VIRGO
- The Perfectionist
Dominant in relationships. Conservative. Always wants the last word. Argumentative. Worries. Very smart. Dislikes noise and chaos. Eager. Hardworking. Loyal. Beautiful. Easy to talk to. Hard to please. Harsh. Practical and very fussy. Often shy. Pessimistic.

SCORPIO - The Intense One
Very energetic. Intelligent. Can be jealous and/or possessive. Hardworking. Great kisser. Can become obsessive or secretive. Holds grudges. Attractive. Determined. Loves being in long relationships. Talkative. Romantic. Can be self-centered at times. Passionate and Emotional.

LIBRA - The Harmonizer
Nice to everyone they meet. Can't make up their mind. Have own unique appeal. Creative, energetic, and very social. Hates to be alone. Peaceful, generous. Very loving and beautiful. Flirtatious. Give in too easily. Procrastinators. Very gullible.

ARIES - The Daredevil
Energetic. Adventurous and spontaneous. Confident and enthusiastic. Fun. Loves a challenge. EXTREMELY impatient. Sometimes selfish. Short fuse. (easily angered.) Lively, passionate, and sharp wit. Outgoing. Lose interest quickly - easily bored. Egotistical. Courageous and assertive. Tends to be physical and athletic.

AQUARIUS - The Sweetheart
Optimistic and honest. Sweet personality. Very independent. Inventive and intelligent. Friendly and loyal. Can seem unemotional. Can be a bit rebellious. Very stubborn, but original and unique Attractive on the inside and out. Eccentric personality.

GEMINI - The Lively One
Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express themselves. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, But is only changeable. Beautiful physically and mentally.

LEO - The Boss
Very organized. Need order in their lives - like being in control. Like boundaries. Tend to take over everything. Bossy. Like to help others. Social and outgoing. Extroverted. Generous, warm-hearted. Sensitive. Creative energy. Full of themselves. Loving. Doing the right thing is important to Leos. Attractive.

CANCER - The Protector
Moody, emotional. May be shy. Very loving and caring. Pretty/handsome. Excellent partners for life. Protective. Inventive and imaginative. Cautious. Touchy-feely kind of person. Needs love from others. Easily hurt, but sympathetic.

PISCES - The Dreamer
Generous, kind, and thoughtful. Very creative and imaginative. May become secretive and vague. Sensitive. Don't like details Dreamy and unrealistic. Sympathetic and loving. Kind. Unselfish. Good kisser. Beautiful.

CAPRICORN - The Go-Getter
Patient and wise. Practical and rigid. Ambitious. Tends to be good-looking. Humorous and funny. Can be a bit shy and reserved. Often pessimists. Capricorns tend to act before they think and can be unfriendly at times. Hold grudges. Like competition. Get what they want.

TAURUS - The Enduring One
Charming but aggressive. Can come off as boring, but they are not. Hard workers. Warm-hearted. Strong, has endurance. Solid beings who are stable and secure in their ways. Not looking for shortcuts.


So..?






NUke



Salam. Actually, this song was written by myself in late 2006. Now, it is time to re-publish the song, (I guess...) Critics and comments are much appreciated as it may help me to fix any low-quality of my writing skill and improve it.



THE ENEMY

Dusty dusk will get me off
I almost forgot about my life
Helpless pain will cut me off
As what I thought you’re ruining so

Someone is trying to take the best of me
He always thinks the best of him
He’ll never give up for a single thing
That he’ll finally come up fighting with me

He’s just as a normal guy just like me
A guy who get pissed off by an enemy
That he will come up with all the things
He never know that I’m his enemy

Not so good enough to be like me
He than come up with his enemy
Trying to be cool just like I did
Suddenly he fall down, and get no profits

I warned him to keep busy
But as the stubborn kid, he surely did
As the walls getting high it’s hard for me
Neither him to be like his enemy

Tired of keep messing up with this guy
I finally give him a nice gold chance
Proving he’ll be the perfectionist
Ending up nothing, we’re insulting him

Avoid from me if you’re not good enough to be me
I can be your good partners when I wanted to be
My dark side backing up when I was needy
Perhaps, I can be a bad enemy







NUke Rude

Assalamualaikum wbt & good-day to all readers;

b4 this, as a son, brother, and a teenager, kita salu sangat nak ade duit banyak. so, cara yg paling mudah, mindak duit kat parents, kadang2 kita tak faham btape susah diorg nak carik duit utk kita. sometimes, kta nak duit tu utk bli bnda yg tak bguna pun (even, x mndtgkan manfaat lngsung) kpd kita kan? Betapa kejamnya kita thpd ibu bapa kita.

