Berikut disenaraikan 100 lagu yang paling kerap dimainkan oleh NUke Rude sepanjang tahun 2011. Formatnya masih sama seperti tahun-tahun sebelumnya. Kalau tahun 2010 menyaksikan dominasi muzik Malaysia berjaya dipecahkan, apa pula yang berlaku untuk senarai kali ini?

Sedia?




Ranking Title Artist

100 Di Mana Di Mana Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah
099 Syukur PadaMu Hijjaz
098 Iridescent Linkin Park
097 The Boys Of Fall Kenny Chesney
096 Berlalu Misha Omar
095 Rocketeer Far East Movement ft. Ryan Tedder
094 Sepi 6ixth Sense
093 Inspektor Remos Hujan
092 Cinta Teragung Hazama
091 Super Bass Nicki Minaj
090 Our Kind of Love Lady Antebellum
089 Jar of Hearts Christina Perri
088 Coming Home Diddy-Dirty Money ft. Skylar Grey
087 Marry Me Train
086 The Time (Dirty Bit) Black Eyed Peas
085 Count on Me Bruno Mars
084 Fuckin' Perfect P!nk
083 Mana Oh Mana Aizat
082 Mesti Mau Pesawat
081 Berdua Bersatu Forteen
080 The Edge of Glory Lady Gaga
079 Tak Seindah Cinta Yang Semestinya Naff
078 Hold It Against Me Britney Spears
077 The Lazy Song Bruno Mars
076 Love The Way You Lie Eminem ft. Rihanna
075 Mr. Know It All Kelly Clarkson
074 Decorate Yuna
073 Kurnia Mizz Nina ft. Noh Hujan
072 Mata Hati Nubhan
071 Jet Lag Simple Plan ft. Natasha Bedingfield
070 Sahabat Selamanya Padi
069 Pawana Ziana Zain
068 Moves Like Jagger Maroon5 ft. Christina Aguilera
067 Love You Like a Love Song Selena Gomez
066 Lagu Sedih VIP
065 Blow Ke$ha
064 Jangan Pernah Berubah ST12
063 If It's Love Train
062 Itulah Sayang The Ramlees
061 Kekanda Adinda Monoloque & Atilia
060 Party Rock Anthem LMFAO ft. Lauren Bennett & GoonRock
059 Tolong Ingatkan Aku Ana Raffali
058 We R Who We R Ke$ha
057 Need You Travie McCoy
056 Waiting For The End Linkin Park
055 Muda Hujan
054 Price Tag Jessie J ft. B.o.B
053 Kenapa Daus
052 Kalau Berpacaran Sohaimi Mior Hassan & Ana Raffali ft. Altimet
051 Terhenti Di Sini Asfan
050 Written In The Stars Tinie Tempah ft. Eric Turner
049 Fobia Cinta Nashrin
048 Kisah Dongeng Stacy
047 Teenage Dream Katy Perry
046 Sparks Fly Taylor Swift
045 Misery Maroon5
044 Falling In Love Siti Nurhaliza
043 Ilusi Adira
042 Senyum Malique ft. Najwa
041 Stereo Hearts Gym Class Heroes ft. Adam Levine
040 Take Over Mizz Nina ft. Flo-Rida
039 Secret One Republic
038 Percaya Pada Luka Nashrin
037 If I Die Young The Band Perry
036 Someone Like You Adele
035 Kisah Hati Alyah
034 Percaya Padaku Ungu
033 Wish You Were Here Avril Lavigne
032 Hanyut Faizal Tahir
031 Cinta Muka Buku Najwa Latif
030 Give Me Everything Pitbull ft. Ne-Yo
029 Mine Taylor Swift
028 Sedetik Lebih Anuar Zain
027 Dunia Bunkface
026 Sungai Lui Aizat
025 Only Girl (In The World) Rihanna
024 Fireworks Katy Perry
023 Grenade Bruno Mars
022 Ku Menunggu Rossa
021 Luar Biasa Shahir
020 Insha Allah (Malay) Maher Zain
019 Pokok Meet Uncle Hussain ft. Hazama
018 For the Rest of My Life Maher Zain
017 Pulanglah Awi Rafael
016 Last Friday Night (T.G.I.F) Katy Perry
015 Bagaikan Bidadari Tomok
014 Karma Faizal Tahir
013 Born This Way Lady Gaga
012 Beribu Sesalan Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah
011 E.T. Katy Perry
010 Mean Taylor Swift
009 Smile Avril Lavigne
008 Menyesal 6ixth Sense
007 Gadis Semasa Yuna
006 Rolling In the Deep Adele
005 Awan Nano Hafiz
004 Perpisahan Ini 1st Edition ft. Aizat
003 Back To December Taylor Swift
002 Penakut Yuna
001 What The Hell Avril Lavigne

