Entry serius tak perlukan gambar!

16 Mei 2013 (sekitar 1.00 pagi): Aku mengalami insomnia, yang mana aku langsung tak boleh melelapkan mata. Pada aku, ingatkan hal-hal biasa je, macam aku takleh nak tidur pada hari-hari biasa. But, deep inside my heart, aku rasa macam something else. This is no ordinary insomnia.

The moment aku lelapkan mata, aku diajukan beberapa persoalan oleh benak fikiran. Yang mana, aku yakin soalan-soalan tu langsung tidak ada kena mengena dengan aku, kerja aku, dan mana-mana individu rapat disekeliling aku. Soalan ini asyik berulang-ulang kali diajukan oleh satu suara dalam fikiran aku yang kemudiannya menyebabkan aku paranoid:-

Apa kesalahan dia?


Siapa dia? Dia tu siapa? Aku berulang kali jawab yang aku tak tahu apa yang dimaksudkan dengan soalan tu, aku tak kenal siapa dia. Kenapa tanya aku soalan ni. Dan last sekali aku ada terjawab "boleh tak kalau aku nak tidur...?"

To the extend, aku rasa macam orang gila, that it is better for me to die rather than to suffer this kind of thing - alone. Aku bangun, minum, basahkan badan, dan berwuduk sebab time tu aku rasa badan dah panas. Early symptom of demam. demam panas. But then, the moment aku letakkan kepala atas bantal, that sort of questions hit me back. And I could not sleep at all.

Until around 3 to 4 am, I finally reached my phone and called Apai. I remembered telling Apai that I didn't know siapa dia and apa salah 'dia' yang dimaksudkan oleh fikiran aku tu. Nearly an hour later, he came to my place, and brought me to the nearest clinic.

That time, I've had this 'anxiety disorder' already. My breathing became unusual and superfast menyebabkan tangan dan perut cramp. The doc buat reference letter to Hospital Putrajaya.

My body temperature at that time is 38.8 degree Celsius. The two doctors in the hospital later gave me paracetamol and aku kena drip. Around 2 hours later, aku discharged and got a medical leave for that day.

17 Mei 2013 (around 1.00am) - Temperature badan malam tu tiba-tiba naik semula and force me to no sleep. I woke Apai up, and he drove me to Hospital Putrajaya again. That time, I ensured myself to ask the doc about my anxiety disorder; instead of just hearing a normal explanation on high fever. Semua orang tahu kot.. pasal demam.

"It's psychological. Let's say kalau orang lain demam, diorang biasa-biasa saja, kalau awak...akan selalu datang hospital. Lepas ni doctors kat sini akan selalu jumpa awak lah..."



That sounds huge.

Recovering mode now.

NUke



Minggu lepas, sedang aku membelek entry2 lama di blog ni dan juga di blog kawan-kawan, aku ditimbulkan dengan idea. Ya, idea, sama ada mahu menyambung semula kisah KAC dan Pe'us; memandangkan kedua-dua novel (ye ke novel?) ni mempunyai connection antara satu sama lain. Maka, persoalannya di sini adalah:-

Perlukah aku menghasilkan KAC4?


Ada yang kata: Ya.
Ada juga yang tidak memberi respon, sebab they don't even care pun!

Jadi, dengan rasa rendah diri 9dan juga memandangkan kisah2 ini dimulakan secara tak sengaja di blog ini), maka saya ingin bertanya kepada pembaca-pembaca sekalian akan soalan yang sama.


Terima kasih.


NUke

Ibu.

Walaupun setiap hari adalah hari untuk meraikan si Ibu.

Walaupun Ibu tak pernah minta hadiah sempena hari Ibu.

Ketahuilah.



Saya Sayang Ibu.





NUke

Assalamualaikum wbt.

Tanggal 10 Mei 2008, saya mengambil keputusan untuk menulis blog secara serius (ya ke?) menggunakan platform yang lebih proper, iaitu Blogger (Blogspot.com). Maka, dari detik itu, bermula lah perjalanan blog NUke Rude ini menerusi platform blogspot. Seperti yang kalian dapat lihat sehingga hari ni. Cewah. Mukadimah nak poyo!

By the way, tahun ini masuklah tahun yang ke-11 aku berblogging secara keseluruhannya. Kalau nak cerita pahit getirnya, memang takkan cukuplah kan. So, aku simpulkan saja dengan ayat di bawah ni:-

Tak semua benda yang kau tulis tu akan mudah diterima oleh orang di luar sana.


Jadi, bersempena dengan ulangtahun blog ni yang ke-5 (di blogspot) dan ke 11 tahun (secara amnya), maka aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pembaca-pembaca setia dan juga peminat-peminat siri novel yang entah apa-apa lah aku buat tu.

Mula-mula, ingat nak tukar header blog macam yang kat bawah ni, tapi...tengoklah macam mana nanti...





:)

Salam ikhlas dan sayang,
NUke

Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.