah! Baru jam 5.12 pagi!

Masih sempat untuk bersahur.
Phew.

Selamat menjalani ibadah Puasa.NUke

2 Comments:

  1. Janggel said...
    Ye selamat berpuasa juga!
    farhana said...
    Salam ramadhan :)

Post a CommentSegala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.