Lagu What The Hell dimainkan sebanyak 182 kali tahun ini :)

Lagu mana menjadi pilihan korang sepanjang tahun ni? Kongsikan bersama :)


Selamat Tahun Baru 2012!


NUke


Dua ribu sebelas pun sudah hampir tiba ke penghujungnya. Maka, ia adalah masa yang sesuai untuk menge-post entry 'Bungkusan Tahunan'. Sama seperti tahun-tahun sebelum ni, entry ini akan dijadikan rujukan (haha) untuk segala macam peristiwa yang dah aku alami / lalui sepanjang tahun ini.

Dan yang nyata... selepas kewujudan entry bungkusan tahunan ini pastinya akan dipaparkan 100 lagu yang paling kerap dimainkan oleh NUke Rude sepanjang tahun ini juga. Tunggu ya.

Basically, 2011 menjadi penanda aras dalam perkembangan karier aku. Of course, kisah kerjaya aku bermula dengan timbulnya rasa untuk 'berkembang', lalu aku mengambil keputusan untuk mencari environment baru. Aku quit 2nd job aku, untuk ke 3rd job pada February lalu. Sepanjang mengembangkan sayap karier di tempat baru, aku banyak explore bnda2 baru. Dan bekerja dengan macam2 jenis orang.


And of course, the best part of it is going to Bangkok. And also, handling an event in Brunei Darussalam.

Lepas ni apa? Wallahu'alam.

Meanwhile, dari segi perkembangan keluarga; few things happened. People love and hate. They once found the connectivity and chemistry among each other... until they don't really know how to use them anymore, and decided to split.

Moving on to Financial status. Masih sama seperti tahun2 lepas. Walaupun gaji naik dan bertambah, aku masih tidak berapa nak boleh untuk menyimpan due to higher commitment towards family and also self-improvement. Subscribed to gym; in order to have a better fitness; decided to invest and take up an insurance plan, and also ada komitmen baru untuk membayar Motorsikal !!

Blogging-wise, Alhamdulillah, jumlah followers bertambah berbanding tahun lalu. But, I also noticed that some of them have decided to un-follow. It's okay. People come and go. No point juga kalau follow blog, but then, they don't even care to open/view or even read the posts. After all, aku pun tak boleh paksa siapa2 untuk suka dengan setiap penulisan aku.


Siri Jasmyn menerjah pasaran! (cewah!). Berbeza dengan 3 karya besar aku sebelum ni, Jasmyn pada aku dilihat sebagai satu kombinasi jalan cerita dengan bait-bait lirik yang di-feature-kan pada setiap awal/akhir setiap chapter. And of course, siri Jasmyn ini hanyalah fiksyen.

Other than that, aku personally rasa yang koleksi Vlog aku semakin 'matang' kot... hahaha. matang dari segi susunan objek, pencahayaan, dan jugak content. Ada komen di situ? Atau aku hanya syok sendiri? Haha.



Short stories juga berjaya di-publish-kan. Antaranya ialah 17 Ramadhan Terakhirku dan Facebook Haniff. Menambahkan lagi portfolios aku yang kini sudah 9 tahun bergelar blogger.



One thing that I learnt in 2011;

Tidak semua orang akan menghargai kita dengan segera. Kadang kala ia mengambil masa.



NUke


Bersemadilah kamu di kalangan orang-orang yang dikasihi-Nya.




Siapa sangka, 7 tahun lalu, Engkau menurunkan bala yang besar; menggegarkan Bumi-Mu, dan melenyapkan sebahagian besar daratan Acheh dan beberapa bahagian Bumi yang lain hanya dengan ombak besar ciptaan-Mu.

Kau Maha Besar. Allah Maha Besar.



Al-Fatihah untuk Muslim yang terkorban.