Now, aku dah masuk alam Universiti. dan yang bagisnya, aku skrg ni tgh praktikal. so, aku dah rasa sndri stuasi bkerja. walopun aku pnah bkerja kat bbrapa tmpat b4 this, tapi kbyknnya ak bkrja as exhibitor, and MC. now, aku terikat dgn waktu pjabat yg smmgnya aku x biasa sbb parents aku ade company sndri, so waktu kja agak flex. but since ak pnah gak la kja ngan company lain, aku still boleh adapt ngan situasi tu. Thx tu team2 kerja kat tempat kja lama.

Susah rupenye nak carik duit ni. (tapi smalam, aku blanjer besar gak la.. dlm RM 300) haha, stlh beberapa lama tak mncarik baju2 baru dan kasut. hahaahu, sesungguhnya aku ni kadang2 mmg la boros. btul la kan?

alam kerjaya mmg best - pnuh ngan org yg kta tpaksa jumpa smata2 utk memenuhi khndak kerja @ projek yg kita handle. so, latihan industri aku d sebuah agensi pnylidikan kat sini mmbuatkan ak blaja skit sbanyak khdupan bkeja.

honestly, aku agak enjoy dgn team research aku - Yati & Kamal. thx buddies, korg ni mmg best. sdar x sdar aku dah masuk mgu ke 3. ini bmakne ade 5 mgu lagi aku d Agensi itu.

Til next time.

p/s : thx too my "bro"... who is far away in Mesir for the advices.


NUke

no good mood.

aku dah sminggu buat LI, and aku enjoy semua tu except the 1st day aku kat sana.. sesungguhnya pentadbiran tempat LI aku tu mmg kelam-kabut. department ntah ke mana2. Pening.

7 Mac haritu aku gado besa ngan abg aku.. so, what? suka hati aku la kan.. tu abg aku... bukan abg korg pun? juz think bout urself la. bukan aku tak appreciate ape yg korg advised kat aku.. cuma.. biar je la. takj payah la nak jadi bzbody sangat.

17 Mei - buat prtama kalinye sejak aku gado tu, aku menjejakkan kaki ke rumah. aku tak suka dgn moment tu. aku rasa menyampah nak tgk muka dia, walopun kadang2 aku rasa macam nak mlupekan je ape yg dah jadi... tapi, aku tak boleh.. knape? sebab aku sendri dah meletakkan satu dinding pnghalang utk memaafkan abg aku. pagi tadi (17 Mei), ibu aku call, dia minta tlg carikan 1 laptop untuk dia. aku pgi, ditemankan dgn sorg kawan - Nahar. Thx buddy sbb sdi tmankan aku n drive ke rmh aku ptg td.

aku tau, ibu rindukan aku sbnrnyer, sblum aku start masuk rmah sewa untuk LI, ibu dtg, hantarkan tilam lipat yg dia baru jer beli n dia beli tu khas utk aku... aku sayang ibu. aku btul2 sayang ibu. then, tak lama lpas tu ibu call... dia kata semua org kat rumah rindu aku... ye ke? aku macam khuatir je. aku tau, maybe tak semua la (sbb aku tak rasa camtu) cuma ibu jer yg nak sgt aku balik rumah tu n berbaik2 dgn abg aku tu. aku tak nak. and aku pnah kluarkan statement yg aku menyesal tolong dia. n aku tak pnah menyesal bila aku kluarkan statement tu. yer, aku ego...bongkak, tak mengenang budi n whatever jer.

tadi, member aku call.. b4 aku n Nahar balik ke rmh sewa kami, member aku call n pesan sruh jalan elok2, dia runsing. aku bukan tak hargai kerunsingan dia tu, cuma.. bila dia asyik nak call (mngalahkan mak aku), ia mnjadikan aku runsing dan bengang. aku tak suka tu. td, tak pasal2 mood aku nk g makan trus hancur. aku benci. oh yer, kawan aku tu dah takde mak, so aku sound dia.. "dah hilang sorg tu, jgn lah nak hilang sorg lagi" dan aku btul2 memaksudkannya. aku tak mintak dibri prhatian or watever la... aku just nak korg sumer tahu yg apape yg aku buat pun, aku ttp boleh bfikir. come on la...

just now aku singgah kat 7E tak jauh dr rumah sewa. aku dah nak bli dunhill-14 n 1 lighter.. nak smoke n mmbunuh diri scara plahan2. haha. nasib baik tak jadi. knape? sebab aku sayang kat ibu. ye, sbb aku memang sayang kat ibu.

