Salam, good-day every1.

FYI, post ni aku re-post dr blog lama aku di Friendster, since aku dah terminate friendster aku tu, so, aku kna recover mana2 posts yg aku hargai kot. huhu.

--------------------------------------------------


hm, mula2 aku menganggap ia nya satu gurauan yg dlemparkan oleh rakan2.. tapi, lama2 ia menjadi persoalan & aku pun jadi confused ngan statement tu.. "oh, i thot u’re a chinese""takpe lah.. kita sama2 cina.. kena tolong maa" dan "eh! u ni ade mix chinese ke?"

Huhuhu.. sukar utk aku menerangkan perkara yang sebetulnya.. sbb aku pun tak tau sgt hujung pangkal salasilah kuarga aku ni.. yg aku tau.. kalo mix chinese tu maybe takde lah kot! tak tau laa plak.. kot2 dlu2 zaman pmerintahan mlake dlu kot2 moyang atuk aku ni pnah kawen ngan org cina.. huahuahua..

for those friends yg menyaksikan sendiri beberapa insiden berkaitan aku dan chinese.. mesti korg nak tergelak kan..? Btul punyer lah. aku tgk kat cermin.. tang mana yg chinese pun aku tak tau.

namun, aku mengagumi ciptaan Allah yang maha esa… sebb semua benda yang ada kat dalam dunia ni adalah ciptaan-Nya.

Oh yer.. cakap pasal Chinese ni.. sbnrnye.. aku pun suka gak mengobserved masyarakat cina ni. ntah! maybe aku minat kot! HoHoHoip.. Ops! terlepas la plak! Jujur aku mengakui yg aku ska org yg chinese-look ni.. kalo ade mix chinese lagi best!

Til NEXT time


korg rasa ade muka cina ke aku ni?


NUke

"Am I A Chinese?"

hm, kat sni aku nak tunjukkan hadiah birthday yg paling comel pernah aku dapat..

itik terbang,....



namanya... ITIT




thanx


NUke

salam, n good-day.

hari ni, (17 Sept 2008), bermakna dah masuk hari ke 17 kita berpuasa, untuk tahun ni. dan itu juga bermakna usia ku dah 20thn 3 hari. haha. then, pada ketika ini la, aku decide untuk memutuskan beberapa connection aku dgn org2 yg tak sepatutnya, itu semua melalui satu medium; Friendster.

Hm., sama seperti sblum ni, aku dah delete aku nyer Facebook, Myspace, n other social networking systems.

ape reason nya? hm, sumer org tya, knapa nk delete lak. bia je la..nanti lost kontek ngan kwn2 lama... yeke?

reasonnya:

aku sendiri yg decide untuk buat macamtu. but, at the same time, aku appreciate the friendship yg kawan2 aku sumer berikan.


hm, raya dah dekat, but aku still not in d mood. tatau nape. maybe memikirkan kerja2 final year yg still belambak lagi kot. huhu

til next time.

Nuke


assalamualaikum,

hm, berdasarkan tajuk blog tu. aku nak menceritakan pengalaman aku yang takbest ni utk kali ke brape ntah!

malam td (Sept 7, 2008) - tayar motorku pancit lagi utk kesekian kalinya. haha! yang best tu! ni adlh 1st time tayar moto tu pancit time malam! huahua. time tu, baru jer 5-6 minit aku kuar dari rumah Apai, menuju ke UKM. haha, ngam2 lak moto aku ni pancit kat simpang yg tak siap, dan depan rumah kedai cina kot - dgr bunyik2 anjing mnyalak jer.

hahaha! pastu, Apai call bapak dia, then, bapak dia suruh kitorg tunggu kat Shell yg dalm 200 meter dr simpang ngeri tu. huhu! aku pun menolak la motor ku yang berat tu...sampai kat Shell, aku marah si Apai sbb tak tolong aku tolak motor time daki bukit nak ke Shell tu. huhu, kesian dia!


Bapak datang.. bawak kete Kenari, dia suruh aku n Apai balik UKM terus pakai kete Kenari tu dulu. then, dia plak bawak moto tu slo2, ke rumah lama diorg kot?!

aku sedih gla tgk bapak bwk moto tu sorg2..huhuhu






Thank U bapak!


NUke

Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.