NUke





Lagu yang mana akan dinobatkan sebagai #1 untuk tahun 2011?

Akan datang.

2011 NukeRude's 100 Most-Played Songs
31 Disember 2011 : 12 tengah hari


Trivia:
#1: Sudah dikenalpasti, ada 3 artis yang mempunyai 2 lagu dalam senarai Top 10. Woohoo!
#2: Artis wanita dominate!

NUke

Perkenalan antara aku dengan dia bermula hanya di laman sosial.

Dan dari situ, kami mula bertukar-tukar komen.

Sebelum mengambil keputusan untuk saling bertukar-tukar mesej.

Dan diikuti dengan perbualan secara malaya menerusi YM.

Diikuti dengan SMS.

Call.

Dan akhirnya kami bersua muka.


Sehingga kini.






Aku rasa ini dah memang jadi pattern cinta zaman sekarang kot.

NUke

Even though I know.
Even though we know.

That Ibu will probably not going to read this.
Unless if I show it to her.

Even though I know.
Even though we know.

That Ibu will always say "Anak Ibu lah yang paling hensem."
When we ask for comparison with other person.

Even though I know.
Even though we know.

That Ibu will always pray for the best; for her children.
And we tend to forget to pray for her health, for the best in her (remaining) life.

Even though I know.
Even though we know.

That Ibu will wish us 'Happy Birthday, sayang!'
Either via text, call, or simply wish in her heart.

That we then realise.
That we don't even care on what will be the gift that she will give.
That the only thing that we need is a hug and a kiss.
From that lady.

But today.
It's Ibu's turn.
I hardly give her a kiss.
Or a hug.
Or even say 'I Love You, Ibu'.

But I want her to know.
That I Love You, Ibu.


Happy 59th Birthday.


NUke

Heh. Sebagai langkah memotivasikan diri, maka aku mahu menyenaraikan segala macam benda yang aku idamkan (dan harus bekerja keras untuk mendapatkannya) pada tahun hadapan. Atau tahun-tahun hadapan.

Ya lah, ada sesetengah benda tu tak boleh lah dibeli dalam masa 1 tahun. Hehe.

Jadi, berusahalah dengan gigih encik NUke!


1. Samsung Galaxy Tab 10.1




2. Perodua Myvi SE 1.5




3. Rumah. Kalau boleh nak cari rumah kat Alam Sari, Bangi.






Wahaha! Impian kenalah BESAR! Ceh!

err.. Ada siapa2 nak bagi hadiah Rumah kepada aku?


NUke

Dear Readers,

Hi! How are you? I really hope that all of you are doing good. Cewah! Terus kepada titik (straight to the point), dengan ini aku ingin memaklumkan bahawa aku sedang berusaha dengan gigih untuk menyiapkan series KAC3. Justeru, besar kemungkinan aku akan menjemput beberapa orang bloggers untuk sama-sama memberikan pendapat akan tentang storyline cerita itu.

Sekiranya ada yang beminat, sila beritahu.

Tentatively, aku plan nak jadikan KAC3 ini series yang terakhir.

Haha!


Sekian.


NUke

Kepada mereka yang masih tidak tahu; sila bertindak mengikut arahan. Sedia? Okay...

1. Sila ke siri 11 (akhir) kisah Ku Ampunkan Cintamu 2. Kalau susah nak retrieve, boleh klik sini.




2. Sila baca (kalu rajin) atau skrol saja sehingga ke ayat, "Kenapa kau pilih Xyryll?"

nampak ruang kosong tu?

3. Cuba highlight-kan ayat itu menggunakan cursor; dan tarik ke bawah; untuk melihat isi kandungan dan 'hidden sentences' untuk chapter itu.

ta-da!

selamat membaca...

4. Selamat membaca dan selamat maju jaya. Persiapkan diri anda semua untuk Ku Ampunkan Cintamu 3. Menyusul tahun hadapan.




NUke

Benci kan? Bila tengah2 sibuk khusyuk membaca entry / news through blog or online newspaper, tetiba ada iklan pop-up! Macam-macam jenis iklan ada. For example, iklan memuaskan nafsu isteri, iklan membesarkan zakar, iklan arak, dan macam-macam lagi.