Maafkan saya ibu.


tears;
NUke


May 16; TEACHERS' DAY


again, tarikh ni datang kembali, entah kali ke berapa; aku pun tak pasti... Dan aku? terus dengan kehidupan aku sendiri yang kadang kala penuh dengan aktiviti2 yg tak berfaedah, dan juga kerja2 yang penting yang perlu segera diselesaikan.

Hari Guru - tahun ni merupakan tahun ke 4 aku meninggalkan zaman persekolahan (SPM tahun 2004) dan itu tak bermaksud aku dah tak belajar or menuntut ilmu lagi. Zaman skool mmg satu tempoh masa yg paling membengangkan kita sumer sbb rasa memberontak n rasa terkongkong.. tambah2lak kalo kta ni duduk kat asrama... haha! Sepanjg d skool, ape yg aku dah buat pd cikgu2 ku? Xsiapkan homework tu perkare biasalah kan.. last2 minit baru laa nak meniru! then, skip klas... konon2nye sakit lah kan.. pastu g klinik lah.. duk rumah la.. yg sbnarnye sbb homework x siap n kita sumer tahu yg cikgu tu sangat garang kan? and d next day - elok je berlari2 dlm kelas laa... surat mc- tulis n tandatgn sndiri laa kan?

kat matrix n univ, dah takde istilah cikgu.. sbb ape? kita mrasekan yang kta ni dah ckup dwasa.. n bebas drpd skool.. ya... tapi, jgnla kita lupe yg pensyarah2 kta tu pun insan yg menjadi cikgu pada kita. so...nak ucapkan la jugak SELAMAT HARI PENSYARAH kat sumer pensyarah2 aku yg ade d KMM n UKM.

aku nak mohon seinfiniti kmaafan la kpd sumer lecturer n cecikgu yg pnah mengajar diriku ni.. sbb aku pcaya, ilmu tu mmg lah milikNya, dan aku memperoleh ilmu tu pun dgn izinNya dan mnggunakan suatu medium...iaitu insan yg bernama guru.



Thank you so much, and to all teachers in this world.. HAPPY TEACHERS' DAY
NUke

Salam. Good-day.

hari ni aku terlintas nak update blog aku dgn membrikan pendapat. pendapat berkenaan ape? ha, baca la sampai habis, n then terpulanglah kpd anda untuk menilainya.

kadang2 aku mengakui yang aku ni tak lah sprt yg korg harapkan (terutamanya kamu). aku ni mayb bukan jenis yang sentiasa meluahkan kata2 sayang pd insan yg aku syg tu sendiri, n somehow aku merasakan org yg paling aku sayang akan menjadi mangsa kemarahan aku yang ganas tu. huhuhu. namun, aku terlupa dengan hatinya yang begitu sensitif dan mudah menangis. itulah aku, seorg insan yang mendapat title "sombong" selama 6 thn berturut2 dikalangan kelompok individu yang tak mengenali aku dgn detail.

Kebencian suatu kasih aku sbnrnya menyedarkan aku untuk menghargai orang yng senantiasa bersama2ku dan sentiasa menyokong diriku tatkala aku melemparkan kata2 benci kpdnya. jauh di sudut hati, aku tetap nak engkau mengetahui bhw aku sentiasa mengharapkan kasih daripadamu.



NUke


Assalamualaikum, Good-day every1;

this might b my 1st-serius-blog in blogspot after some failure(s) in writing on this site... mainly due to lack of materials, ideas, and...yeah; the storyline. Personally, i wanted to thank to SKIN; an old-best friend of mine; for suggesting me to use a proper blog site. (previously, i'm an active blogger in friendster)

NUke Rude BLOG might be new to you, and maybe for me too, but after this, i'll try my very best to keep on updating this blog.

May 12 2008 - most of the 2nd year students in UKM will start their industrial training, (including me). so, for you guys i wish all of you best of luck, kay...

until we meet again in the5th semester, where all of us know that we're gonna b the final year students in Nuclear Sc. UKM!

L8er;

NUke Rude

Segala kenyataan yang terdapat di dalam laman ini hanyalah pandangan peribadi penulis sahaja; dan tidak wajar dijadikan rujukan ilmiah. Semua nukilan adalah karya asli NUke_Rude MELAINKAN setiap perkara yang telah diperjelaskan sumber-sumbernya. Sebarang paparan semula adalah dilarang tanpa kebenaran bertulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas kesan daripada salah laku yang disebabkan oleh tindakan pembaca itu sendiri.

 

K2 Modify and NUke Rude Blog 2010 | Use it. But don't abuse it.