Tapi, semua itu sememangnya dijangka kalau kita ketahui laman yang kita surf tu menggunakan khidmat pengiklanan online. But, benda yang paling buat aku tak suka pada segelintir Blogger ni, bila mereka menyalah-gunakan ikon / link 'Read More' pada setiap entry mereka.

Cubaan mereka itu selalunya berjaya membuatkan aku tertipu dan klik pada 'Read More...' dan akhirnya di-directkan kepada iklan2 atau kempen2 iklan yang tak sepatutnya.

Pada aku; bloggers yang buat macam ni telah menipu pembacanya. Semata-mata nak dapatkan $ daripada 'click' yang diterima daripada visitors. Kau yakin ke, dengan penipuan yang kauorang buat tu, rezeki yang kauorang dapat itu di-redhai oleh pembaca? Di-redhai oleh yang esa?

Heh.

True bloggers tidak akan memperjudikan kepercayaan readers; dengan mempertaruhkan penipuan sedemikian rupa.



Lol.


NUke



You have been hypnotised.
You have been cheated.

Kau sudah tertipu, Asyraf.


2012


NUke



Rasanya ini bukan pertama kali aku mention pasal bas Patt Hup. Entry2 sebelum ni pun pernah terselit akan bas ini. Aku cuma tahu pasal bas Patt Hup ni sewaktu aku menuntut di Kolej Matrikulasi kat Melaka dulu-dulu. Sebabnya? Ini lah antara bas lompat-lompat yang ada untuk ke pekan Masjid Tanah.

Kiranya, bas Patt Hup ni macam bas rapidKL / Intrakota (dulu-dulu) la kat pekan-pekan Melaka ni. Dan aku yakin, aku sangat dan akan ingat pasal bas Patt Hup ni sampai bila-bila.

Kisah Benar:-

In order untuk korang naik Patt Hup ni, korang mestilah mempunyai skill dan kemahiran untuk terus 'survive' yang tinggi. Korang mesti tahu untuk beratur di Melaka Sentral dengan tempoh masa yang lama, dan di bawah sinaran terik mentari. Semua itu diperlukan bagi memastikan kau akan dapat 'seat' di dalam bas.

Lagi satu, kau perlu tolak-tolak orang sekeliling untuk naik bas ni. Dah dapat naik, sediakan tambang cukup2. Senang. kalau urusan membayar tambang menagmbil masa yang lama, ada kemungkinan orang belakang kau akan main tolak-tolak dari belakang. Haha!

Petikan dari siri Ku Ampunkan Cintamu (siri 2):

Bas Patt Hup berwarna hijau itu pun tiba di platform. Sama seperti pemandangan biasa di mana-mana, manusia mulai sesak dan berebut untuk menaiki bas. Yang tua ditolak ke tepi, yang bunting terpaksa beralah, dan yang comel cantik didahulukan si jejaka. Budi bahasa kita entah ke mana. Aku membontoti Xyryll ke arah bas itu. Ditolaknya lelaki-lelaki miang yang menempel dan menghalang pintu bas dan terus masuk menuju ke arah tempat duduk paling belakang. Aku cuma menuruti.

Pastikan korang mendapat rehat yang cukup sebelum naik bas Patt Hup. Kalau boleh jangan terus2 naik selepas menikmati makanan atau apa saja juadah. Sebab... nanti bila bas tu bergerak, kau akan melambung-lambung! Sekali lagi aku adaptasikan situasi ini dalam karya aku;

Perjalanan singkat ini terasa sangat lama dek kerana bas yang dinaiki bukanlah bas ekspres, tapi bas lompat-lompat cuma. Aku yang sememangnya hilang mengantuk dek terhayun-hayun di dalam bas walaubagaimanapun kagum dengan kemampuan si Xyryll yang elok saja berdengkur di atas bahu kiriku.

Dan terakhir, pastikan kau penuhkan seat di bahagian depan dulu. Jangan ngada-ngada nak duduk seat paling belakang la... bajet macho (melainkan kau nak turun di perhentian yang terakhir). Kalau tak, kau hanya akan menyusahkan orang ramai yang berdiri di dalam bas, jika kau mahu turun nanti. Dan juga, ia mengurangkan tendency untuk korang di-copet / pick pocket; dan juga diraba bontot & kemaluan. Percayalah.


Kisah Dongeng:-

Aku sendiri sudah men-dongengkan kisah Ku Ampunkan Cintamu. Dalam series itu, ada beberapa insiden yang berlaku semasa watak-watak berada di dalam bas Patt Hup. Di mana Asyraf mendapat tahu bahawa Xyryll lah yang memberikannya nombor telefon 'Alya ketika mereka di dalam bas Patt Hup.

Perempuan yang kau tenung-tenungkan time di Melaka Sentral tu adalah Alya'. Since kau tak nak and tak ada usaha nak dapatkan nombor telefon dia, so, aku bagilah nombor dia pada kau. Mungkin kau tak perasan aku letakkan kertas dalam kocek seluar kau waktu dalam bas Patt Hup haritu. Dan jujurnya, memang aku yang beria-ia menyuruh Alya' melayan setiap sms yang kau bagi kepadanya.

Sebab apa aku suka bas Patt Hup?

Sebab ianya terlalu nostalgic.



NUke



Berikut merupakan 12 buah lagu yang layak ke Final Anugerah Juara Lagu ke-26 (ditebalkan).

  1. Sungai Lui - Aizat (Aizat, Anas / Aizat, Anas)
  2. Janji - Akim (Akim / Akim)
  3. Awan Nano - Hafiz (M. Nasir / Budi Hekayat)
  4. Menyesal - 6ixth Sense (Gjie / 6ixth Sense)
  5. Maaf Dari Hati - Sofazr (Mohd Atlas / Mohd Atlas)
  6. Kisah Hati - Alyah (Manusia Putih / Manusia Putih)
  7. Bagaikan Bidadari - Tomok (Aubrey Suwito / Tomok)
  8. Babak Pertama - Drama (Ammar Habir / Aepul)
  9. Perpisahan Ini - 1st Edition ft. Aizat (Erol 1st Edition / Jijo 1st Edition)
  10. Ilusi - Adira (Audi Mok / Audi Mok)
  11. Pokok - Meet Uncle Hussain ft. Nubhan (Taja / Tun Teja)
  12. Kalau Berpacaran - Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali, Altimet (Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali, Altimet)
  13. Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Amzah (Kevin Chin / Tinta)
  14. Muda - Hujan (Noh Hujan / Noh Hujan)
  15. Wanita Seluruh Dunia - Projek Pistol (Boy Clifford / Boy Clifford)
  16. Kurnia - Mizz Nina ft. Noh Hujan (Noh Hujan / Noh Hujan)
  17. Luar Biasa - Shahir (Audi Mok / Zelfirdaus)
  18. Karma - Faizal Tahir (Audi Mok, Faizal Tahir / Audi Mok, Faizal Tahir)
  19. Mata Hati - Nubhan (Audi Mok / Audi Mok)
  20. Kekanda Adinda - Monoloque & Atilia (Monoloque / Monoloque)
  21. Gadis Semasa - Yuna (Yuna / Yuna)
  22. Cinta Matiku - 6ixth Sense (6ixth Sense / 6ixth Sense)
  23. Penakut - Yuna (Yuna / Yuna)
  24. Kisah Dongeng - Stacy (Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim)
  25. Aku Permata - Salma (Taja / Tun Teja)
  26. Sedetik Lebih - Anuar Zain (Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim)
  27. Di Penghujungnya - Iqa (Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim)
  28. Cinta Teragung - Hazama (Kuncidemak / Kuncidemak)
  29. Cinta Muka Buku - Najwa Latif (Najwa Latif / Ika Latif)
  30. Bila Bertemumu - Shiha (Ajai / Ajai)

KOmen aku:

#1: Tahniah Yuna sebab layak dengan 2 buah lagu. Mungkin kali ini 'Penakut' akan diiktiraf sebetul-betulnya? Siapa tahu?
#2: Lagu 'Awan Nano' nyanyian Hafiz adalah pencabar terdekat Yuna. Lagu ini diiktiraf sebagai Lagu Terbaik ketika Anugerah Planet Muzik 2011. Menewaskan lagu-lagu serantau lain.
#3: Dua trio layak ke AJL kali ini. Dua-dua kolaborasi ini sangat hebat.
#4: Elemen Etnik akhirnya kembali menghiasi AJL dengan layaknya lagu 'Kekanda Adinda'. Cayalah!
#5: Lagu 'Cinta Muka Buku' yang banyak dikontroversikan layak ke final; menafikan karya2 bermutu lain. Sila maklum bahawa AJL juga merupakan platform 'populariti'. Lagu CMB adalah perlu ketika AJL untuk menarik minat generasi muda yang gemar ber-muka buku.
#6: Jika susunan muzik diatur dengan sempurna, maka apa yang harus kita nanti2kan adalah persembahan 'Sungai Lui' dan 'Awan Nano'.


NUke

Kesempatan ke Brunei atas dasar kerja haritu tidaklah aku sia-siakan. Bak kata orang, alang-alang dah melawat tempat orang; apa kata kita cuba makanannya sekali. Jadi... antara makanan yang sinonim dengan Brunei Darussalam adalah 'Ambuyat'.

Dengar pun macam pelik kan?

Alkisah bermula pada zaman dahulu kala... sago itu diproses entah macam mana... sehinggalah menjadi likat seperti cairan mukus. Nama diberi adalah ambuyat. Kalau nak makan ambuyat ini, ada penyepit khas (ala-ala chopsticks) dan dikepit dan digulung-gulung sampai la putus.

Muka bangga lepas berjaya makan ambuyat! Fear Factor tu!

Hm, nak tunjuk pun tak reti sebab lupa nak amik video haritu. Pandai-pandai la korang imajin.

Then, ambuyat yang berjaya dikepit-kepit dan digumpal-gumpal itu hendaklah dicicah dalam kuah 'Binjai'. Depend pada sesetengah restoran la... ada yag combine binjai, budu (tak sure), dan tempoyak.

Masuk je mulut.... korang tak boleh kunyah benda tu. Kena telan terus. Sorry to say, telan ibarat menelan kahak. Huhuhu. Well, orang Brunei sendiri cakap macam tu kat aku.

Dan di situlah siksaan aku bermula. Dah lah kerongkong aku ni tak berapa nak besar. So, jenuh jugaklah aku nak menelan benda tu. And ambuyat ni baunya takdelah wangi sangat. So ada satu point tu rasa macam nak muntah balik. Betul-betul Fear Factor.

But; it was 'nyaman' yakni sedap!

Siapa dapat makan ambuyat ni tanpa mengeluarkannya semula .... diibaratkan sebagai seorang yang kuat dan tabah la kiranya! Hahaha!

I've tasted it. At least once in my life.

And now it's your turn.

Don't forget to try Ambuyat if you happened to visit Brunei.


NUke

Expression aku: Heh!

Kalau bercakap pasal kereta, rata-rata bersetuju dengan menyatakan 'Lelaki' lebih berminat dengan topik ini. Ya. Lelaki mampu berbicara tentang kereta ni berjam-jam lamanya berbanding wanita. Pun begitu, ada juga di kalangan wanita yang obsesi nya terhadap kereta ni melampaui golongan lelaki.

Aku? Moderate. Tidak terlalu obses. Tidak terlalu teruja.

Sebab once aku dah decide on my own favourite car, aku dah susah nak meng-consider pilihan2 lain.

Back to the main topic; pengetahuan lelaki terhadap kereta ni kadang kala menyebabkan kaum wanita cenderung untuk 'mempergunakan' lelaki bila saja ada masalah melibatkan kereta berlaku. Kalau enjin tak leh start; mula lah gelabah.. mencari si boyfriend / suami / anak-anak lelaki untuk mintak tolong. Padahal masalah itu mungkin simple saja. Sama juga dengan insiden tayar pancit. Yada yada yada.

Expectation terhadap lelaki (berkenaan isu kereta ni) sangat tinggi. Menggunung tingginya.

So, lelaki. On the other side; have to know lots of thing about kereta. Enjin. Wayar itu, wayar ini. Minyak hitam. Tayar spare. Even pam angin dalam tayar. Tak leh main tibai je brape pressure angin yang nak dipam tu. Kalau tanya (kebanyakan) wanita tentang hal-hal kereta ni... selalunya jawapan yang diberi:-

Alah! Saya perempuan.. takpe. Awak tu lelaki. Awak kena tau...

Haha!


Dan expectation menggunung oleh wanita ini kadang kala menyebabkan seseorang lelaki itu kelihatan 'cool' dan bergaya.


Heh.


NUke

Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.